برنامه سازگاری با کمآبی استان خوزستان تصویب شد
وی اضافه کرد: برنامه استان خوزستان پیش از این در بیست و پنجمین جلسه کارگروه ملی سازگاری با کمآبی مورخ 23 اسفندماه 1399 طرح شد و با توجه به نظرات ارائه شده توسط دستگاههای عضو کارگروه ملی در خصوص ضرورت تدقیق اطلاعات پایه برنامه، جهت رفع ابهامات به استان خوزستان عودت داده شد. برنامه سازگاری با کم آبی استان خوزستان پس از اعمال نظرات کلیه دستگاهها، مجددا در جلسه شصت و هفتم کمیته تخصصی مورد بررسی قرار گرفت.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهرهوری آب و آبفای وزارت نیرو ادامه داد: در نسخه بازنگری شده برنامه استان مقرر شد در فاز اول برنامه سازگاری با کم آبی، صرفهجویی بهمیزان 250 میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی و یکهزار و 638 میلیون مترمکعب از منابع آب سطحی و در مجموع یکهزار و 888 میلیون مترمکعب تا افق 1405 در دستورکار کارگروه استانی قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در کاهش برداشت از منابع آب سطحی این استان، سهم بخش شرب 57 میلیون مترمکعب، بخش فضای سبز 22 میلیون مترمکعب و بخش کشاورزی یکهزار و 559 میلیون مترمکعب است. مجموع کاهش برداشت از منابع زیرزمینی بهمیزان 250 میلیون مترمکعب نیز برای بخش کشاورزی برنامهریزی شده است. لازم به ذکر است که کاهش مصارف مورد انتظار در مصارف بخش کشاورزی در اثر اقدامات مشترک سازمان جهاد کشاورزی و سازمان آب و برق خوزستان حاصل خواهد شد.
دبیر کارگروه ملی سازگاری با کمآبی افزود: همچنین از طریق جایگزینی آب خام با پساب در بخشهای کشاورزی، فضای سبز و صنعت و ارتقای روشهای پرورش ماهی در بخش شیلات در راستای اصلاح مصارف و بهبود کیفیت منابع آب به میزان 219 میلیون مترمکعب اقدام خواهد شد. در این برنامه تقویت منابع آب استان از طریق اقداماتی همچون تغذیه مصنوعی و کنترل سیلاب با اثربخشی 16 میلیون مترمکعب نیز مد نظر قرار گرفته است.
وی یادآور شد: در ادامه جلسه موضوع عضویت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در کارگروه ملی سازگاری با کمآبی جهت رسیدگی به مسائل پدیده فرونشست مورد بررسی و اظهار نظر قرار گرفت. این موضوع مورد موافقت تمامی اعضای کمیته تخصصی واقع و بر این اساس مقرر شد متن اصلاحات مورد نیاز در تصویبنامه هیئت وزیران با موضوع تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کمآبی تهیه شود به گونهای که رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و مدیران مراکز استانی آن سازمان به نمایندگی از وزارت صنعت، معدن و تجارت به ترکیب کارگروه ملی سازگاری با کمآبی و معادل استانی آن اضافه و شرح وظایف ایشان در کارگروه مشخص شود.
منبع: تسنیم