/
۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۰

توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر سرعت گرفت

توسعه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر یکی از برنامه های وزارت نیروی دولت سیزدهم است که سال گذشته از هزار مگاوات فراتر رفت و می‌رود تا امسال با سرعت بیشتری جایگزین انرژی‌های فسیلی شود.
کد خبر : ۵۲۹۰۵

نبض نفت-  تلاش برای افزایش سهم نیروگاه‌های تجدیدپذیر در تولید برق کشورمان از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت.

همان روزها «علی‌اکبر محرابیان» وزیر نیرو از تلاش برای افزایش ۳۵ هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق نیروگاه‌ها خبر داد که ۱۰ هزار مگاوات آن از محل انرژی‌های تجدیدپذیر خواهد بود.

وی با بیان اینکه دولت برنامه‌ای چهار ساله برای افزایش ۱۰ هزار مگاواتی انرژی‌های تجدیدپذیر دارد، خاطرنشان‌کرد: بازار توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر ایران، با اتکا به قابلیت بالای منابع انرژی‌های تجدیدپذیر اعم از خورشیدی، بادی، زیست‌توده و زمین گرمایی، از طریق امکان عقد قراردادهای بلندمدت با نرخ‌های تشویقی، بازار بسیار جذابی برای سرمایه‌گذاران است.

وزیر نیرو ادامه داد: ایران از قانون تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی برخوردار بوده و فرصت اقتصادی مناسبی برای سرمایه‌گذاران حوزه تجدیدپذیر برای ایجاد مزارع تجدیدپذیر فراهم کرده است.

پس از آن بود که رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران گفت: ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر با کمک سرمایه‌گذاران بخش خصوصی ساخته می‌شود.

«محمود کمانی» افزود: این میزان نیروگاه انرژی‌های تجدیدپذیر در بازه زمانی چهار ساله ساخته خواهد شد.

وی ادامه‌داد: انرژی‌های تجدیدپذیر کشورمان شامل خورشیدی، بادی، برق‌آبی کوچک، زیست‌توده و توربین انبساطی است که همه اینها فقط یک درصد سهم نیروگاهی کشور را به خود اختصاص داده‌ است که سهم بسیار ناچیزی است. اکنون ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور نزدیک به ۹۰۰ مگاوات است که ۳۱۰ مگاوات آن نیروگاه بادی و ۳۹۰ مگاوات خورشیدی است.

اوایل آبان‌ماه پارسال وزارت نیرو ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر را ۹۷۰ مگاوات اعلام کرده بود.

آخرین گزارش سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق نشان می‌دهد ظرفیت کل نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک تا پایان بهمن ۱۴۰۱ نسبت به ماه گذشته با رشد حدود ۲ درصدی روبرو شده است.

بر این اساس ظرفیت نیروگاه‌های بادی تا پایان بهمن ۱۴۰۱ به رقم ۳۵۴.۹۸ مگاوات رسیده است.

همچنین ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی هم تا پایان بهمن ۱۴۰۱ به رقم ۴۳۹.۵۵ مگاوات رسید.

نیروگاه‌های برق آبی نیز تا پایان بهمن ۱۴۰۱ به ظرفیت ۱۰۰.۷۸ مگاوات رسید.

ظرفیت نیروگاه‌های زیست توده که یکی از انواع انرژی‌های پاک است نیز تا پایان بهمن ۱۴۰۱ به رقم ۱۲.۵ مگاوات افزایش یافت.

همچنین ظرفیت توربین انبساطی هم که از انواع دیگر تجدیدپذیرها به شمار می‌رود تا پایان بهمن ۱۴۰۱به رقم ۹.۶ مگاوات رسید.

ظرفیت کل نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور با رشدحدود ۲ درصدی به رقم ۱۰۲۸.۰۵ مگاوات رسید.

دی ماه پارسال محرابیان گفت: ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور از یک هزار مگاوات فراتر رفته است.

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: سال ۱۴۰۲ تحول بزرگی در بخش نیروگاه های خورشیدی داریم.

محمود کمانی به وضعیت احداث نیروگاه‌های بادی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: برای احداث نیروگاه های بادی هم مجوزی دریافت خواهیم کرد البته اینکار کمی با تاخیر روبرو شده اما با سازمان برنامه در این باره توافق از سال قبل صورت گرفته و امید می‌رود شورای اقتصاد هم موافقت خود را داشته باشد.

وی گفت: براین اساس و پس از کسب مجوز اقدام به برگزاری مناقصه‌های لازم خواهد شد.

صنایع بزرگ وارد ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر می‌شوند

معاون وزیر نیرو ادامه داد: سال گذشته مقرر شد بخش صنایع به صورت خود تامین برای احداث نیروگاه خورشیدی و یا بادی اقدام کنند.

کمانی افزود: همان زمان حدود ۲ هزار و ۳۰۰ مگاوات برای صنایع پروانه احداث صادر شد و شرکت های بزرگ اقدام های خود را آغاز کردند.

وی خاطرنشان کرد: مناقصه برای شرکت‌هایی مانند گل گهر، صنایع مس و فولاد مبارکه برگزار شد و تا کنون سرنوشت احداث ۲ هزار و ۳۰۰ مگاوات مشخص شده است و امسال هم کارها دنبال می‌شود.

منبع:ایرنا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر