افزایش شدت تأمین سوخت مایع با رشد مصرف گاز
به گزارش نبض نفت به نقل از روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، شبکه گاز کشور که در مناطقی از شمال و شمال شرق کشور با قطعی و افت فشار همراه بود، به پایداری رسید اما مصارف همچنان بالاست.
آقای دستوریان کارشناس مرکز راهبری شبکه گاز کشور گفت: در دی امسال، مصرف گاز بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده، به مدت ۲۲ روز، بیش از ۶۰۰ میلیون مترمکعب بوده؛ این در حالی است که در دی پارسال، تنها ۴ روز چنین مصرفی را تجربه کرده ایم.
این موضوع، تقاضای تامین سوخت مایع جایگزین را افزایش داده است. به طور مثال، آقای جمشیدی فرماندار تربت جام از توزیع ۱۵۰ هزار لیتر نفت سفید و ۸۰ تن گاز مایع کپسولی و پکنیکی وآقای اباچی معاون منطقه نفتی سبزوار از توزیع ۳۳ تن گاز مایع در این شهرستان میان مردم خبر داده اند. آقای بلندی مدیر منطقه نفتی تربت حیدریه نیز، تاکید کرد که این منطقه مشکلی در تامین سوخت مایع ندارد و حتی برای استانهای همجوار مانند خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان نیز، سوخت ارسال میکند.
مسئولان شرکت پخش فرآوردههای نفتی میگویند: تامین سوخت مایع برای گرمایش، صنایع و نیروگاه ها، به صورت مستمر انجام میشود. آقای جعفر سالاری نسب مدیر تامین و توزیع این شرکت گفت: پس از افزایش فشار به شبکه گاز کشور، ۸ میلیون و ۶۰۰ میلیون لیتر نفت سفید توزیع کردیم و ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاهها رساندیم که نسبت به سال قبل، حدود ۱۶ درصد افزایش نشان میدهد.
آقای روح اللهی مدیر منطقه نفتی تهران نیز، گفت: سوخت صنایعی که با قطعی گاز مواجه هستند را به صورت کامل تحویل میدهیم.
مصارف بالای گاز در استانهای شمال و شمال شرق، جایگاههای عرضه گاز طبیعی فشرده برای خودروها را با مشکل مواجه کرده است. آقای احمدنیا مدیر منطقه نفتی خراسان شمالی میگوید که این جایگاهها در خراسان شمالی، به طور کامل تعطیل هستند. آقای امانی مدیر منطقه نفتی چالوس نیز گفت: با کاهش توزیع سی ان جی، بین ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش مصرف بنزین در این منطقه رخ داده است.
این موضوع، منجر به افزایش برداشت از انبارهای ذخیره بنزین شده؛ آقای علی اکبر نژادعلی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی میگوید: برای تامین سوخت خودروها مشکلی نداریم و سوخت جایگزین سی ان جی را از ذخیره سازیهایی که از قبل انجام شده بود، تامین کرده ایم.
طبق اعلام شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، با ورود موج جدید سرما به کشور، مصرف روزانه بنزین، ۱۵ میلیون لیتر افزایش پیدا کرده و کشور نیازمند صرفه جویی در مصرف گاز، برای مدیریت تأمین و توزیع انرژی است.