برنامههای صنعت برق برای جلوگیری از حملات سایبری/ ۷۰ درصد مخازن نیروگاهها پر است
نبض نفت-مصطفی رجبی مشهدی در دومین روز از نمایشگاه بینالمللی برق در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت ماینرهای غیرمجاز اظهار داشت: شناسایی ماینرها به 3 روش دنبال میشود؛ اول کنتور اندازهگیری و دوره قرائت مشترکین است که اگر به میزان قبل مصرف داشته باشند قابل شناسایی نیست. روش دیگر الگوی مصرف بار مشترک طی دورهها است. قطعا کسانی که بیش از دورههای قبل مصرف داشته باشند سرعت شناسایی ما را بالا میبرد. روش بعد اطلاعات مردمی است که در اختیار شرکتهای برق منطقهای قرار میگیرد.
وی ادامه داد: البته همانطور که کشفیات پیگیری میشود، با توجه به سودآور بودن ماینینگ، استخراجکنندگان رمزارز روشهای غیرقانونی را دنبال میکنند که دستگاههای اندازهگیری به خطا بیفتد و ما نتوانیم ابزارهای شناسایی را به کار ببریم اما در هر حال برنامههای فشردهای داریم که از استفاده کنندگان غیرمجاز جلوگیری کنیم، در عین حال تولیدکنندگان مجاز نیز اقدام به تولید برق داشته باشند و ما با آنها تهاتر خواهیم داشت.
سخنگوی صنعت برق یادآور شد: تاکنون 220 هزار دستگاه ماینر کشف شده که میزان مصرف آنها معادل 1000 مگاوات تولید برق از نیروگاه است.
رجبی مشهدی با اشاره به احداث نیروگاه توسط وزارت صمت خاطرنشان کرد: طبق برنامه قرار است 10 هزار مگاوات ظرف 3 سال توسط صنایع انرژیبر، نیروگاه احداث شود. دوره پیشبرد این پروژهها 50 درصد است و اکنون در وضعیت خوبی به سر میبرند.
وی تصریح کرد: اولویت ما در احداث این نیروگاهها استفاده از ساخت داخل است.
سخنگوی صنعت برق درباره آخرین وضعیت سوخت مخازن نیروگاهها اذعان داشت: هماهنگی خوبی با وزارت نفت صورت گرفته و اکنون 450 میلیون لیتر سوخت بیشتر از مدت مشابه سال گذشته در اختیار ما قرار گرفته و این روند ادامه دارد و انتظار میرود مخازن نفت و گاز تا پایان آبان ماه پر شود تا زمستان را بدون خاموشی سپری کنیم.
رجبی مشهدی در مورد استفاده از سوخت مازوت بیان داشت: مازوت یکی از سوختهای پشتیبان است که تنها در شرایط اضطراری و در تعداد محدودی از نیروگاهها استفاده میشود.
وی افزود: تولید برق از نیروگاههای برقآبی امسال 50 درصد تولید سال گذشته است و نیروگاه اتمی نیز بعد از تعمیرات اساسی از 10 دی ماه در مدار قرار خواهد گرفت.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه اکنون 70 درصد مخازن نیروگاهها پر است، یادآور شد: برنامه این است که سوخت گاز طبیعی به میزان کافی در اختیار نیروگاهها قرار گیرد، به این ترتیب که 50 درصد از گاز و مابقی از سوخت مایع استفاده شود.
رجبی مشهدی تاکید کرد: در حال حاضر میزان سوخت مخازن 6 تا 7 درصد بیش از سال گذشته است.
وی درباره اقداماتی جهت پیشگیری از حملات احتمالی سایبری اظهار داشت: یکی از مباحث مهم در کشور، پیشگیری از اقدامات اینچنینی است. در صنعت برق، تجهیزات لازم پیشبینی شده تا اطمینان حاصل شود از جمله اینکه صنعت از بخش صنعتی به عمومی متصل نباشد و این به عنوان اقدامات اولیه در دستور کار است ضمن اینکه اقدامات پوششی هم در دستور کار قرار گرفته است.
سخنگوی صنعت برق درباره اقداماتی جهت پیشگیری از حملات احتمالی سایبری اظهار داشت: یکی از مباحث مهم در کشور، پیشگیری از اقدامات اینچنینی است. در صنعت برق، تجهیزات لازم پیشبینی شده تا اطمینان حاصل شود از جمله اینکه صنعت از بخش صنعتی به عمومی متصل نباشد و این به عنوان اقدامات اولیه در دستور کار است ضمن اینکه اقدامات پوششی هم در دستور کار قرار گرفته است.
وی درباره آخرین وضعیت پرداخت خسارات مشترکان برق گفت: با توجه به اینکه مشترکان اطلاعات خود را ثبت کردهاند در سریعترین زمان پرداختها صورت میگیرد و پیگیر این موضوع هستیم.
وی همچنین درباره آخرین وضعیت نیروگاهسازی در کشور تصریح کرد: براساس برنامه زمانبندی قرار شده که تا پیک سال آینده ۳۶۰۰ مگاوات نیروگاه در مدار بهرهبرداری قرار گیرد و ظرف چهار سال آینده بتوانیم ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه را وارد مدار کنیم.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: همچنین با سرمایه گذاری بخش خصوصی حدود ۱۰ هزار مگاوات توسط صنایع انرژیبر تامین میشود و ۱۰ هزار مگاوات نیز در بحث مدیریت بار ذخیره خواهیم کرد لذا در مجموع ۴۰ هزار مگاوات میتوانیم برای تامین برق کشور فراهم کنیم.
وی تاکید کرد: اقدامات توامان مدیریت مصرف به همراه توسعه شبکه و احداث نیروگاه جزو برنامههای اولویتدار وزارت نیرو است و تاکنون از این ۳۶۰۰ مگاوات ۸۰۰ مگاوات نیروگاه ساخته و وارد مدار بهرهبرداری شده است.
منبع:ایلنا