سوختِ صعود بورس مهیا شد
در پایان معاملات روز چهارشنبه، 372 نماد رشد قیمت و 99 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 76 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 20 درصد بازار افت قیمت داشتند.
سهمهای صعودی
روز چهارشنبه در بورس نمادهای قثابت (قند ثابت خراسان)، وبملت (بانک ملت) و حتاید (تاید واتر خاورمیانه) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت رایان هم افزا (رافزا)، صنعت روی زنگان (زنگان) و سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
سهمهای نزولی
در بورس شرکت صنایع جوشکاب یزد (بکاب)، سیمان کرمان (سکرما) و موتوژن (بموتو) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت مبین وان کیش (اوان)، قند چهارمحال (قچار) و پتروشیمی قائد بصیر (شبصیر) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز چهارشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز شنبه است. در پایان معاملات روز چهارشنبه بازار با مازاد تقاضای 460 میلیارد تومانی بسته شد.
در پایان معاملات چهارشنبه تنها 8 نماد صف فروش داشتند و تعداد نمادهای صف خرید 138 نماد بود. همچنین در این روز ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به سهشنبه 26 درصد کاهش یافت و 98 میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 123 درصد رشد کرد و در رقم 558 میلیارد تومان ایستاد.
سهمهای پُرتقاضا
روز چهارشنبه نماد خبهمن (شرکت خودروسازی بهمن) با صف خرید 74 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از خبهمن، نمادهای شفن (شرکت پتروشیمی فناوران) و سپید (شرکت سپید ماکیان) بیشترین صف خرید را داشتند.
سهمهای صف فروش
روز چهارشنبه بیشترین صف فروش نیز به وسخوز (شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 49 میلیارد تومانی داشت. پس از وسخوز، وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان خراسان رضوی) و وسخراج (شرکت سرمایه گذاری استان خراسان جنوبی) بیشترین صف فروش داشتند.
پیش بینی بورس امروز
در هفته گذشته پس از آنکه شاخص کل در روز شنبه بیش از 42 هزار واحد صعود کرد و وارد کانال 1.4 میلیونی شد، روز یکشنبه نزول کرد اما پس از آن سه روز صعودی پی در پی را داشت و در این سه روز معاملاتی شاخص در مجموع بیش از 25 هزار واحد رشد کرد و از نیمه کانال 1.4 میلیونی بالاتر آمد.
روز چهارشنبه ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی بود و 16 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد اما در مجموع کل هفته، از خروج پول حقیقی نسبت به هفته پیشین کاسته شد. در مجموع کل هفته 168 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 33 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین افت 93 درصدی داشته است.
علاوه بر این روز چهارشنبه برای دومین روز متوالی معاملات بازار با مازاد تقاضا بسته شد. ارزش مازاد تقاضا رشد 290 درصدی داشت و به رقم 460 میلیارد تومان رسید. ارزش صفهای خرید در پایان معاملات 558 میلیارد تومان بود. صفهایی که میتوانند به بازار روز شنبه سرریز شوند و قیمتها را بالا بکشند.
همچنین، در این روز، 76 درصد از نمادها رشد قیمت داشتند و شاخص هم وزن 5 هزار و 530 واحد معادل 1.4 درصد رشد کرد. بنابراین روندهای درونی بازار همگی صعودی بودند. علاوه بر این صعود قیمت دلار به کانال 28 هزار تومانی و تثبیت آن در این محدوده نشان میدهد که شرایط برای رشد قیمتها و نزدیک شدن شاخص کل به کانال بالاتر فراهم است.
منبع: اکوایران