به گزارش نبض نفت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت، علیرضا دانشی روز سهشنبه (پنجم اردیبهشتماه) در نشستی با نمایندگان رسانهها با اشاره به تأمین خوراک هفت پتروشیمی ازسوی مناطق نفتخیز جنوب اظهار کرد: فرسودگی تأسیسات و بدهیهای گذشته از مشکلات شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بود که طی اصلاح دستورعملهای گذشته توانستیم سه برابر ظرفیت گذشته برنامه تعمیراتی تأسیسات را تدوین کنیم که ۷۰ درصد آن اجرایی شد.
وی با بیان اینکه تعمیر و آمادهسازی ۶۰ توربین در این برنامه گنجانده شده بود، افزود: ۴۰۰ مورد عملیات تعمیراتی درونچاهی از دیگر برنامههای اجرا شده برای رسیدگی به تأسیسات مناطق نفتخیز جنوب بود.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از پرداخت بیشتر بدهیهای پیشین این شرکت طی یکسال و نیم اخیر خبرداد و گفت: حق آلایندگی سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ پنج استان درگیر تأسیسات مناطق نفتخیز جنوب در این مدت پرداخت شد.
دانشی ادامه داد: ساماندهی و تبدیل وضعیت ۶ هزار نیروی نفت در دستور کار قرار گرفته که عمده آن در شرکت مناطق نفتخیز جنوب و ارکان ثالث هستند که تا ۲ ماه آینده تعیین تکلیف خواهند شد.
وی از راهاندازی کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰ برای جمعآوری گازهای همراه نفت منطقه غرب کارون با ظرفیت ۱۰ میلیون متر مکعب در جریان سفر روز جمعه (هشتم اردیبهشتماه) رئیسجمهوری و هیئت دولت به خوزستان خبرداد و گفت: شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با دارا بودن ۱۴ کارخانه گاز و گاز مایع حدود ۱۸۵ میلیون مترمکعب گاز و مایعات گازی همراه نفت را جمعآوری و برای تأمین خوراک پتروشیمیها و تزریق به بعضی از چاهها فرآورش میکنند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیان اینکه مناطق نفتخیز جنوب ۸۰ درصد گازهای همراه نفت را جمعآوری کرده و ۲۰ درصد باقیمانده نیز در دستور کار است، افزود: واحدهای پیش تراکم گاز انجیال ۹۰۰ و انجیال ۱۰۰۰ با سرمایهگذاری ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال آماده بهرهبرداری است که گاز کم فشار را به پر فشار تبدیل و روزانه ۶۰۰ میلیون فوت مکعب به مجموعه فرآورش مناطق نفتخیز جنوب اضافه میکند.
دانشی از افتتاح پست ۴۰۰ کیلو واتی برق ایثار برای برقرسانی به تأسیسات منطقه ۲ امیدیه با سرمایهگذاری ۵.۲ میلیون یورو را از پروژه ای دانست که در جریان سفر رئیسجمهوری به خوزستان به بهرهبرداری میرسد و افزود: منطقه تفکیک در رامشیر با ارزش ۳ هزار میلیارد ریال و راهاندازی بازوهای بارگیری میعانات گازی در مسجدسلیمان برای بالا بردن سطح ایمنی از دیگر پروژههایی است که در سفر هیئت دولت و رئیسجمهوری به این استان بهرهبرداری خواهند شد.
وی ادامه داد: طی چند سال گذشته ارزش کل پروژههای پژوهشی و تحقیقاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ۷۰۰ میلیارد ریال بود که طی یک سال و نیم گذشته به حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال صرف این امور شده و طی برنامه تدوین شده به ۳۵ هزار میلیارد ریال خواهد رسید که نمود آن طی سالهای آینده مشهود است.
مدیرعامل شرکت مناطق نفتخیز جنوب به برنامهریزی برای ساخت توربین ۱۰۰ درصد ایرانی در سه مدل طی سه سال آینده اشاره و اظهار کرد: پنج شرکت زیر مجموعه مناطق نفتخیز موظف شدهاند همسو با اهداف مسئولیت اجتماعی امسال هر کدام ۲۰۰ هزار قلمه درخت تولید کنند و در اختیار مناطق مختلف استان برای کاشت قرار دهند و هدف ۵ میلیون قلمه برای پنج سال آینده تدوین شده است.