تحقق تولید تکلیفی نفت و گاز مارون با صیانت حداکثری از زیستبوم
وی افزود: پارسال، روزانه بیش از ۴۷ هزار بشکه پسابهای نمکزدایی یعنی حدود ۹۸ درصد به چاههای دفعی تزریق و تنها ۲ درصد باقیمانده نیز بهسوی حوضچههای ایزوله پساب هدایت شد که هیچگونه اثر مخربی بر خاک منطقه بهجا نگذاشته است.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون اقدامهای انجام شده بهمنظور بازیافت نفت را قابل قبول توصیف کرد و گفت: با استفاده از دستگاههای MOT (فرآورش سیار نفت) و MOS (تفکیکگر سیار نفت) موفق شدیم بیش از ۱۱۸ هزار بشکه نفت را به جای ارسال به گودال سوخت، بازیافت کرده و به فرآیند تولید بازگردانیم.
گفتنی است درحال حاضر ۹۱ درصد گازهای همراه این شرکت جمعآوری میشود که ۸۶ درصد از آن برای پتروشیمیها و شرکت گاز ارسال شده و پنج درصد آن نیز به مصرف داخلی میرسد و تا سه سال آینده، ۹ درصد باقیمانده نیز در قالب قراردادهای منعقدشده با شرکتهای پتروشیمی ایرانی و احداث تاسیسات مورد نیاز، جمعآوری و میزان گازسوزی به صفر میرسد.
افزون بر این در سال ۹۹، فاز نخست طرح شیرینسازی حدود ۱۲ میلیون فوت مکعب در روز گاز ترش پرفشار مارون-۳ برای استحصال مایعات ارزشمند گازی راهاندازی شد و با موفقیت در مدار قرار گرفت؛ در فاز دوم این طرح، نصب الکتروکمپرسور برای فشارافزایی و شیرینسازی حدود سه میلیون فوت مکعب در روز گازهای کمفشار ترش در برنامه قرار دارد.