/
۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۰

کاهش مصرف برق خانگی در سال ۱۴۰۱ بدون افزایش قیمت برق

دولت سیزدهم توانست در سال گذشته با اجرای مجموعه‌ای از سیاست‌ها، مصرف برق در بخش خانگی را کنترل کرده و مانع بروز خاموشی‌های گسترده نظیر تابستان سال ۱۴۰۰ شود.
کد خبر : ۵۳۸۰۴

نبض نفت-  ایران از نظر شدت مصرف انرژی، همواره به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین‌ها در جهان شناخته می‌شود.

مصرف بالای برق به خصوص در بخش خانگی همواره به عنوان یک معضل مطرح بوده و تلاش برای کاهش آن تحت عنوان اصلاح الگوی مصرف مورد تاکید قرار گرفته است.

اما آمارها نشان می‌دهد که سالانه به طور متوسط مصرف برق ۵ درصد افزایش یافته است که این امر رد تابستان سال ۱۴۰۰ سبب بروز خاموشی‌های گسترده شد.

در سال ۱۴۰۰ نیز از ۲۹ اردیبهشت خاموشی‌های مکرری رقم خورد که سطح نارضایتی عمومی را از عملکرد وزارت نیرو بالا برد.

بر همین اساس و با روی کار آمدن دولت سیزدهم و اقدام های وزارت نیروی این دولت این رویه اصلاح شد و نه‌ تنها در زمستان ۱۴۰۰ خاموشی نداشتیم، بلکه در تابستان ۱۴۰۱ نیز بدون خاموشی فصل گرم سال را پشت سر گذاشتم.

علاوه بر رفع خاموشی‌ها، اقدام مهم دیگری که در دولت سیزدهم رقم خورد، کاهش مصرف برق بود.

معاون پارلمانی وزیر نیرو در این باره گفت: همه ساله ۵ درصد میزان مصرف برق افزایش می‌یابد، اما در تابستان ۱۴۰۱ به واسطه مدیریت مصرف خانوار که تحت تأثیر آموزش و اطلاع رسانی‌ها صورت گرفت، میزان مصرف برق ۵ درصد رشد منفی داشت.

معاون پارلمانی وزیر نیرو با تأکید بر اینکه در تابستان ۱۴۰۱ چیزی حدود ۱۰ درصد صرفه‌جویی بخش خانگی در مصرف برق حاصل شد، افزود: تولید هر هزار مگاوات برق برای کشور ۳۰ هزار میلیارد تومان هزینه در پی دارد.

سیاست‌های تشویق محور یکی از مهم ترین گام ها در کاهش مصرف برق

همایون حائری، معاونت برق و انرژی وزارت نیرو درباره دلایل کاهش مصر برق گفت: تداوم رشد سرانه مصرف برق در بخش خانگی می‌توانست یک زنگ خطر بزرگ برای بخش برق باشد، در این راستا با توجه به طرح این مسئله اقدامات ما بر فعالیت‌هایی نظیر اقدامات تعرفه‌ای و ایجاد یک سازوکار تشویقی متمرکز شد.

وی ادامه داد: با توجه به لزوم برقراری عدالت در پرداخت یارانه انرژی، مدیریت مصرف با ابلاغ بخشنامه‌ای در بهمن سال ۱۴۰۰ در دستور کار قرار گرفت و اثر این بخشنامه مبنی بر تشویق مشترکان کم مصرف و مدیریت مشترکان پرمصرف بر مصرف برق در سال ۱۴۰۱ مشهود بود.

حائری افزود: از سوی دیگر طراحی سازوکار ۵=۱ مبنی بر پرداخت ۵ برابر هزینه تمام شده فروش برق به ازای صرفه‌جویی هر کیلووات ساعت نیز اثر قابل توجهی بر کاهش مصرف در بخش خانگی داشت.

فرهنگ سازی برای رعایت مصرف بهینه

فرهنگ سازی برای نهادینه کردن مصرف بهینه یکی دیگر از اقدام های وزارت نیروی دولت سیزدهم بود که توانست از میزان رشد مصرف بکاهد.

سال گذشته وزارت نیرو با بسیج امکانات و رسانه‌ها توانست مردم را برای رعایت الگوی مصرف به میدان آورد و نیز با اختصاص دادن مبلغی از صرفه‌جویی‌های حاصل شده مردم را در زمینه مدیریت مصرف خوشبین سازد.

اعمال این دو راهکار اندکی از شدت مصرف کاست که تداوم آن در سال های آینده می‌تواند مانع مصرف بی رویه برق در کشور شود.

منبع:ایرنا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر