بهزاد محمدی: طرح استحصال اتان پارسیان سپهر و دو طرح مهم کاتالیستی فردا افتتاح می شود
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه با اشاره به مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور، گفت: با وجود تشدید کرونا که مانعی در مسیر پیشبرد پروژه ها بود، تا پایان سال گذشته ۱۳ طرح از مجموع ۱۷ طرح به بهره برداری کامل رسید و برنامه بهره برداری و افتتاح ۴ طرح باقی مانده از این سبد هم در هفته های آتی انجام خواهد شد.
محمدی با تاکید بر اینکه، تحقق بهره برداری بههنگام 17 طرح پتروشیمی سال درخشانی برای صنعت پتروشیمب بود، تا کید کرد: طرح استحصال اتان پالایشگاه پارسیان سپهر یکی از چهار طرح باقیمانده از سال گذشته است که به عنوان طرح تولید خوراک پتروشیمی فردا پنج شنبه 26 فروردین ماه با فرمان رئیس جمهوری افتتاح میشود.
وی افزود: خوراک این طرح از پالایشگاه پارسیان تامین می شود و در سایت مُهر گاز متان جدا سازی و به شبکه تزریق می شود و c2 + برای جداسازی نهایی به عسلویه منتقل می شود که خوراک با ارزش اتان ، پروپان و بوتان نیز در این مجموعه تفکیک می شود.
به گفته وی، این پروژه توسط شرکت انرژی تدبیر به عنوان سرمایهگذار این طرح با سرمایهگذاری یک میلیارد دلار و پیش بینی درآمد سالانه 1000 میلیون دلار اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: ظرفیت این پروژه 3/3 میلیون تن در سال است. اشتغال مستقیم آن در زمان ساخت ۵۳۰۰ نفر در دوران بهره برداری هم حدود هزار نفر در این دو سایت مشغول کار خواهند شد.
از واردات کاتالیست در صنعت پتروشیمی بینیاز می شویم
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیی در ادامه در تشریح ویژگیهای دو طرح کاتالیستی که فردا پنج شنبه 26 فروردین ماه افتتاح خواهد شد، گفت: این دو طرح جزو طرح های دانش محوری می باشند .
وی با بیان اینکه دو طرح کاتالیستی، شامل طرح تولید کاتالیست پلیپروپیلن و و طرح تولید پلیاتیلن سنگین (CX) است، افزود: در طرحهای کاتالیستی آنچه حایز اهمیت است توسعه دانش فنی ایرانی است چراکه برای اولین بار در کشور شاهد تولید این نوع کاتالیست ها هستیم و این که دانش فنی تولید کاتالیست توسط پژوهشگران شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی توسعه پیدا می کند بسیار جای غرور و افتخار دارد و این موجب بینیازی ما از واردات این دو نوع کاتالیست خواهد شد.
مهندس محمدی با بیان اینکه ارزش مصرف کاتالیست در صنعت پتروشیمی حدود ۲۷۰ میلیون دلار در سال است گفت: 40 نوع کاتالیست اصلی در سبد مصرف صنعت پتروشیمی داریم که تا امروز ۱۹ نوع آن ایرانیسازی شده است و ۹ کاتالیست دیگر تا پایان سال ایرانیسازی میشود .
وی خاطر نشان کرد: ۱۲ نوع کاتالیست باقیمانده در مسیر تحقیق و توسعه است که امیدواریم در سال های آتی، به سبد کاتالیستهای ایرانیسازی شده اضافه شوند و از واردات کاتالیست در صنعت پتروشیمی بینیاز شویم.
افتتاح 3 طرح پتروشیمی تا اواسط اردیبهشت ماه
بهزاد محمدی در خاتمه ضمن اشاره به برنامه بهره برداری 3 طرح باقی مانده از سبد 17 طرح پیش بینی شده در سال 99 در هفته های پیش رو، گفت: طرح متانول سبلان، طرح اوره مسجدسلیمان و طرح اکسیرحلال را که در مراحل راه اندازی نهایی هستند، طی هفتههای آتی به سبد مجتمعهای تولیدی صنعت پتروشیمی کشور افزوده می شوند.
منبع نیپنا