سخنگوی صنعت برق: آماده ارائه خدمات برقی به عراق هستیم
وی با بیان اینکه ارایه تجربیات کشورمان درباره هوشمند سازی شبکه برق از دیگر اهداف این دیدار است، اظهار کرد: ارائه خدمات مهندسی به کشور عراق با توجه به پتانسیل بسیار خوب شرکتهای تامین کننده تجهیزات، پیمانکاران و مشاوران از دیگر اهداف این دیدار است.
امروز ۷.۵ میلیون مشترک در کشور از مزایای برق رایگان استفاده میکنند
در این نشست محمد حسن متولی زاده -مدیرعامل توانیر، کنترل مصرف برق را از قابلیتهای مهم مرکز پایش صنعت برق عنوان کرد و گفت: این قابلیت، صنعت برق را قادر میسازد در زمان کمبود تولید، به جای اعمال خاموشی، بار شبکه را مدیریت کند.
وی افزود: تجهیز شبکه به کنتورهای هوشمند، اطلاعات دقیقی را به تفکیک هر شهر و هر پست در دسترس قرار داده و تمامی مشترکان بزرگ به این کنتورها مجهز شده و بار مصرفی آنها به طور لحظهای قابل رویت است.
مدیرعامل توانیر در پاسخ به پرسش وزیر برق عراق در خصوص ارایه برق رایگان به مشترکان کم مصرف اظهار کرد: سال گذشته مصوبهای از سوی دولت صادر شد که مشترکان کم مصرف از مزایای برق رایگان بهرهمند شوند و امروز ۷.۵ میلیون مشترک در کشور از مزایای برق رایگان استفاده میکنند و در مقابل مشترکان پرمصرف هزینه بیشتری میپردازند.
رسیدن تلفات از ۱۵ درصد به زیر ۱۰ درصد طی ۶ سال
در ادامه این مراسم، مهرداد صمدی- مدیرکل دفتر فنی و مهندسی توزیع توانیر خلاصهای از اقدامات کاهش تلفات صنعت برق و رسیدن تلفات از ۱۵ درصد به زیر ۱۰ درصد طی ۶ سال ارایه و به تبیین اقدامات مرحله بندی شده توانیر در این خصوص از جمله نصب کنتورهای هوشمند در تمامی نقاط ورودی شبکه توزیع، کاهش شعاع تغذیه پستهای برق، باز مهندسی شبکه و بهبود کیفیت تجهیزات پرداخت و از نصب همزمان کنتورهای هوشمند در مجتمعهای تجاری و مسکونی خبر داد.
وی از جمله اقدامات را تبدیل ۵۴ هزار کیلومتر شبکه به سیم روکش دار و توسعه شبکه های فشار متوسط عنوان کرد و این اقدامات را با کاهش تلفات از ۴۴ درصد به ۴ درصد در برخی مناطق جنوبی کشور همراه دانست و افزود: یکی از پروژههای کاهش تلفات کشور در مشهد تلفات را از ۲۳ درصد به کمتر از ۴ درصد رساند که به عنوان یکی از تجارب برتر کاهش تلفات در دنیا توسط یکی از موسسات معتبر اروپایی منتشر شد.
جمع آوری ۱.۵ میلیون برق غیرمجاز
صمدی تعمیر کنتورهای معیوب، جمع آوری ۱.۵ میلیون برق غیرمجاز و نصب کنتورهای روشنایی معابر طی ۶ سال را از دیگر اقدامات برشمرد که با ۶۲۰ میلیون دلار هزینه ۱۰ برابر منافع برای صنعت برق به همراه داشته است.
در ادامه عبدالامیر یاقوتی -مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکین توانیر، مدیریت بار را یکی از پروژههای استراتژیک صنعت برق ذکر کرد که به عنوان یکی از قابلیتهای مرکز پایش صنعت برق و در قالب برنامههای پاسخگویی بار اجرا میشود.
وی افزود: اجرای این برنامه در تابستان سال گذشته و در گرمترین روز سال ۵۶۶۰ مگاوات از بار شبکه را کاهش داد که در مقایسه با اجرای این برنامه در سایر کشورها مانند کره و آمریکا در نوع خود بینظیر بوده و حاکی از استفاده بهینه از سرمایه گذاری انجام شده است.
وی تجارب موفق مدیریت بار از طریق مرکز پایش صنعت برق را از دانش بالایی برخوردار دانست که میتواند نزدیک به ۱۰ درصد بار شبکه را به طور منظم مدیریت کند.
در ادامه این مراسم حسین صبوری- مدیرعامل توزیع برق تهران بزرگ به تبیین اقدامات این شرکت در هوشمندسازی مدیریت حوادث و اتفاقات در کلانشهر تهران و معرفی قابلیت سامانهها و خودروهای عملیاتی نوین این شرکت پرداخت.
بازدید از کنتورهای هوشمند مجموعه دشت بهشت و کابلهای خودنگهدار شبکه توزیع تهران از دیگر برنامههای وزیر برق عراق و هیئت همراه در این مراسم بود.
وزیر برق عراق روز گذشته به تهران سفر کرده و دیدارهایی با وزیران نیرو و نفت انجام داد و امروز نیز جلسه ها و بازدیدهایی با بخش برق و گاز کشورمان دارد.