/
۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۸

بررسی مهمترین چالش‌های حوزه HSE شركت نفت فلات قاره ایران در نشست سراسری هم‌اندیشی مدیران ارشد و روسای HSE وزارت نفت

نشست سراسری هم‌اندیشی مدیران ارشد و روسای HSE صنعت نفت در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه ۱۹ و 20 اردیبهشت با حضور جواد اوجی، وزیر نفت در محل مرکز همایش‌های تخصصی شرکت ملی نفت ایران (باشگاه کوشک) برگزار شد.
کد خبر : ۵۴۳۴۵
به گزارش نبض نفت به نقل از  روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره ایران، مهدی خطیبی‌نیک سرپرست HSE این شركت به همراه روسای HSE مناطق عملیاتی و ستاد با حضور در این همایش، مهمترین مسائل و چالش‌های حوزه HSE شركت نفت فلات قاره ایران را در حضور مدیر‌كل HSE وزارت نفت مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند. در این ارتباط مقرر شد كه مهمترین موارد با همكاری و مساعدت آن مدیریت، مرتفع گردد.

سرفصل مباحث و برنامه‌های این نشست با حضور همه مدیران و روسای HSE زیرمجموعه وزارت نفت و هلدینگ‌های حوزه نفت و گاز از جمله هلدینگ خلیج‌فارس، هلدینگ پترو فرهنگ و هلدینگ پترول و سایر ذینفعان برگزار شد.

 

طراحی ایمن کلید توسعه در حوزه HSE است

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در این همایش گفت: هم‌اکنون این شرکت در حال اجرای بیش از ۲۰ پروژه پالایشی داخلی و خارجی است.

فرهاد احمدی افزود: فوت هر نیروی کاری در صنعت نفت همه ما را مکدر می‌کند زیرا در حقیقت باید گفت همه این صنعت فدای یک تار موی انسان است بنابراین اگرچه وزارت نفت تلاش‌ها در این زمینه را از سال ۸۴ آغاز کرده است، اما باید در  زمینه HSE توسعه یابیم و افزون بر آن نظارت‌ها افزایش یابد.

وی گفت: محکوم هستیم که زنجیره ارزش را تکمیل کنیم تا بیشترین بهره را از نعمت نفت و گاز ببریم، اما متأسفانه افزایش سوخت مصرفی یکی از چالش‌های ما در صنعت پالایش است که توسعه در این حوزه را با کندی روبه‌رو می‌کند.  وزارت نفت در حوزه مسئولیت اجتماعی بیشترین تلاش‌ها را در میان دیگر دستگاه‌ها انجام داده است و خوشبختانه پیمانکاران ما نیز این حوزه را به خوبی درک کرده‌اند.

 

مدیریت ریسک، مانع تحمیل هزینه‌ به پروژه‌های صنعت نفت و گاز می‌شود

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران بر مدیریت ریسک به‌دلیل جلوگیری از تحمیل هزینه‌های گزاف‌ به پروژه‌های صنعت نفت و گاز تاکید کرد و گفت: مدیریت ریسک، مانع تحمیل هزینه‌ به پروژه‌های صنعت نفت و گاز می‌شود

رضا نوشادی افزود: هیچ ملاک و معیاری در معاونت مهندسی و توسعه وزارت نفت نداریم که بدانیم چه حدی از ریسک را خودمان متحمل شویم یا چه مقدار را به بخش‌های فنی بسپاریم و چقدر را زیر پوشش بیمه قرار دهیم. ضرورت دارد ما دستورعمل مشخصی از طرف HSE و معاونت مدیریت مهندسی و توسعه وزارت نفت برای این موضوع داشته باشیم.

 

رعایت مسائل HSE صنعت نفت در گرو توانمندسازی پیمانکاران

مدیرعامل شرکت اویک با بیان اینکه در دهه‌های اخیر وزارت ‌نفت وظیفه خود را برای توانمندسازی پیمانکاران داخلی به خوبی انجام داده است، افزود: رعایت قوانین ایمنی، بهداشت و محیط زیست در پروژه‌های صنعت نفت در گرو توانمندسازی پیمانکاران فعال در این حوزه است.

محمدجواد شمس، افزود: در دهه‌های اخیر وزارت‌نفت وظیفه خود را برای توانمندسازی پیمانکاران داخلی به خوبی انجام داده است؛ نمونه این توانمندسازی را می‌توان در حوزه پارس جنوبی دید، به طوری که در ابتدای شروع توسعه این میدان پیمانکاران ایران نقشی کم رنگی داشتند و هم اکنون شاهد آن هستیم که این شرکت‌ها بدون حضور خارجی‌ها فازهای این میدان را توسعه می دهند.

 

باید نگاه راهبردی و امنیتی به حوزه HSE داشت

رئیس مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی با تأکید بر توجه به نظام‌های محیط زیستی و مدیریت انتشار کربن گفت: باید نگاه راهبردی و امنیتی به حوزه HSE داشت

محمدصادق جوکار، افزود: محیط زیست دیگر یک موضوع فنی نیست و باید در حوزه HSE به این بخش نگاه راهبردی و امنیتی داشت.

به گفته وی، نسبت سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی‌های فسیلی حدود ۶۵ درصد در مقابل ۳۵ درصد انرژی‌های تجدیدپذیر در پنج تا ۱۰ سال گذشته بوده است، در حالی که از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵، مقدار سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر به ۶۵ درصد می‌رسد.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر