/
۱۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۶

افزایش خرید نفت چین در ژوئیه ۲۰۲۱

واردات نفت خام چین با پایان عملیات تعمیرات دوره‌ای و نگهداری پالایشگاه‌های دولتی این کشور در ماه ژوئیه افزایش یافت.
کد خبر : ۳۹۲۱۱
به گزارش نبض نفت به نقل از خبرگزاری رویترز، واردات نفت خام چین در پی پایان عملیات تعمیرات دوره‌ای و نگهداری پالایشگاه‌ها و به‌دنبال آن افزایش تولید پالایشگران دولتی چین، در ماه ژوئیه نسبت به پایین‌ترین سطح ۶ ماه گذشته افزایش یافت، این در حالی است که ذخیره‌سازی دوباره پالایشگاه‌های بخش خصوصی این کشور به‌دلیل تحقیقات پکن در زمینه خرید و فروش سهم واردات و مالیات، به کندی پیش می‌رود.

بنا بر داده‌های اداره کل گمرک چین، این کشور آسیایی در ماه گذشته میلادی ۴۱ میلیون و ۲۴۰ هزار تن، معادل روزانه ۹ میلیون و ۷۱۰ هزار بشکه نفت خام وارد کرد.

چین در  ژوئن امسال ۴۰ میلیون و ۱۴۰ هزار تن و در ژوئیه سال گذشته میلادی ۵۴ میلیون و ۲۹۰ هزار تن نفت خام وارد کرده بود.

چین،بزرگترین واردکننده نفت خام در جهان، در هفت ماه نخست امسال ۳۰۱ میلیون و ۸۳۰ هزار تن معادل میانگین روزانه ۱۰ میلیون و ۳۹۰ هزار بشکه نفت وارد کرده که ۵.۶ درصد کمتر از مدت مشابه پارسال است.

تحلیلگران مؤسسه مشاوره لانگ‌ژونگ چین اعلام کردند: به‌دنبال پایان یافتن تعمیرات دوره‌ای و نگهداری پالایشگاه‌های دولتی، شمار پالایشگرانی که فعالیت خود را ازسر می‌گیرند به‌تدریج افزایش می‌یابد.

برپایه برآوردهای این مؤسسه، افزایش قابل ملاحظه‌ای در مقدار کلی مصرف نفت مشاهده نشده است.

با این حال، مقدار بهره‌گیری پالایشگاه‌های خصوصی از ظرفیت پالایشی خود در قطب پالایشگاهی شاندونگ در ماه گذشته میلادی روند کاهشی آشکاری را نشان می‌دهد و در پایان ماه ژوئیه به‌طور میانگین به ۶۳ درصد رسید که پایین‌ترین سطح در سال جارب میلادی به‌شمار می‌آید.

چین در جریان دومین مرحله از صدور مجوز واردات برای سال ۲۰۲۱ میلادی، سهم واردات نفت خام را ۳۵ درصد کاهش داد، در پی اجرای این طرح، بسیاری از پالایشگاه‌های کوچک سهمی از واردات دریافت نکردند.

در همین حال، دولت مرکزی چین از ماه آوریل تحقیقاتی را در زمینه خرید و فروش غیرقانونی سهم واردات آغاز کرده است تا مازاد عرضه سوخت را تاحدی کاهش دهد، مازاد عرضه سوخت، سود پالایشگاه‌های دولتی چین را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

داده‌های اداره کل گمرک چین نشان می‌دهد که این کشور در ماه ژوئیه ۴ میلیون و ۶۴۰ هزار تن انواع فرآورده‌ نفتی صادر کرده که این رقم ۴۴.۵ درصد بیشتر از دوره مشابه سال گذشته میلادی و ۲۸.۰ درصد کمتر از ماه ژوئن است.

بر اساس این داده‌ها، چین در ماه گذشته میلادی ۹ میلیون و ۳۴۰ هزار تن گاز طبیعی شامل گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) و خط لوله صادر کرده که ۲۷.۱ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته میلادی بوده است.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر