/
۰۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۹

روسیه در عرضه نفت به چین از عربستان پیشی گرفت

جهان انرژی در 24 ساعت گذشته شاهد تحولات گوناگونی از جمله انفجار در خط لوله نفت لیبی، پیشی گرفتن روسیه از عربستان در عرضه نفت به چین، تسخیر بازار ال پی جی ژاپن از سوی آمریکا، قطع کامل صدور فرآورده های نفتی چین به کره شمالی و تبدیل هند به بزرگترین واردکننده گاز مایع جهان بود.
کد خبر : ۳۵۰۹

 

نبض نفت-رویترز به نقل از اداره گمرک چین اعلام کرد که روسیه در ماه نوامبر (آبان - آذر) برای نهمین ماه متوالی، با پیشی گرفتن از عربستان، جایگاه بزرگترین صادرکننده نفت به چین را به خود اختصاص داد.

ارسال محموله های نفتی روسیه به چین در این مقطع به پنج میلیون و 120 هزار تن معادل یک میلیون و 260 هزار بشکه در روز رسید که 11 درصد بالاتر از مدت مشابه پارسال است.

این میزان در ماه اکتبر (مهر - آبان) یک میلیون و 95 هزار بشکه در روز اعلام شده بود.

**خط لوله نفت لیبی منفجر شد

به گزارش رویترز، منابع نفتی و نظامی لیبی اعلام کردند که حمله افراد مسلح به خط لوله انتقال نفت این کشور و انفجار آن که پایانه السیدر را تغذیه می‌کند، سبب شد تا از تولید نفت لیبی به میزان 100 هزار بشکه در روز، کاسته شود.

شرکت ملی نفت این کشور در حال بررسی زیان وارده است و بر اساس گزارش منابع خبری، افراد مسلح مواد منفجره را در مسیر خط لوله جاگذاری کرده بودند.

**صدور فرآورده های نفتی چین به کره شمالی در ماه نوامبر به صفر رسید

به گزارش رویترز، آمار گمرک چین نشان می دهد که صادرات فرآورده های نفتی این کشور در ماه نوامبر (آبان - آذر) به کره شمالی به صفر رسید و بیانگر آن است که چین از تحریم های سازمان ملل علیه کره شمالی برای محدود سازی صادرات محموله های نفتی که اوایل سال جاری اعمال شد نیز فراتر رفته است.

چین در این مقطع بنزین، سوخت جت، سوخت نفتی یا دیزلی به کره شمالی صادر نکرده است.

این اقدام پکن، کم سابقه است و آخرین بار، در مارس 2003 و پس از اینکه کره شمالی موشکی را به آبهای شبه جزیره کره و ژاپن شلیک کرد، به مدت 3 روز عرضه نفت به این کشور را متوقف کرد.

**آمریکا بازار ال پی جی ژاپن را قبضه می کند

به گزارش رویترز، با توجه به آمارهای دولتی و کشتیرانی، انتظار می رود واردات «ال پی جی» ژاپن از آمریکا در سال 2017 دو برابر شود و با ثبت رقمی بی سابقه به حدود نصف کل خرید ال پی جی این کشور برسد.

این افزایش واردات از آمریکا در حالیست که تولید نفت و گاز شیل در آمریکا کل تولیدات هیدروکربنی این کشور را افزایش داده و به میزان تولید عربستان و روسیه رسانده است.

احتمال می رود که میزان صادرات ال پی جی آمریکا به ژاپن تا پایان سال 2017 میلادی به حدود 6 میلیون تن برسد که دو برابر میزان ثبت شده در یک سال گذشته است.

**هند جایگاه بزرگ ترین واردکننده گاز مایع جهان را می گیرد

به گزارش رویترز، هند قصد دارد به منظور جایگزینی سوخت چوب و کود حیوانی برای مصرف داخلی این کشور و پخت و پز، جایگاه چین را به عنوان بزرگترین واردکننده «ال پی جی» یا گاز مایع به دست آورد.

آمارهای رویترز نشان می دهد که ورود محموله های «ال پی جی» به هند در ماه دسامبر (آإر - دی) به دو میلیون و 400 هزار تن خواهد رسید که از دو میلیون و 300 هزار تنی که چین وارد می کند پیشی خواهد گرفت.

حجم خرید ال پی جی هند اوایل 2015 میلادی تنها یک میلیون تن بوده است.

 

ما را در کانال تلگرامی نبض نفت دنبال کنید

منبع: خبرگزاری ایرنا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر