به گزارش نبض نفت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت، جواد اوجی شامگاه پنجشنبه (هفتم اردیبهشتماه) در شورای اداری شهرستان رامشیر اظهار کرد: بنده بهعنوان نماینده دولت مردمی سیزدهم برای شنیدن همه حرفهای مردم رامشیر و ارائه راهکار برای حل مشکلات آنها به این شهرستان آمدهام، وظیفه ماست تا مشکلات را حل کنیم.
وی اوقافی بودن اراضی شهرستان رامشیر و نبود سرمایهگذاری در این منطقه به همین دلیل را یکی از بزرگترین مشکلات مردم دانست و ادامه داد: این موضوع را در هیئت دولت به جد پیگیری خواهم کرد.
وزیر نفت با بیان اینکه دولت سیزدهم در ۲۰ ماه اخیر در زمینه مسئولیت اجتماعی در قالب نخستین و دومین دور سفرهای استانی بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان پروژه تعریف کرده و در حال اجرا دارد، افزود: این در حالی است که این رقم در مجموع دولتهای یازدهم و دوازدهم تنها ۸ هزار میلیارد تومان بوده است.
اوجی اجرای پروژههای مسئولیت اجتماعی و کمک به رفع مشکلات مردم ساکن محیط پیرامونی تأسیسات صنعت نفت را در زمره وظایف صنعت دانست و اظهار کرد: در دو سفر استانی هیئت دولت به استان خوزستان در زمستان ۱۲ هزار میلیارد تومان به پروژههای مسئولیت اجتماعی اختصاص داده شده است.
وی با بیان اینکه صورت وضعیت پروژههایی که صنعت نفت بهصورت مستقیم در آنها دخیل نیست نهایت دو هفتهای پرداخت میشود، گفت: در حوزه پروژههای آب و فاضلاب که از نیازهای اساسی مردم استان خوزستان بهشمار میرود بیش از ۵ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری میشود.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه سهم عوارض آلایندگی استان خوزستان چند سالی بود که پرداخت نمیشد، تصریح کرد: پارسال در مجموع ۵ هزار میلیارد تومان و امسال ۲ هزار میلیارد تومان به این استان پرداخت شده است.
اوجی یکی از دستاوردهای وزارت نفت در زمینه مسئولیت اجتماعی را رفع گرههای پروژههایی دانست که بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت دارند و افزود: بر اساس تصمیم هیئت دولت بیش از ۱۹۰ میلیارد تومان بودجه به پروژههای مسئولیت اجتماعی شهرستان رامشیر و رامهرمز در قالب دومین دور سفر رئیسجمهوری اختصاص داده شده است که بر اساس برنامهریزی به غیر از این بودجه وزارت نفت منابع دیگری را نیز به این دو شهرستان اختصاص خواهد داد.
وی تجهیز استخر سرپوشیده رامشیر، احداث مجموعههای درمانی، تأمین هزینه آموزش فنیوحرفهای دانشآموزان، تمهیدهای لازم برای رعایت حریم خطوط لولههای نفتی برای ساختوساز را از دیگر کمکهای وزارت نفت در بحث پروژههای عامالمنفعه اعلام کرد.
متینیان: افزایش خیرهکننده طرحهای مسئولیت اجتماعی نفت
ابراهیم متینیان، نماینده مردم شهرستان رامشیر در شورای اداری شهرستان رامشیر که با حضور جواد اوجی، وزیر نفت همراه بود، اظهار کرد: با توجه به حجم پروژههای عامالمنفعه در استان خوزستان و توجه به معیشت مردم این استان، بنده معتقدم وزیر نفت جدای از بحث تخصصی خود، از بعد انسانی نیز انسانی شایسته است.
وی با تأکید بر اینکه حجم پروژههای مسئولیت اجتماعی در استانهای نفتخیز و گازخیز کشور نسبت به دورههای قبل قابل مقایسه نیست، افزود: هماکنون ۳۵۰ پروژه در حوزه مسئولیت اجتماعی در این منطقه از سوی وزارت نفت در حال انجام است و پروژههای زیاد دیگری نیز در مرحله مناقصه قرار دارند.
نماینده مردم شهرستان رامشیر با اشاره به روند چشمگیر پرداخت عوارض آلایندگی به شهرداریها و دهیاریهای سطح شهرستان و تحول عظیمی که ایجاد کرده است، گفت: بخش قابل توجهی از این عوارض طی روزهای آینده دوباره به این واحدهای خدماتی شهرستان پرداخت خواهد شد.
متینیان با اشاره به اینکه هماکنون در همه روستاهای شهرستان رامشیر به همت وزارت نفت پروژههای خدماتی در حال انجام است، تصریح کرد: بهعنوان نمونه، امروز در ۲۰۸ روستا پروژههای آسفالت معابر در حال انجام و وزارت نفت در ۱۵۶ روستا بهصورت مستقیم درگیر است، در بحث بهداشت و درمان هم شاهد ایجاد واحد سیتی اسکن مرکز جامع سلامت شهرستان، ساخت مرکز خدمات درمانی پیروز آباد و ... هستیم.
وی با تأکید بر اینکه اولویت جذب نیرو در اشتغال در تأسیسات نفتی شهرستان باید از نیروهای بومی باشد، اظهار کرد: حلقه مفقوده در پروژههای مسئولیت اجتماعی بحث فرهنگی و پروژههای بزرگ در این حوزه است، البته کمک به تجهیز سیستمهای سرمایشی و آموزشی مدارس و ادارات فرهنگی را نیز نباید فراموش کرد.
احسانینیا: عملکرد بسیار مطلوب وزارت نفت در تأمین بودجههای عمرانی
عبدالرضا احسانینیا، فرماندار شهرستان رامشیر در شورای اداری شهرستان رامشیر که با حضور وزیر نفت برگزار شد، اظهار کرد: در دو سال گذشته وزارت نفت در بحث تأمین بودجههای عمرانی در زمینه مسئولیت اجتماعی و عوارض آلایندگی عملکردی مطلوب داشته است.
وی ادامه داد: بهعنوان نمونه، بودجه عمرانی شهر مشراگه ۱۰۰ میلیون تومان بود که به ۹ میلیارد تومان رسید.
فرماندار شهرستان رامشیر با اشاره به اینکه به استناد قانون ارزش افزوده شرکتهایی که در چهار شاخص هوا، خاک، آب و صوت برای محیط زیست آلودگی ایجاد کنند در دسته شرکتهای آلاینده به شمار میروند بر همین اساس مطابق قانون باید بین نیم، یک و ۱.۵ درصد از فروش خود را بهعنوان عوارض آلایندگی پرداخت کنند، تصریح کرد: اگر روند پرداخت عوارض آلایندگی به همین صورتی که در یک سال اخیر پرداخت شده ادامه یابد شاهد تحول در روستاهای شهرستان رامشیر خواهیم بود.
احسانینیا به تولید بیش از ۸۰۰ هزار بشکه نفتخام و میعانات گازی از این شهرستان اشاره کرد و افزود: بهرغم حمایتهای همهجانبه وزارت نفت از این شهرستان متأسفانه مردم این شهرستان همچنان با مشکلات نبود سرمایهگذاری بهدلیل موقوفه بودن شهرستان، وضع بد زیرساختی در جادههای بینراهی، اشتغال جوانان، سرقت لولههای نفتی خارج از سرویس، نبود تانکرهای انتقال آب آشامیدنی و ساخت مدرسه روبهرو هستند.
وی موقوفه بودن اراضی شهرستان رامشیر را بزرگترین مشکل این شهرستان دانست و گفت: در دهههای اخیر به همین دلیل در ۶۵ روستای این شهرستان و شهرهای آن سرمایهگذاران حضور پیدا نکردهاند، خوشبختانه بر اساس مذاکرات صورتگرفته قرار است وزیر نفت و نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی از هیئت دولت پیگیری کند.