/
۱۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۵

پایان دبیرکلی عادلی در مجمع کشورهای صادرکننده گاز

چهار سال فعالیت محمدحسین عادلی در مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ای‌سی‌اف) به‌عنوان دبیرکل، روز یکشنبه، ۳۱ دسامبر (دهم دی‌ماه) به پایان رسید و وی مجمع کشورهای صادرکننده گاز را به دبیرکل روسی این مجمع تحویل داد.
کد خبر : ۳۶۴۰

نبض نفت - اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ای‌سی‌اف) در نوزدهمین نشست وزارتی این مجمع در ۱۲ مهرماه (چهارم اکتبرماه)  با اکثریت آرا یوری سنتورین روس را به‌عنوان دبیرکل جدید این سازمان برگزیدند، وی سوم ژانویه و پس از پایان تعطیلات کریسمس کارش را در دبیرخانه این مجمع آغاز می کند.
دبیرکل ایرانی مجمع کشورهای صادرکننده گاز که در ۲ دوره دبیرکلی خود در این مجمع توانست این نهاد بین‌المللی را به دنیا معرفی کند در چهار سال فعالیت خود اقدام‌های مهمی انجام داد که از جمله آنها می توان به ارائه سند چشم انداز بازار گاز جهان در دو هفته گذشته که پیش بینی بازار گاز را در میان و بلند مدت تا سال ٢٠٤٠ برآورد می‌کند، انتشار نخستین بولتن آمار سالانه در  ماه دسامبر که آمار مربوط به حوزه گاز همه کشورهای عضو جی‌ای‌سی‌اف شامل می‌شود، اشاره کرد.
با مدیریت دبیرکل ایرانی جی‌ای‌سی‌اف نخستین سمینار بین المللی این مجمع نیز ۲۲ نوامبر ۲۰۱۷ با استقبال گسترده وزیران عضو جی‌ای‌سی‌اف در سانتاکروز بولیوی برگزار شد.
محمدحسین عادلی درباره مهمترین برنامه‌های آینده این نهاد بین‌الملی گفت: همکاری بین کشورهای صادرکننده گاز در سه زمینه ایجاد شاخص قیمت گاز، راهبرد بازاریابی گاز و محیط زیست آغاز و جلسه‌های متعددی برای آن برگزار شده است.
وی با بیان این که در هریک از زمینه‌های فوق به‌ویژه در چگونگی ایجاد شاخص قیمت، پیشرفت‌هایی صورت گرفته است، بر ضرورت توجه به این موارد تاکید و اظهار کرد:  امیدوارم در این سه زمینه مجمع کشورهای صادرکننده گاز به نتیجه برسد و از این طریق بتواند اثر خود را بر بازار جهانی گاز دو چندان کند.
اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۴۴ درصد از تولید گاز جهان، ٦٧ درصد از ذخایر گازی جهان، ۶۴ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۶۶ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) را در اختیار دارند.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و امارات، ١٢ عضو اصلی جی‌ای‌سی‌اف هستند و هلند، نروژ، عراق، عمان، پرو و آذربایجان به عنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت می‌کنند.
شیخ تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی، امیر قطر نیز ۲۱ آذرماه ضمن قدردانی از محمد حسین عادلی و دستاوردهای برجسته این نهاد در چهار سال اظهار کرده بود: مجمع کشورهای صادر کننده گاز در سال‌های اخیر هر روز پیشرفت کرده و امروز به یک سازمان جهانی با اعتبار بدل شده است.
امیر قطر همچنین از اقدام‌های مختلف دبیرخانه از جمله تولید بیش از ٦٠ گزارش و تحقیق در باره بازار گاز جهان و نیز چشم انداز بازار گاز دنیا قدردانی کرد.

 ما را در کانال تلگرامی نبض نفت دنبال کنید 

منبع: ایسنا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر