/
۰۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۰
کارشناس صنعت CNG

اما و اگرهای ایجاد سامانه هوشمند عرضه CNG / افزایش مصرف CNG در دو روز گذشته

کارشناس صنعت CNG گفت: پس از حمله سایبری به جایگاههای بنزین، تا حدود زیادی بار ترافیکی ناشی از تعطیلی این جایگاهها توسط جایگاههای CNG جبران شد.
کد خبر : ۴۰۶۹۰
نبض نفت - محسن جوهری، کارشناس صنعت CNG اظهار داشت: وزارت نفت در دولت قبل با استناد به مصوبه 25/12/1397 هیئت وزیران موظف به انجام هوشمند سازی جایگاههای CNG شد.

وی افزود: مطابق با این مصوبه هیئت وزیران و با توجه به رسالتی که برای هوشمند سازی جایگاهها تبیین شده بود، هدف دولت اجرای زیرساختی بود که با اتکا به آن، ضریب ایمنی تردد خودروهای دوگانه سوز، با صرف هزینه های درخور و در کمترین زمان ممکن (01/10/1398)، تامین گردد ولی با افزوده شدن شاخ و برگهای بسیار به طرح پروژه هوشمندسازی، هزینه اجرای پروژه به مقدار قابل توجهی افزایش یافت و علیرغم گذشت نزدیک به 3 سال، این پروژه هنوز اجرایی نشده و با اضافه شدن پارامترهای بسیار زیاد غیر ضروری به آن، به نظر میرسد ایجاد یک سامانه یکپارچه برای فرایند عرضه CNG مثل سامانه هوشمند جایگاههای بنزین با صرف هزینه ای هنگفت از بیت المال توسط بانک ها که هیچ تخصصی در این حوزه ندارند مد نظر است.

جوهری با اشاره به حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت و ایجاد اختلال در فرآیند عرضه سوخت مایع در دو روز گذشته گفت: اگر سامانه ای یکپارچه مثل سامانه هوشمند سوخت برای عرضه CNG کشور ایجاد شده بود، احتمال بروز مشکلی مشابه برای عرضه CNG وجود داشت؛ در حالی که توزیع CNG در سراسر کشور بدون اختلال ادامه داشته و دارد و پس از حمله سایبری به جایگاههای بنزین، تا حدود زیادی بار ترافیکی ناشی از تعطیلی این جایگاهها توسط جایگاههای CNG جبران شد.

وی ادامه داد: ایجاد یک سامانه هوشمند یکپارچه نیازمند به‌روزآوری و رسیدگی مستمر است و می توان یکی از مشکلات سامانه هوشمند سوخت کشور را که احتمالا هکرهای مهاجم از آن بهره برده‌اند، بحث مستهلک بودن و به‌روز نشدن این سامانه دانست؛ سامانه ای که در سالهای گذشته رسیدگی کافی و لازم برای آن صورت نگرفته بود و به نظر می رسد حفره‌های امنیتی آن، کار دست فرآیند عرضه سوخت بنزین داد.

این کارشناس صنعت CNG با بیان اینکه باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که صنعت CNG شاهد رفع موانع توسعه باشد، گفت: اینکه سامانه ای را به نظام فعلی عرضه CNG اضافه کنیم که خود آن سامانه نیازمند رسیدگی باشد، در مسیر توسعه CNG سنگ‌اندازی کرده‌ایم و هوشمندسازی جایگاه‌های عرضه CNG آنطور که مدنظر دولت قبل بود، راهگشا نیست؛ بلکه می توان با اعمال سیاست‌های تشویقی و تنبیهی، دارندگان خودروهای گازسوز را ترغیب به مراجعه منظم به مراکز معاینه فنی و آزمایشگاههای آزمون مخازن CNG وکارگاه‌های مجاز تعمیرات کرد.

وی افزود: بارها به مسئولین این طرح در دولت قبل اعلام کردیم با نصب وراه اندازی دوربین های متصل به سامانه سیمفا در جایگاههای CNG امکان افزایش ضریب ایمنی خودوهای دوگانه سوز با کمترین زمان و هزینه،  قابل دستیابی است.و اصرار بر انجام این پروژه با طرح فعلی بار مالی حدود 12 هزار میلیارد ریالی به وزارت نفت و هزینه نوسازی تجهیزات جایگاهها را نیز به جایگاهداران در شرایط بحرانی فعلی کشور تحمیل می کند.

وی خاطرنشان ساخت: امیدواریم وزیر محترم نفت و سایر مسئولین مربوطه در دولت سیزدهم با ورود به این موضوع مهم ، ضمن جلوگیری از تکرار اتفاقات مشابه حمله سایبری به جایگاههای بنزین در جایگاههای CNG، اقدامات لازم را جهت ساماندهی و ارتقاء ضریب ایمنی خودروهای دوگانه سوز بعمل آورند.

وی افزود: با توجه به افزایش مصرف بنزین در کشور و پیش بینی رشد بیش از پیش مصرف این فرآورده استراتژیک نفتی، بهترین راه کنترل مصرف بنزین، جایگزینی آن با مصرف CNG است و تحقق این مهم نیازمند جلوگیری از ورشکستگی اقتصادی فعالان صنعت CNGدر بخش عرضه  و تقاضا این سوخت استراتژیک می باشد.

منبع: تسنیم

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر