/
۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۹
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد:

لزوم وجود رویه‌های سخت‌گیرانه، شفاف و بین‌المللی در حوزه اچ‌اس‌ئی

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اهمیت جایگاه مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران در صنعت نفت بر ضرورت تدوین رویه‌های سخت‌گیرانه، شفاف و مبتنی بر استانداردهای بین‌المللی در این حوزه تأکید کرد.
کد خبر : ۴۲۴۳۲
به گزارش نبض نفت به نقل از شرکت ملی نفت ایران، محسن خجسته‌مهر در آیین تکریم مانی عبدالله‌زاده و معارفه عباس رزمی، سرپرست مدیریت اچ‌اس‌ئی این شرکت، با بیان اینکه این حوزه از حساسیت زیادی برخوردار است به‌طوری که همواره باید عبارت «اول ایمنی، بعد کار» در رأس اقدام‌ها و فعالیت‌های شرکت ملی نفت قرار گیرد، گفت: همه افراد در هر مقامی باید مطیع مقررات اچ‌اس‌ئی باشند، زیرا رعایت ایمنی هم وظیفه فردی و هم وظیفه جمعی تلقی می‌شود.

وی اظهار کرد: چنانچه هدف، برخورداری از یک مدیریت اچ‌اس‌ئی درخور و شایسته در سطح شرکت ملی نفت ایران است، باید رویه‌ها به‌صورت شفاف تدوین شوند، به‌طوری که همه رویه‌ها مبتنی بر استانداردهای بین‌المللی و قابل قبول در سطح جهانی باشند.

 لزوم استقرار شرایط سخت‌گیرانه

معاون وزیر نفت با اشاره به ضعف کنونی حاکم بر رویه‌های اچ‌اس‌ئی، تصریح کرد: اگر به‌دنبال صدور خدمات فنی و شایستگی لازم برای فعالیت در سطح بین‌المللی هستیم، باید مدارک و مجوزهای قانونی و استاندارد درباره صلاحیت فعالیت در حوزه مرتبط را داشته باشیم، زیرا نخستین گام برای همکاری در سطح بین‌المللی، محرز شدن شایستگی علمی و فنی در زمینه کاری است.

خجسته‌مهر افزود: در بطن رویه‌های اچ‌اس‌ئی، باید شرایطی بسیار سخت‌گیرانه حک‌فرما باشد، به این معنا که مدیران این حوزه بر اصول و رویه‌های استاندارد و لازم‌الاجرا بودن آنها در هر شرایطی پایبند باشند، در غیر این صورت عواقب جبران‌ناپذیری در انتظار هر مجموعه‌ای خواهد بود.

وی با مهم شمردن اصل تجربه، تکامل آن را نیازمند و وابسته به تحصیلات و دانش فنی مرتبط خواند و بر ضرورت آن در شرایطی همچون همکاری در سطح بین‌المللی تأکید کرد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر تقویت جنبه فرهنگی رعایت مقررات و دستورعمل‌های اچ‌اس‌ئی، افزود: اگر مشکلاتی در بحث ایمنی وجود دارد، بخش قابل‌توجهی از این نقص‌ها سهل‌انگاری و بی‌اهمیت انگاشتن این موضوع است، زیرا مقام مجری حتی با در اختیار داشتن هرگونه تجهیزات و امکانات در این حوزه، ممکن است بدون تحصیلات و تجربه مرتبط باشد، یا ضرورت موضوع ‌اچ‌اس‌ئی را کوچک شمرده باشد.

 دانش فنی مرتبط با اچ‌اس‌ئی احراز شود

خجسته‌مهر با مهم برشمردن احراز دانش فنی مرتبط با حوزه اچ‌اس‌ئی از سوی نیروهای انسانی این مدیریت، به هماهنگی و سازگاری تحصیلات و جایگاه نیز به‌عنوان یکی از چند اصل مهم فعالیت در زمینه ایمنی اشاره کرد.

وی ضمن تأکید بر لزوم تناسب سمت سازمانی در حوزه اچ‌اس‌ئی و تجربه پیشین، یادآوری سنخیت شغل و تجربه گفت: مقام اجرایی اچ‌اس‌ئی باید حافظ کل تجهیزات و امکانات باشد و نیروهای انسانی شاغل خود را نیز از نزدیک رصد و آنها را در همه جنبه‌ها، چه فیزیکی و چه روانی بررسی کند.

 نظارت مستمر بر خدمات و فعالیت پیمانکاران

معاون وزیر نفت با بیان اینکه کارفرما باید به امور تسلط کامل داشته باشد، اظهار کرد: مدیریت اچ‌اس‌ئی نیز همسو با این موضوع باید همه امور به‌ویژه خدمات پیمانکاران در زمینه رعایت ایمنی را زیر نظر داشته باشد.

خجسته‌مهر بر ضرورت دریافت گواهینامه‌ها و استانداردهای لازم از سوی اچ‌اس‌ئی شرکت ملی نفت تأکید و بیان کرد: باید به لحاظ احراز گواهینامه‌های لازم و بررسی در مورد تاریخ انقضای مجوزها اقدام‌های لازم انجام و در مجموع وضع آنها از نزدیک رصد و در صورت لزوم به‌روزرسانی شود.

وی ادامه داد: حتی در شرایط تحریم نیز می‌توانیم به‌دنبال راهی باشیم تا معادل مجوزها و استانداردهای بین‌المللی اچ‌اس‌ئی را ایجاد کنیم و منتظر شرکت‌های خارجی نباشیم. در این زمینه می‌توان از تخصص دانشگاه‌های داخلی و حتی دانشگاه صنعت نفت نیز مطابق با استانداردهای بین‌المللی کمک گرفت.

 بررسی و مراقبت از سلامت روان کارکنان

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بررسی و مراقبت از سلامت روان کارکنان به‌ویژه کارکنان فعال در مناطق عملیاتی را نیز در زمره وظایف مدیریت اچ‌اس‌ئی برشمرد و تصریح کرد: این مدیریت باید در جایگاه مددکار اجتماعی از آخرین وضع سلامت روان کارکنان به‌ویژه در مناطق عملیاتی مطلع شود، زیرا رسیدگی نکردن به مشکلات احتمالی، خانواده کارکنان را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و همان‌طور که پیش از این نیز تأکید شد، رعایت سلامت خانواده یکی از ارکان و اولویت‌های شرکت ملی نفت ایران است، زیرا صنعت نفت باید «خانواده‌محور» باشد.

خجسته‌مهر بر لزوم همکاری مدیران عامل با مدیریت اچ‌اس‌ئی تأکید کرد و افزود: کوتاهی یک مدیرعامل می‌تواند سبب ناکارآمدی همه تلاش‌ها و زحمات مدیریت اچ‌اس‌ئی شود، بنابراین با در اختیار داشتن نیروی انسانی مرتبط و فرهنگ‌سازی مناسب می‌توان از ضررهای احتمالی جانی و مالی اجتناب کرد که این موضوع تنها زمانی محقق می‌شود که شرایط محیط کار به‌گونه‌ای باشد که هیچ فردی با رعایت نکردن ضوابط و مقررات مستعد اشتباه نباشد.

 وی همچنین از تلاش‌های مانی عبدالله‌زاده و همکاران وی در دوران تصدی مدیریت اچ‌اس‌ئی قدردانی و به مدیریت جدید این مدیریت تأکید کرد که برای بررسی دقیق روند بهبود و ارتقای اچ‌اس‌ئی نشست‌های دوره‌ای و مستقیم با مدیران عامل شرکت‌ها تشکیل شود تا وضع ایمنی و محیط زیست با همکاری و همفکری طرفین به وضع مطلوب برسد.

در این نشست مانی عبدالله‌زاده‌راد نیز مهم‌ترین اقدام‌ها در مدت تصدی سمت مدیریت اچ‌اس‌ئی را تشریح و در ادامه عباس رزمی برنامه‌های خود برای مدیریت این امور را ارائه کرد.

عبدالله‌زاده به اقدام‌ها و دستاوردهای مدیریت اچ‌اس‌ئی در چهار سال اخیر پرداخت و گفت: بیش از ۷۰ دستورعمل ابلاغی در بخش بالادستی در حوزه ایمنی به‌منظور به‌روزرسانی و رفع مشکلات ایمنی در شرکت‌های عملیاتی تهیه و تدوین شده است.

وی همچنین از به صفر رسیدن نرخ حوادث فرآیندی برای نخستین‌بار در صنعت نفت کشور در سال ۹۸ سخن گفت و افزود: در حوزه محیط زیست نیز، کاهش جرائم محیط زیستی و کاهش فلرینگ انجام شده است.

عبدالله‌زاده، ارتقاء سطح تعامل مدیریت اچ‌اس‌ئی شرکت نفت و سازمان محیط زیست کشور را از جمله دستاوردها برشمرد و بر حساسیت‌های این مدیریت در حوزه بهداشت به‌ویژه شناسایی و کاهش عوامل زیان‌آور بر سلامت جامعه شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر