گزارشهای 6 ماه ناجی بورس میشود؟
در پایان معاملات روز چهارشنبه، 260 نماد رشد قیمت و 410 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 39 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 61 درصد بازار افت قیمت داشتند.
سهمهای صعودی
روز چهارشنبه در بورس شرکت بیمه دانا (دانا)، شرکت کابل البرز (بالبر) و شرکت حمل و نقل پتروشیمی (حپترو) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک (گدنا)، شرکت تولید و توسعه سرب و روی ایرانیان (فتوسا) و شرکت سرمایه گذاری مسکن زاینده رود (ثرود) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
سهمهای نزولی
در بورس شرکت سرمایه گذاری شفا دارو (شفا)، شرکت سرمایه گذاری توسعه آذربایجان (وآذر) و شرکت تولیدی مهرام (مهرام) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت تولید برق ماهتاب کهنوج (بکهنوج)، شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش) و شرکت کشاورزی و دامپروری ملارد شیر (زملارد) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در معاملات چهارشنبه 61 نماد صف خرید داشتند و 41 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 20 درصدی به 222 میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صفهای فروش 16 درصد کاهش یافت و 151 میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات ارزش صفهای فروش پایانی بازار 190 میلیون تومان بود و ارزش صفهای خرید نیز در رقم 94 میلیارد تومان ایستاد.
در پایان معاملات نماد بالبر (شرکت کابل البرز) با صف خرید 32 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای پایانی بازار قرار گرفت. پس از بالبر، نمادهای حپترو (شرکت حمل و نقل پتروشیمی) و گدنا (شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد غاذر تعلق داشت که ارزش آن 180 میلیون تومان بود. پس از غاذر، نماد غمهرا صف فروش داشت.
پیش بینی بورس امروز
در آخرین روز معاملاتی هفته شاخصهای بازار سهام افت کردند و شاهد خروج پول حقیقی از بورس بودیم. روز چهارشنبه بخش بزرگی از پول حقیقی خروجی به گروه محصولات شیمیایی اختصاص داشت. نمادهای آسیاتک، خساپا، بپاس، تملت، گنگین، شتران، غکورش، وسالت، فسبزوار و زمگسا بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
روز چهارشنبه نمادهای فارس، کگل، وپاسار، شپنا، شپدیس، فولاد، اخابر،
پترول، میدکو، نوری، وبملت، ذوب و شتران بیشترین نقش را در افت شاخص کل
بازی کردند.
تحلیلگران تکنیکی سطح حمایت شاخص را در سطح یک میلیون و 390 هزار واحد برآورد میکردند، با بالا آمدن شاخص در این سطح در روز سهشنبه به نظر میرسید این سطح حمایت موجب برگشت شاخص رو به بالا شده است. اما روز چهارشنبه شاخص برای بار دوم در هفته گذشته از این سطح پائین آمد. ریزش شاخص و خروج پول حقیقی دو اتفاق اصلی معاملات چهارشنبه بود. به علاوه حجم معاملات کاهش یافت و ارزش معاملات خرد سهام افت 16 درصدی داشت.
برخی از تحلیلگران در پیش بودن تعطیلات را موجب رشد عرضه میدانند.
برخی دیگر نیز مواضع طرف اروپائی مذاکرات برجامی را سیگنال نزولی به
معاملات چهارشنبه میدانند. تحلیلگران بنیادی معتقدند عاملی که در میان
مدت روند میتواند بازار را برگرداند، گزارشهای 6 ماهه شرکتها است اما
در کوتاه مدت چشم انداز بازار چندان مثبت نیست.
منبع:اقتصادنیوز