تاکید روسیه و عربستان سعودی بر هماهنگی سیاست نفتی
خبرگزاری سعودی پرس درباره این تماس تلفنی گزارش داد دو طرف بر ادامه هماهنگی به شکلی که از ثبات بازار نفت و رشد اقتصاد جهان حمایت کند، تاکید کردند.
تحلیلگران می گویند محدودیت عرضه نفت از سوی اوپک پلاس در سه ماهه نخست امسال با اقدام عربستان سعودی در کاهش یکجانبه تولید به میزان یک میلیون بشکه در روز علاوه بر سهمیه ای که تحت این پیمان داشته، به کمبود عرضه در بازار نفت کمک کرده است. اگرچه سعودیها بشکه های اضافی را برای حمایت از بازار و قیمتها در فوریه و مارس کاهش می دهند اما روسیه که بزرگترین تولید کننده در میان کشورهای غیر عضو اوپک در این گروه است، اجازه یافته تولیدش را در هر یک از این دو ماه ۶۵ هزار بشکه در روز افزایش دهد. با نزدیک شدن به زمان برگزاری نشست ماه آینده کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس که برای تصمیم گیری درباره تسهیل محدودیت تولید از آوریل به بعد برگزار میشود، گمانهزنیها در خصوص دیدگاههای سعودی و روسیه درباره تسهیل محدودیت عرضه اوپک پلاس افزایش پیدا کرده است. نه بازار و نه هیچ یک از این دو کشور اختلاف مارس گذشته که طی آن روسیه و عربستان سعودی درباره نحوه جبران افت تقاضا در ابتدای پاندمی به نتیجه نرسیدند و پیمان اوپک پلاس به مدت یک ماه از هم پاشید را فراموش نکرده اند.
وارن پاترسون و ونیو یائو، استراتژیستهای موسسه ING هفته جاری اظهار کردند: در سطح فعلی قیمتهای نفت انتظار میرود شماری از تولیدکنندگان خواستار تسهیل بیشتر محدودیت عرضه شوند و این موضعی است که بینی میشود روسیه اختیار کند. با این حال اوپک پلاس تمایل دارد از تکرار دیدار مارس سال گذشته اجتناب کند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، ساکسو بانک هم در گزارشی ارزیابی کرد در پی سرمای شدید تگزاس، بازار نفت اکنون به میزان فزایندهای توجه خود را به نشست مارس اوپک پلاس متمرکز کرده است به خصوص که درخواستها برای تولید نفت بیشتر افزایش پیدا میکند.