صدور ۲۵۰۰ مگاوات پروانه احداث نیروگاه تجدیدپذیر در کشور
نبض نفت به نقل از پاون، آقای محمود کمانی در همایش فرصتهای سرمایهگذاری و چالشهای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر که در استان مرکزی برگزار شد، افزود: وضعیت انرژیهای تجدیدپذیر در دنیا به سرعت در حال پیشرفت است و هماکنون در برخی از کشورهای دنیا حدود ۸۳ درصد از انرژی مصرفی تجدیدپذیر است.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه راندمان پنلها در بازار به ۲۴ درصد و در حوزه پژوهشی به ۳۶ درصد رسیده است، افزود: توربینهای بادی با ظرفیت ۱۰ مگاوات در کشورهای پیشرفته دنیا به راحتی برق یک شهر را میتواند تامین کند.
آقای کمانی بیان کرد: نسل جدید نیروگاههای خورشیدی حرارتی از طریق گرما و حرارت تولید انرژی برق میکند و حتی تولید برق از طریق زباله و جزر و مد صورت میپذیرد.
وی ادامه داد: مصرف برق در کشور سالانه ۴ درصد رشد دارد که این رقم با افزایش نرخ رشد اقتصادی در کشور بیشتر هم میشود و ضرورت افزایش سرمایهگذاری برای تولید انرژیهای تجدیدپذیر را نشان میدهد.
آقای کمانی، مشکلات و هزینههای بالای تامین گاز نیروگاههای فسیلی و مسایل زیست محیطی و هزینه ارزان قیمت انرژیهای تجدیدپذیر را ضرورتی برای سرمایهگذاری در زمینه تولید انرژیهای خورشیدی و بادی دانست و گفت: وزارت نیرو مشوقها و تسهیلات قابل توجهی را برای سرمایهگذاری در این حوزه در نظر گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: با تعویض موتور قدیمی ۲۰ میلیون کولر آبی فرسوده میتوان معادل پنج هزار مگاوات در مصرف برق صرفهجویی کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی در ادامه این نشست گفت: هدف از برگزاری این همایش بررسی فرصتهای سرمایهگذاری و چالشهای مرتبط با سرمایهگذاری در این حوزه است.
آقای محمود محمودی با بیان اینکه نزدیک ۵۴.۲ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر در استان وجود دارد، افزود: از این میزان ۱۶.۲ مگاوات نیروگاه برق آبی، ۳۳.۳ مگاوات نیروگاه گازی و ۴.۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی است.
وی بیان کرد: ۳۳ نقطه برای احداث نیروگاههای خورشیدی روستایی با ظرفیت ۸۷ مگاوات و ۱۵ نقطه اولویتدار جهت صدور مولد مقیاس کوچک با ظرفیت ۴۹ مگاوات در استان مرکزی پیشبینی شده است.