/
۱۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۵

آرامکو و آدنوک باز هم دارایی های خود را برای فروش عرضه می کنند

بزرگترین شرکتهای نفتی دولتی خاورمیانه شامل آرامکوی سعودی و شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) در نظر دارند برای بهره برداری بیشتر از کسب و کار بالادستی و پایین دستی در بحبوحه رشد قیمت نفت، دارایی‌های بیشتری را به سرمایه گذاران بفروشند.
کد خبر : ۳۹۱۵۰
به گزارش نبض نفت؛ به نقل از اویل پرایس، دو منبع آگاه به رویترز گفتند: شرکت آرامکوی سعودی در حال بررسی فروشی بخشی از دارایی‌های بالادستی و پایین دستی خود شامل خطوط لوله گاز و سهام پالایشگاهها و نیروگاههاست.

بلومبرگ اوایل امسال به نقل از منابع آگاه گزارش کرده بود آرامکو که تحت یک امتیاز چند دهه ای همه دارایی‌های نفت و گاز بالادستی را در عربستان سعودی اداره می‌کند، در حال بازبینی کسب و کار بالادستی خود بوده و ممکن است برای فروش سهم در بعضی از میادینی که استراتژیک نیستند به سرمایه گذاران خارجی تصمیم گیری کند.

آرامکو امسال یک قرارداد فروش دارایی بزرگ داشت و سهم ۴۹ درصدی در کسب و کار خط لوله خود را در توافقی به ارزش ۱۲.۴ میلیارد دلار به کنسرسیومی فروخت که در راس آن شرکت آمریکایی EIG Global Energy Partners قرار داشت.

امین ناصر، رییس و مدیرعامل آرامکو در زمان بستن این قرارداد در ژوئن اظهار کرده بود: ما قصد داریم به بررسی فرصتها برای بهره برداری از توانمندیهای خود ادامه داده و نوع درستی از سرمایه گذاری را به عربستان سعودی جذب کنیم.

به گفته منابع آگاه، در امارات متحده عربی هم ادنوک آماده عرضه اولیه عمومی کسب و کار حفاری خود می‌شود و قصد دارد سرمایه گذاران خارجی را جلب کند.

ادنوک پیش از این از فروش دارایی‌های انرژی خود میلیاردها دلار جمع کرده است که شامل فروش سهم ۴۹ درصدی در خطوط لوله گاز در سال میلادی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار بوده است. این فروش سرآغاز فروش دارایی‌های تولیدکنندگان نفت خاورمیانه بوده که به دنبال تهیه نقدینگی و جذب سرمایه گذار هستند.

به گفته منابع آگاه به رویترز گفتند: عمان و بحرین هم به دنبال بهره برداری از دارایی‌های انرژی خود از طریق فروش سهم یا عرضه اولیه عمومی هستند.

بلومبرگ آوریل امسال گزارش کرده بود دولت عمان به بررسی گزینه های متعدد برای جبران کسری بودجه پرداخته که شامل فروش سهم در شرکت نفتی دولتی QQ از طریق عرضه اولیه عمومی بوده است.

این شرکت برای تامین مالی ۷.۹ میلیارد مخارج خود در پنج سال آینده به دنبال فروش دارایی‌ها و استقراض در بازار بین المللی است.


مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر