مقصد گاز صادراتی را از عراق به ترکیه تغییر دهیم
نبض نفت-حمید حسینی درباره از سرگیری صادرات گاز به عراق طبق قرارداد اظهار داشت: بنده هنوز اطلاعی از روند صادرات گاز به این کشور بعد از کاهش میزان آن به دلیل عدم پرداخت بدهیها ندارم، اما تجربه نشان داده ما برای صادرات به این کشور باید نسبت به دریافت مطالبات پافشاری کنیم.
وی تاکید کرد: اگر برای دریافت مطالبات خود از عراق مماشات کنیم، عراقیها همچنان نسبت به تسویه بدهیها تعلل میکنند.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان فراودههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: ما نباید نگران تمدید قراردادها با این کشور باشیم چون آنها غیر از ایران منبع دیگری برای تامین نیاز گازی خود ندارند، ما میتوانیم به جای اینکه به عراق گاز صادر کنیم و نتوانیم پول آن را هم دریافت کنیم به سایر مقاصد مثل ترکیه صادرات داشته باشیم، اکنون آنکارا آمادگی دارد که گاز را در فصل تابستان با قیمت بالاتری دریافت کند.
وی خاطرنشان کرد: ما میتوانیم بازار گازی خود را به ترکیه منتقل کنیم، اجباری نیست چون در تابستان ظرفیت مازاد داریم به عراق صادرات داشته باشیم و این کشور هم در پرداخت پول سهلانگاری کند.
حسینی رقم بدهی برق و گازی عراق را بیش از 5 میلیارد دلار عنوان و یادآور شد: نظام بانکی این کشور به بهانه تحریمها همکاری نمیکند.
حدود دو هفته قبل وزارت برق عراق از اقدام ایران به کاهش صادرات گاز به دلیل تاخیر بغداد در پرداخت بدهی های خود خبر داده بود.
مجید چگنی مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران اواخر اردیبهشت ماه در گفتوگویی با ایلنا، رقم باقیمانده بدهی گازی عراق را یک میلیارد و ششصد میلیون دلار اعلام کرده و گفته بود: طبق تفاهمنامه مقرر شده بدهیها ظرف یک ماه پرداخت شود.
این گزارش حاکی است؛ امکان صادرات روزانه 50 میلیون مترمکعب گاز طبیعی به عراق در قالب دو خط لوله عملیاتی شده است که بهدلیل تحریمهای آمریکا، انتقال پول آن بهسختی انجام میشود و موضوع پرداخت مطالبات گازی عراق به ایران در ماههای اخیر جدیتر دنبال میشود.
منبع:ایلنا