هزینه ۵۰۰ میلیارد یورویی کشورهای اروپایی برای بحران انرژی
قیمت گاز و برق در اروپا با کاهش صادرات روسیه به تلافی تحریمهای غربی بر سر جنگ در اوکراین، سر به فلک کشیده است.
طبق گزارش اندیشکده بروژل، اتحادیه اروپا که متشکل از ۲۷ کشور عضو است، مجموعا ۳۱۴ میلیارد یورو برای تدابیر کاهش تاثیر افزایش قیمتهای انرژی اختصاص داده و انگلیس هم ۱۷۸ میلیارد یورو برای این منظور کنار گذاشته است.
بروژل خاطرنشان کرد: اگر پولی که دولتها برای ملی کردن، نجات مالی یا فراهم کردن وام به شرکتهای نیرو در نظر گرفته شود، دولتهای اتحادیه اروپا حدود ۴۵۰ میلیارد یورو هزینه کرده اند.
آلمان چهارشنبه گذشته اعلام کرد شرکت یونیپر که بزرگترین واردکننده گاز در این کشور است را ملی می کند و انگلیس اعلام کرد قیمت برق و گاز برای کسب و کارها نصف تعرفه عمده فروشی خواهد بود.
بسیاری از تدابیری که طراحی شده اند، موقتی هستند اما بروژل اعلام کرد مداخله دولتی افزایش پیدا کرده و ساختاری شده است.
سیمون تاگلیاپیترا، از اندیشکده بروژل گفت: از نقطه نظر فاینانس عمومی، واضح است که چنین وضعی پایدار نیست. دولتهایی که فضای مالی بیشتری دارند، مسلما بحران انرژی را بهتر از همسایگانی که منابع انرژی محدودی در ماههای زمستان دارند، مدیریت می کنند.
آلمان که بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپاست، با اختصاص ۱۰۰ میلیارد یورو، تاکنون بزرگترین هزینه را در این بلوک انجام داده در حالی که این هزینه در ایتالیا ۵۹ میلیارد یورو و در استونی ۲۰۰ میلیون دلار بوده است.
کرواسی، یونان، ایتالیا و لتونی همگی بیش از سه درصد تولید ناخالص داخلی را برای مقابله با کمبود انرژی اختصاص داده اند.
بر اساس گزارش رویترز، اتحادیه اروپا هفته گذشته تدابیری در سطح این بلوک برای مقابله با قیمتهای بالای انرژی پیشنهاد کرد تا با یک واکنش هماهنگ، با مجموعه ای از تدابیر ملی همپوشانی کند.