/
۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۹

بهره‌برداری بیش از ۱۴۰۰ پروژه مسئولیت اجتماعی ازسوی شرکت ملی نفت

مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز شرکت ملی نفت ایران طی هشت سال اخیر (دولت تدبیر و امید) بیش از ۱۴۰۰ پروژه را در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی تکمیل و بهره‌برداری کرده است و اکنون بیش از ۱۴۰۰ پروژه دیگر را نیز در حال اجرا دارد.
کد خبر : ۳۹۰۷۰
به گزارش نبض نفت، مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز شرکت ملی نفت ایران که توسعه و عمران مناطق نفتخیز محروم را به عنوان بخشی اولویت‌دار و اجتناب‌ناپذیر دنبال می‌کند، در مجموع بیش از ۲۸۰۰ پروژه را در فهرست تکالیف در حال اجرا و تکمیل شده شرکت ملی نفت ایران در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی طی هشت سال اخیر ثبت کرده است که از این میان، ۱۴۱۵ پروژه با بیش از ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار تکمیل و بهره‌برداری شده و ۱۴۰۲ پروژه با اعتبار حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال در دست اقدام است.

در میان پروژه‌های تکمیل شده طی هشت سال اخیر، بیشترین پروژه‌ها به ترتیب در حوزه‌های آموزشی (۴۰۳ پروژه)، ورزشی (۳۳۸ پروژه) و بهداشتی (۳۰۷ پروژه) قرار داشته و دیگر پروژه‌های تکمیل شده مربوط به حوزه‌های راه، آبرسانی، برق‌رسانی، خدماتی و طرح هادی بوده است.

در میان پروژه‌های در حال اجرای کنونی مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز شرکت ملی نفت ایران نیز بیشترین پروژه‌ها به بخش ورزشی (۶۴۵ پروژه)، طرح هادی (۳۰۴ پروژه) و بخش آموزشی (۱۶۷ پروژه) اختصاص دارد و دیگر پروژه‌ها در بخش‌های راه، بهداشتی، آبرسانی، برق‌رسانی و خدماتی دنبال می‌شوند.

برخی از مهمترین پروژه‌ها

در توصیف مهمترین پروژه‌های مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران که در سال‌های اخیر اجرایی شده است، می‌توان پروژه «کمک به طرح‌های تقویت بنیه علمی و ارتقای سطح کیفی آموزش و نیز طرح‌های آموزشی و ارتقای مهارت نیروی کار در دو منطقه غرب کارون و پارس جنوبی» اشاره کرد که به این منظور از سال ۹۷ تا کنون، حدود ۲۰۲ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته است.

یکی دیگر از اقدام‌های راهبردی شرکت ملی نفت ایران در قالب مهار ویروس کرونا و کمک به مراقبت‌های درمانی مبتلایان در حوزه مناطق نفت‌خیز، اهدای ۱۴۱ دستگاه ونتیلاتور ویژه بیماران کرونایی به بیمارستان‌های مناطق نفت‌خیز کشور بود که در سال ۹۹ با اختصاص ۲۲۰ میلیارد ریال اعتبار اجرایی شد و این دستگاه‌ها همسو با مسئولیت‌های اجتماعی وزارت نفت و پیرو تفاهم‌نامه‌ای که پیشتر بین وزیران نفت و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امضا ‌شده بود، در اختیار بیمارستان های مربوطه قرار گرفت. براین اساس ۳۲ دستگاه ونتیلاتور به استان خوزستان، ۲۵ دستگاه به استان بوشهر و به استان های ایلام، فارس، هرمزگان، کرمانشاه، کهکیلویه و بویراحمد و لرستان هر کدام ۱۳ دستگاه و به استان خراسان رضوی (سرخس) نیز ۶ دستگاه اهدا شده است.

در زمینه اجرای طرح‌های آبرسانی به غیزانیه خوزستان نیز از میان ۲۳۲ میلیارد ریال مصوب نفت، تاکنون پروژه‌های متعددی با تخصیص ۲۱۹ میلیارد ریال اعتبار اجرایی شده است.

شرکت ملی نفت ایران در رویارویی با آسیب‌های ناشی از سیل سال ۹۸ نیز تمام‌قد به صحنه آمد و با اختصاص اعتباری به میزان ۱۳۰۰ میلیارد ریال، کمک به مناطق آسیب‌دیده در شهرستان‌های اهواز، کارون، باوی، حمیدیه، دشت آزادگان، شادگان، هویزه، دزفول، شوش، شوشتر، خرمشهر و هفتکل را با اجرای ۲۲۶ پروژه شامل ۱۰۹ پروژه آموزشی، ۱۱۰ پروژه بهداشتی و هفت پروژه خدماتی (تحویل  اسناد واگذاری ۳۳۳۳ حواله آهن‌آلات مورد نیاز برای بازسازی منازل مسکونی آسیب دیده از سیل) در دستور کار قرار داد.

این شرکت در سال ۹۸، ۵۱۰ میلیارد ریال اعتبار نیز برای تکمیل ۵۰۰ واحد نیمه‌تمام در مناطق زلزله‌زده مسجدسلیمان اختصاص داد.

پروژه‌های تکمیل شده سال ۹۹؛ فراتر از برنامه‌

بررسی گزارش‌ عملکرد مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز شرکت ملی نفت ایران حاکی از آن است که با وجود برنامه‌ریزی برای تکمیل و بهره‌برداری ۲۷۶ پروژه مسئولیت اجتماعی در سال ۹۹، در این سال با وجود محدودیت‌های شدید منابع مالی، فشارهای تحریم و شیوع ویروس کرونا، تعداد ۳۶۴ پروژه عام‌المنفعه در قالب ۲۸ پروژه آموزشی، ۷۷ پروژه ورزشی، ۱۴۰ پروژه بهداشتی و درمانی، ۶ پروژه راه مواصلاتی روستایی، ۶ پروژه آبرسانی، ۱۰۳ طرح هادی روستایی و ۴ طرح خدماتی  با هماهنگی و همکاری دستگاه‌های بهره‌بردار ذینفع تکمیل شده و مورد بهره‌بردای قرار گرفته که ۸۸ پروژه بیشتر از برنامه اولیه بوده است.

همچنین در سه ماه پایانی سال ۹۹ و براساس ابلاغیه جدید مصوبه هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران و براساس تقاضاهای واصله و موافقت مقام عالی وزارت، ۷۸۸ پروژه جدید پس از اخذ تائیدیه‌های لازم از سازمان برنامه و بودجه کشور به دستگاه‌های بهره‌بردار ذی‌نفع استانی ابلاغ شده که فرآیند انتخاب پیمانکاران واجد شرایط آنها برای عملیاتی کردن پروژه‌ها در سال ۱۴۰۰ در حال پیگیری است.

شایان ذکر است آنچه در این گزارش درج شده، آن دسته از مسئولیت‌های اجتماعی است که با راهبری مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز و همکاری شرکت‌های تابعه شرکت ملی نفت ایران اجرایی شده است و در صورتی که حجم قابل‌توجه فعالیت‌هایی که هر یک از شرکت‌های تابعه به‌صورت مجزا نیز در حوزه اجتماعی دنبال می‌کنند به این فهرست افزوده شود، مجموعه فعالیت‌های شرکت ملی نفت ایران در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی بهتر نمود پیدا می‌کند.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر