/
۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۵

بیشترین سهم اقتصاد مقاومتی شرکت گاز به‌عهده خراسان رضوی است

تأمین امنیت انرژی با توجه به نقش حیاتی آن در استمرار توسعه سیاسی و اقتصادی کشورها، از جمله محورهای مهم راهبرد مدون کشورهای جهان است. در این میان گاز طبیعی یکی از منابع باارزش تأمین انرژی است که افزون بر نقش گرمابخشی، از ارکان تولید و رشد صنعتی کشورهاست. گسترش شبکه‌های گاز از عناصر اصلی عدالت اجتماعی است که در توسعه مناطق محروم و کاهش دغدغه روستاییان و حتی افزایش شاخص‌های سلامت در مناطق محروم هم مؤثر است.
کد خبر : ۳۵۷۳۵
نبض نفت - گازرسانی به روستاهای خراسان رضوی، افزون بر ایجاد سهولت در زندگی روزمره ساکنان، توسعه صنایع کوچک و اشتغال و تولید روستایی را در پی داشته و سبب مهاجرت معکوس و ماندگاری روستاییان شده است. عملکرد شرکت گاز خراسان رضوی در حوزه گازرسانی شهری، روستایی و صنعتی به‌ویژه در هشت سال گذشته، نشان از جهشی چشمگیر دارد، به‌گونه‌ای که میانگین بهره‌مندی خانوار شهری و روستایی استان از ۵۶ درصد در ابتدای دولت‌های یازدهم و دوازدهم به ۹۸ درصد در سال ۹۹ رسیده است، همچنین با مصوبه شورای اقتصاد مبنی بر مجوز سرمایه‌گذاری شرکت گاز برای بهره‌مندی صنایع، شاهد اقدام‌های قابل‌توجه در حوزه گازرسانی به صنایع استان هستیم.

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی می‌گوید: در برنامه سال ۱۳۹۹ شرکت ملی گاز ایران، بیشترین سهم خانوار روستایی و میزان واحدهای تولیدی صنعتی در حال گازرسانی کشور متعلق به خراسان رضوی است. این استان با برنامه گازرسانی به ۲۶ هزار خانوار روستایی و ۹۶۰ واحد تولیدی و صنعتی در سال ۹۹، استان پیشگام و بهره‌ور حوزه گازرسانی روستایی و صنعتی کشور شناخته می‌شود.

حسن افتخاری ادامه می‌دهد: خراسان رضوی با بیش از ۳۶ هزار کیلومتر شبکه گازرسانی که بالغ بر ۹.۲۳ درصد شبکه سراسری است، رکورددار این حوزه در کشور است و از نظر تعداد مشترکان نیز با ۲ میلیون و ۴۴۸ هزار و ۸۹۴ مشترک تا پایان دی‌ماه ۹۹، پس از استان تهران در رتبه دوم کشور قرار دارد.

وی با بیان اینکه در بخش شهری هم ۱۰۰ درصد خانوار واجد شرایط استان (۷۹ شهر)، زیر پوشش شبکه گاز طبیعی قرار دارند، تصریح می‌کند: برنامه شرکت گاز استان در سال ۱۳۹۹ منطبق بر برنامه‌های اقتصاد مقاومتی وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران تدوین شده است.

افتخاری ادامه می‌دهد: مطابق برنامه‌ریزی و مطالعات فنی و مهندسی انجام‌شده، روستاهایی در برنامه گازرسانی قرار گرفته‌اند که دارای بیشترین تعداد خانوار هستند، به‌طوری که در نتیجه گازرسانی به روستاهای با جمعیت منطقی برنامه گازرسانی به روستاها توجیه اقتصادی و بهره‌وری حداکثری دارند. با انجام این برنامه و گازرسانی به بیشترین خانوارهای روستایی تا پایان امسال، خراسان رضوی از دو بعد تعداد روستای گازدار و تعداد خانوار روستایی زیر پوشش گاز طبیعی به ترتیب با ۲ هزار و ۵۰۰ روستا و بالغ بر ۵۰۱ هزار خانوار روستایی در جایگاه نخست کشور قرار خواهد گرفت.

۹۳ درصد جمعیت روستایی خراسان رضوی زیر پوشش گاز

مدیرعامل شرکت گاز استان در ادامه با بیان اینکه ضریب برخورداری روستایی استان از گاز طبیعی در سال‌های نه‌چندان دور از میانگین کشوری هم کمتر بوده است، می‌گوید: این موضوع به‌عنوان یکی از گلایه‌های وزیر نفت و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در بعضی از نشست‌ها مطرح شده بود. هم‌اکنون در بخش روستایی استان، ۹۳.۲ درصد جمعیت معادل ۴۹۱ هزار و ۱۱۸ خانوار، زیر پوشش گاز طبیعی قرار دارند.

افتخاری با بیان اینکه در ابتدای دولت یازدهم تنها ۹۴۶ روستای استان گازدار بودند، می‌گوید: ۲ هزار و ۷۰۲ روستای واجد شرایط بهره‌مندی از گاز طبیعی در خراسان رضوی وجود دارد که تاکنون ۲ هزار و ۳۶۴ روستا گازرسانی شده و عملیات اجرایی در ۲۴۶ روستای دیگر هم در حال اجرا و گازرسانی به ۹۲ روستای باقی‌مانده هم در مرحله پیمان‌سپاری است.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال هم تاکنون، ۲۰۵ روستای استان گازرسانی شده است، می‌افزاید: حجم ریالی پروژه‌های گازرسانی در حال اجرای استان ۴,۸۱۰ میلیارد و حجم ریالی پروژه‌های گازرسانی در برنامه‌های آتی این شرکت نیز ۲,۳۱۸ میلیارد ریال است.

تقویت شبکه گازرسانی در شهر مشهد

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی به اجرای پروژه‌های خط تقویت انتقال، رینگ تغذیه و بازنگری شبکه گازرسانی در شهر مشهد اشاره می‌کند و می‌گوید: بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار مشترک گاز در شهر مشهد وجود دارد که به تنهایی از تعداد مشترکان ۲۵ استان کشور بیشتر است، همچنین تأمین گاز در شهرستان‌های طرقبه و شاندیز، نیروگاه‌ها و صنایع بسیار زیادی هم در اطراف این شهر وظیفه و مسئولیت شرکت گاز خراسان رضوی را در نگهداشت بهینه تأسیسات در شهر مشهد دوچندان می‌کند.

در چند سال گذشته مصرف گاز طبیعی در مشهد مقدس به‌عنوان کلان‌شهر زیارتی و سیاحتی کشور به‌صورت جهشی و در سایه مجتمع‌سازی، آپارتمان‌سازی، بلندمرتبه‌سازی و دیگر بخش‌های مصرفی همانند سی‌ان‌جی و سی‌اچ‌پی در مسیر رشد فزاینده قرار دارد. از همین رو شبکه گازرسانی مشهد در چند مرحله با هزینه‌ای بالغ بر یک هزار میلیارد تومان در حال توسعه است. همه مراحل اجرای گام‌های توسعه و تقویت شبکه گازرسانی مشهد و نظارت و تأمین اعتبار آن از محل منابع داخلی شرکت ملی گاز پیگیری می‌شود.

با تکمیل این پروژه شبکه گازرسانی شهر مشهد با قدرت بیشتر آماده ارائه خدمات به زائران و مجاوران بارگاه منور امام رضا (ع) خواهد بود. موضوع مهم اینجاست که هم‌اکنون کلان‌شهر مذهبی مشهد مقدس تماماً به خط لوله انتقال گاز سرخس-نکا متصل است و گاز شهر از منابع پالایشگاه شهید هاشمی‌نژاد در شهرستان سرخس تأمین می‌شود. با اجرای خط انتقال ۳۶ اینچ منشعب از خط لوله سراسری پارچین، شهر مشهد با خط لوله ۴۸ اینچ انتقال گاز پارچین – سنگ بست به منابع گازی جنوب کشور هم متصل شده است و این مهم در افزایش پایداری و تاب‌آوری تأمین گاز کلان‌شهر مقدس اهمیت ویژه‌ای دارد.

اجرای ۱۲۰۰ کیلومتر شبکه گازرسانی در ۱۰ ماه ۹۹

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی از اجرای ۱۲۶۳ کیلومتر شبکه گازرسانی در سطح شهرها و روستاهای این استان تنها در نیمه نخست امسال خبر می‌دهد و می‌گوید: از مجموع عملیات انجام‌شده، ۸۸ کیلومتر در بخش شهری و ۱۱۷۵ کیلومتر در بخش روستایی بوده است. وی با اشاره به آغاز پویش سبز کشوری از استان خراسان رضوی، این استان را با ۹۸ درصد پوشش شبکه گازرسانی، استان سبز کشور اعلام می‌کند.

افتخاری تصریح می‌کند: در نتیجه عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم در خراسان رضوی تاکنون تعداد روستاهای بهره‌مند از گاز طبیعی ۱۵۰ درصد، تعداد خانوارهای روستایی بهره‌مند ۷۲ درصد، تعداد واحد تحت پوشش روستایی ۱۰۳۰ درصد و طول شبکه اجراشده گاز روستایی استان ۱۲۱ درصد رشد داشته است. وی ادامه می‌دهد: در ابتدای دولت یازدهم تعداد مشترکان شهری گاز طبیعی استان ۳۹۰ هزار و ۶۹۱ بوده که در حال حاضر با رشد ۳۷۷ درصدی به عدد یک میلیون و ۸۶۳ هزار و ۴۹۷ رسیده است، همچنین طی این مدت طول شبکه گازرسانی شهری و طول خطوط انتقال گاز استان هر یک ۱۶ درصد افزایش یافته است.

بیشترین سهم برنامه اقتصاد مقاومتی شرکت ملی گاز به‌عهده خراسان رضوی است

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی ادامه می‌دهد: حدود ۱۵ درصد برنامه اقتصاد مقاومتی شرکت ملی گاز ایران امسال از سوی این شرکت محقق خواهد شد. برنامه اقتصاد مقاومتی شرکت ملی گاز ایران در کشور، گازرسانی به ۷۱۲۲ واحد صنعتی است و در برنامه مصوب سال ۹۹ شرکت ملی گاز ایران، بیشترین تعداد واحد تولیدی و صنعتی به تعداد ۹۶۰ واحد به خراسان رضوی تعلق دارد. مصمم هستیم امسال که از سوی مقام معظم رهبری به‌عنوان سال «جهش تولید» نام‌گذاری شده، مسئولیت خود را در مسیر تحقق شعار سال با گازرسانی حداکثری به واحدهای تولیدی و صنعتی ایفا کنیم.

افتخاری با اعلام اینکه تغییر سوخت فسیلی صنایع و واحدهای تولیدی به گاز طبیعی، سبب افزایش کیفیت محصولات، کاهش هزینه تمام‌شده تولید کالا و کمک به محافظت از محیط زیست می‌شود، اظهار می‌کند: گازرسانی به واحدهای تولیدی و صنعتی، اقدامی ارزشمند در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری با موضوع «جهش تولید» است. پارسال، ۳۹۷ واحد صنعتی در استان با اعتباری معادل ۱۲۵۰ میلیارد ریال گازرسانی شد که این مهم در سال ۹۹ با مصوبه شورای اقتصاد استان، در جهشی ۷۰ درصدی به ۹۶۰ مورد افزایش یافته است. در دهه فجر امسال ۲۰۰ مورد صنعت آماده افتتاح شده است و عملیات اجرایی گازرسانی به ۷۰۰ واحد صنعتی هم آغاز می‌شود.

تاکنون ۳ هزار و ۴۰۰ مورد از صنایع استان، مشمول مصوبه شورای اقتصاد استان شناخته شده‌اند که از این تعداد ۳ هزار واحد شرایط لازم برای گازرسانی را دارند. وی می‌افزاید: در ابتدای دولت یازدهم تعداد مشترکان صنعتی گاز طبیعی استان ۹ هزار و ۷۲۳ واحد بوده که هم‌اکنون با رشد ۵۰ درصدی به ۱۴ هزار و ۶۶۴ واحد ارتقا یافته است، همچنین در این مدت گازرسانی به شهرک‌های صنعتی ۵۳ درصد و تعداد مشترکان صنعتی نیز به ۵۱ درصد رسیده است.

اراده بلند برای کمک به توسعه گازرسانی در شهر زاهدان

حسن افتخاری می‌افزاید: از دیگر برنامه‌های راهبردی اقتصاد مقاومتی شرکت ملی گاز ایران در سال ۹۸، گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان بود که بخشی از آن به شرکت گاز خراسان رضوی به‌عنوان استان معین ابلاغ شد. این حوزه مشتمل بر اجرای ۴۳۳ کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع، نصب و راه‌اندازی یک ایستگاه سی‌جی‌اس دروازه ورودی شهر با ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب در ساعت، احداث ۱۱ ایستگاه تقلیل فشار درون‌شهری مجموعاً به ظرفیت ۱۱۵ هزار مترمکعب در ساعت و سه ایستگاه حفاظت کاتدیک بود که هم‌اکنون ۱۰۰ درصد به اتمام رسیده است.

شرکت گاز خراسان رضوی بلافاصله پس از ابلاغ طرح فعالیت خود را در چند جبهه به‌صورت هم‌زمان آغاز کرد، به نحوی که واحدهای خدمات فنی و مهندسی، اجرا، امور قراردادها، حقوقی، مالی، کالا، بازرسی فنی و اچ‌اس‌ئی گاز خراسان رضوی و نیز کمیته‌های فنی و بازرگانی و کمیسیون مناقصات و سایر واحدهای مرتبط و متناظر به‌صورت کامل به ایفای نقش پرداختند.

افتخاری ادامه می‌دهد: تمامی اقدام‌ها، شامل تشریفات اداری و قانونی، عقد قرارداد با شهرداری زاهدان برای مرمت آسفالت مسیرها، انتخاب و عقد قرارداد با پیمانکاران مجری و مشاورین طراحی و نظارت، تحصیل اراضی مورد نیاز ایستگاه‌های تقلیل فشار و حفاظت از زنگ، بازرسی فنی از کالاهای طرح، ارائه خدمات فنی و مهندسی و... توسط واحدهای ذی‌ربط در شرکت گاز خراسان رضوی انجام شد. با اجرای موفق این پروژه، مسئولیت شرکت گاز استان برای ایفای نقش خود در تحقق برنامه سوم اقتصاد مقاومتی شرکت ملی گاز ایران نیز محقق شده است.

رتبه اول خراسان رضوی در اجرای طرح ملی اصلاح و بهینه‌سازی موتورخانه‌ها

افتخاری در ادامه با اشاره به اجرای طرح ملی اصلاح و بهینه‌سازی موتورخانه واحدهای مسکونی و تجاری می‌گوید: این طرح از ابتدای آبان‌ماه امسال آغاز شده و تاکنون ۵۲۵ مشترک استانی در این طرح ثبت‌نام کردند.

وی ادامه می‌دهد: شرکت گاز به ازای میانگین هر مترمکعب مصرف دو سال پیش تا سقف مبلغ ۸۰۰ تومان برای بهینه‌سازی موتورخانه متقاضیان هزینه خواهد کرد که این هزینه در سه اقدام تنظیم مشعل، عایق‌کاری و نصب رسوب‌گیر مغناطیسی انجام می‌شود.

کرامت منابع و سرمایه انسانی اولویت برنامه‌هاست

افتخاری می‌گوید: شرکت گاز خراسان رضوی بیش از پنج دهه سابقه فعالیت و خدمت‌رسانی به مردم را دارد. در کنار همه فعالیت‌های توسعه‌ای مهم‌ترین سرمایه این شرکت را منابع انسانی و دانش، تخصص و تعهد نهفته در این سرمایه می‌دانیم. در این زمینه با استفاده از برنامه‌ای نظام‌مند طی همه مراحل جذب، به‌کارگیری، توسعه و نگهداشت نیروی انسانی را برنامه‌ریزی کردیم و در کنار توجه به کارکنان و همکاران رسمی و قراردادی و قرارداد مستقیم در زمینه نفرات و عوامل زحمتکش بخش پیمانکاری نیز اقدام‌هایخوبی را انجام داده‌ایم که از آن جمله می‌توان به اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و بیمه تکمیلی برای کارکنان بخش پیمانکاری اشاره کرد.

تلاش می‌کنیم با افزایش انگیزه در بین همکاران برای اجرای سیاست‌های شرکت ملی گاز ایران و صیانت و نگهداشت بهینه آنان و با استفاده حداکثری از ظرفیت‌های قانونی برنامه‌ریزی و اقدام‌های لازم را انجام دهیم.

رتبه برتر سال ۹۸ شرکت گاز خراسان رضوی در سلامت اداری

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی ادامه می‌دهد: براساس فرآیند ارزیابی سلامت اداری که مبتنی بر ۹ شاخص آموزش، قانون‌گرایی، شفافیت، پاسخگویی، شایسته‌سالاری، انضباط اداری و مالی، الگوی مصرف و بهره‌وری، استقرار و توسعه و نظارت و کنترل داخلی و سرانجام ۶۶ سنجه است، خراسان رضوی براساس تازه‌ترین ارزیابی انجام‌شده ازسوی امور بازرسی و رسیدگی به شکایات شرکت ملی گاز ایران، با افزایش ۱۴۵ درصدی امتیاز نسبت به مدت مشابه پارسال، به‌عنوان یکی از شرکت‌های برتر در میان ۳۱ شرکت گاز استانی معرفی شده است.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی تصریح می‌کند: کسب موفقیت‌های پیاپی این شرکت مرهون حمایت‌های مدیران ارشد شرکت ملی گاز ایران و تلاش و همت شبانه‌روزی کارکنان، پیمانکاران و مشاوران فعال، متخصص و متعهد است که برای نیل به اهداف سازمانی از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کنند و حتی فراتر از وظایف سازمانی در تحقق این اهداف به‌صورت مسئولانه تلاش می‌کنند.

منبع: هفته‌نامه مشعل

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر