/
۲۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۷

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه: طرح آبرسانی به شهر کرمانشاه بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه گفت: برای تکمیل تمام پروژه‌های طرح آبرسانی کلانشهر کرمانشاه مانند اتمام تصفیه خانه غدیر، احداث ایستگاه پمپاژ شهری، ساخت مخازن آب و اتصال خطوط انتقال آب بین مخازن؛ به بیش از هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار به علاوه اعتبارات سال جاری نیاز است.
کد خبر : ۵۳۵۴۷

 نبض نفت -«محمودرضا شهلایی» روز پنجشنبه توضیح داد: ۱۵ خردادماه سال ۱۴۰۱ پروژه آبرسانی به شهر کرمانشاه از سد گاوشان با ۷۳ کیلومتر طول خط انتقال آب به اتمام رسید؛ اما دیگر پروژه های آن مانند تصفیه خانه غدیر، ایجاد مخازن، اتصال خطوط انتقال آب بین مخازن و ایستگاه پمپاژ هنور مانده تا کل طرح تکمیل و به بهره برداری برسد و برای این کار طبق برآوردهای امسال به بیش از هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است.

وی با بیان اینکه کل اعتبار شرکت آب منطقه ای کرمانشاه در لایحه بودجه سال جاری؛ هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده، گفت: از این میزان اعتبار حدود ۴۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه های طرح آبرسانی کلانشهر کرمانشاه اختصاص یافته که امیدواریم همین مبلغ هم ابلاغ شود.

شهلایی از اتمام پروژه تصفیه خانه غدیر این طرح تا پایان سال جاری خبر داد و افزود: با تکمیل این پروژه مطمئنا تنش آبی امسال شهر کرمانشاه به مراتب کمتر از سال گذشته خواهد بود.

وی با بیان اینکه دیگر پروژه های این طرح مانند ساخت مخازن، احداث ایستگاه پمپاژ و خطوط انتقال آب بین مخان با هم افزایی شرکت آب و فاضلاب استان در حال انجام است افزود: طرح ساخت ایستگاه پمپاژ شهر کرمانشاه در مرحله مطالعاتی است و ساخت یکی از مخاذن نیز شروع شده و تصفیه خانه نیز در مرحله پایانی یعنی کارهای مکانیکی و الکترونیکی قرار دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمانشاه تاکید کرد: اگر بودجه و اعتبارات به وقع به پروژه های طرح آبرسانی شهر کرمانشاه تزریق شود این پروژه ها در مدت کوتاهی به بهره برداری می رسند اما همیشه بودجه ای که در لایحه در نظر گرفته می شود با اعتباری که تخصیص می یابد و در نهایت با مبلغی که ابلاغ می شود بسیار متفاوت است به همین خاطر پروژه ها طول می کشد.

۶۹ میلیون متر مکعب آب سد گاوشان به شرب اختصاص یافته است

شهلایی در ادامه طرح آب رسانی به شهر کرمانشاه از سد گاوشان را یک ابر پروژه معرفی کرد و تشریح کرد: سد گاوشان در استان کردستان قرار دارد اما به لحاظ حوزه آبریز ۷۰ درصد آن در حوزه استان کرمانشاه است.

این مقام مسئول با بیان اینکه ظرفیت سد گاوشان ۵۵۰ میلیون متر مکعب است گفت: با توجه به آورده این شرکت از این میزان ۲۰۰ میلیون متر مکعب برای مصارف شرب و کشاورزی استان کرمانشاه تعریف شده در حالی که ۱۴۰ میلیون متر مکعب به شرکت آب منطقه ای کرمانشاه ابلاغ شده است.

شهلایی توضیح داد از میزان ۱۴۰ میلیون متر مکعب ابلاغی ۶۹ میلیون متر مکعب برای شرب و بقیه برای مصارف کشاورزی سهمیه بندی شده و از این ۶۹ میلیون متر مکعب سهمیه آب شرب؛ ۶ میلیون متر مکعب برای شهر کامیاران و ۶۳ میلیون متر مکعب برای کلانشهر کرمانشاه تعریف شده است.

شهلایی عنوان کرد: سد گاوشان در حوزه مرزی غرب و استان کرمانشاه در حوزه کرخه قرار دارد و آب سد گاوشان با تونلی به طول ۲۱ کیلومتر به حوزه انتقال یافته است.

حوزه های آبی با توجه به خروجی آن تعریف می شوند.

وی در پایان طول خط انتقال آب شرب شهر کرمانشاه از سد گاوشان به این شهر را ۷۳ کیلومتر عنوان کرد و افزود: تمام لوله های انتقال آب آن از فولاد با قطر هزار و ۶۰۰ میلیمتری و هزار و ۸۰۰ میلیمتر با بهترین آهن و سیم جوش است.

منبع:ایرنا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر