كاهش هزینه های خوردگی فلزات با همكاری دانش بنیان ها
به گزارش نبض نفت به نقل از خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، محمداسماعیل کفایتی در رویداد گام معکوس خوردگی فلزات و حفاظت فنی در راستای افزایش تولید پایدار گاز که صبح امروز؛ 18 اردیبهشت ماه در مرکز همایش های بین المللی نفت (کوشک) برگزار شد، خوردگی فلزات را از چالش های صنعت نفت برشمرد و گفت: خوشبختانه بر اساس فراخوان اعلام شده 50 شرکت و دانشگاه برای همکاری در این حوزه اعلام آمادگی کرده اند؛ اگر بر اساس برنامه ریزی انجام شده بتوانیم پیش رویم در آینده ای نزدیک می توانیم از بسیاری از هزینه هایی که از قبال خوردگی به وجود می آید، جلوگیری کنیم.
کفایتی با بیان اینکه ۳ تا ۶ درصد هزینههای تولید ناخالص داخلی هر کشور مربوط به هزینههای خوردگی است، افزود: تجریه کشورهای پیشرفته نشان می دهد که با اجرای پروژههای ضدخوردگی می توان جلوی بخش زیادی از هزینه ها را گرفت، این کشورها برنامه ریزی کرده اند که 15 تا 20 درصد این هزینه ها را کاهش دهند.
وی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در ایران در حوزه خوردگی همچون پیگرانی هوشمند خطوط لوله، استفاده از ممانعت کننده های شیمیایی، آموزش نیروی انسانی و پایش های دوره ای اظهار کرد: البته هنوز اقدام های زیادی می توان انجام داد تا هزینه های خوردگی را 15 تا 20 درصد کاهش داد. اگر این اقدام در شرکت ملی نفت ایران آغاز شود به تدریج در باقی مجموعه ها نیز عملیاتی می شود.
رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت اظهار کرد: در بالادستی هزینههای خوردگی بیش از ۱.۷ درصد از کل هزینهها را شامل میشود، در حالی که این رقم در بخشهای پاییندستی همچون پالایشگاهها به ۱۰ درصد میرسد.
وی ضمن قدردانی از تعامل مثبت و پیگیری ها و تلاش های مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، مدیریت پشتیبانی ساخت و تامین کالا و پژوهشگاه صنعت نفت، اظهار امیدواری کرد که در ۵ سال آینده بتوان هزینه های خوردگی فلزات را به میزان قابل توجهی کاهش داد.