اگر دولت بتواند بازار را کنترل کند باید ارز ترجیحی را نگه دارد
دولت در لایحه خود برای جبران هزینههای ارز ترجیحی تنها 137 هزار میلیارد تومان تعیین کرده بود اما کمیسیون تلفیق این رقم را به 250 هزار میلیارد تومان (معادل ریالی 9 میلیارد دلار) افزایش داد.
در حال حاضر یک وضعیت غیر شفاف در مجلس شورای اسلامی حکم فرما است به این معنا که دقیقا مشخص نیست نمایندگان مجلس به حذف ارز ترجیحی یا باقیماندن ارزترجیحی(در قالب ریالی یا ارزی) دادند و برخی اخبار نشان از تلاش نمایندگان برای جمعآوری امضا برای نگهداشتن ارز ترجیحی به همان شکل سالهای گذشته است.
موسی الرضا ثروتی نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در خصوص حذف ارز ترجیحی گفت: در زمانی که رئیس جمهور وارد مجلس شدند، گفتند که ما لایحه دو فوریتی دادیم که ارز 4200 در مجلس حذف شود اما فوریت آن در مجلس رای نیاورد و دولت با کسب اجازه از مقام معظم رهبری روند قبلی را ادامه داد و تا امروز حدود 18 میلیارد دلار برای ارز 4200 تومانی اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه پس از آن رئیس مجلس اعلام کردند که اختیار این مسئله پیش از به دولت داده شده بود و نیازی نبود که دولت لایحه دو فوریتی بدهد، گفت: در عین حال کمیسیون تلفیق حذف ارز ترجیحی را در لایحه نپذیرفت و 9 میلیارد دلار برای آن تعیین کردند. ظاهرا نماینده دولت بر حذف ارز ترجیحی اصرار کرده است و نمایدگان نیز به آن رای دادند.
ثروتی گفت: با این حال مجلس زیر بار پذیرش این مسئله نرفته و اختیار را به دولت داده است. اقتصاددانهای مجلس بر دادن کالا برگ الکترونیکی اصرار دارند.
وی افزود: اگر دولت بتواند کنترل کند و بازار در اختیار دلالان قرار نگیرد، باید ارز ترجیحی را نگه دارد. در سال جاری 18 میلیارد دلار برای ارز ترجیحی در نظر گرفته شد، که این پیشبینی برای سال آینده 23 هزار میلیارد دلار است. اگر دولت میگوید این ارز باید حذف شود باید حداقل معادل ریالی همین 18 میلیارد دلار را برای جبران هزینه ها در نظر بگیرد و طبقه متوسط جامعه را نیز که امروز نیازمند این حمایتها هستند، مشمول یارانهها کند.
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در لایحه بودجه دولت شاهد چنین اقدامی نبودیم و در واقع دولت قصد دارد تا بخشی از کسری بودجه خود را از طریق کسری بودجه تامین کند.
منبع:تسنیم