تغییر ساعت رسمی کشور قطعا بین ۱ تا ۲ درصد صرفهجویی به همراه دارد
در همین رابطه مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور گفت: در مورد تغییر ساعت رسمی کشور تاکنون پژوهشها و تحقیقات متعددی از جانب صنعت برق، مرکز پژوهشهای مجلس و مراکز علمی منتشر شده و به نوعی در همه آنها اذعان شده که در صورت تغییر ساعت رسمی کشور، دو تأثیر مهم اتفاق خواهد افتاد.
وی افزود: اولاً بر پیک مصرف تأثیر خواهد داشت که ما عمدتاً پیک مصرفمان در شب اتفاق میافتد و تأثیر دوم آن بر مصرف انرژی است.
رجبی مشهدی ادامه داد: در هر کدام از پژوهشهای مذکور، درصد صرفهجویی بسته به نوع محاسبه و سالهای مختلف متفاوت است ولی میتوان ادعا کرد که حدود ۲ درصد در اوج مصرف و ۱ درصد در مصرف انرژی تأثیر دارد.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه میزان تأثیر تغییر ساعت بر مصرف برق در هر سالی متفاوت است و آمار و مقالات علمی آن در دسترس است، افزود: در حال حاضر نیز حدود نیمی از کشورهای جهان ساعت خود را تغییر میدهند، حتی برخی دوبار در سال انجام میدهند و برخی بیش از یک ساعت انجام میدهند تا بیشتر از نور طبیعی روز استفاده شود. این کار از دیرباز نیز سابقه داشته و زمانی که برقی در کار نبوده، به منظور صرفهجویی در مصرف شمع ساعت خود را تغییر میدادند.
وی تصریح کرد: یک جنبه دیگر این کار این است که در مناطق گرمسیر ساعت کار یک ساعت زودتر شروع میشود و یک ساعت و نیم زودتر خاتمه میابد. بنابراین اگر مثل هر سال اصلاح ساعت صورت بگیرد، این به معنای دو ساعت صرفهجویی است؛ گویی که ساعت کاری را بین ۵ تا ۱۲ آوردهایم.
رجبی مشهدی با تأکید بر اینکه کاهش بار سرمایشی ادارات میزان قابل توجهی صرفهجویی را رقم میرند، افزود: افزون بر این نکته در سال ۱۴۰۰ ما با خشکسالی و تأمین برق و ناترازی شبکه نیز مواجه بودیم و در سال آینده اگر مثل هر ساله تغییر ساعت رخ ندهد منجر به افزایش مصرف و مشکلاتی برای تأمین برق خواهد شد.
منبع:مهر