معاون رئیسجمهور: خاموشی در بخش خانگی خط قرمز دولت است
نبض نفت _محسن منصوری در همایش مشترک وزارتخانههای نیرو، کشور و صمت با استانداران و مدیران صنعت برق کشور با بیان اینکه مدیریت مصرف برق در سال گذشته یک اقدام جهادی و بی نظیر بود، تأکید کرد: در تابستان سال جاری نیز مانند سال گذشته باید مدیریت مصرف برق را از دولت شروع کنیم و با برنامههای همه جانبه کارها را پیش ببریم. حفظ پایداری شبکه برق و تأمین برق کافی برای بخشهای مختلف مصرف کننده در سال گذشته بینظیر بود و در حالی رخ داد که در سالهای قبل ما شاهد خاموشیهای گسترده در کشور بودیم.
وی با مثبت ارزیابی کردن وضعیت تولید و توزیع برق کشور گفت: وقتی شاخصهای رشد را بررسی میکنیم شاهد این هستیم که در بسیاری از بخشها همانند صنعت برق وضعیت رو به رو رشدی داریم و این واقعیت بعضاً توسط اندیشکدهها و مراکز مطالعاتی خارجی و معاند نیز مورد تأیید قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم در بسیاری از حوزهها همانند صنعت برق ناترازیهای شدیدی وجود داشت، اظهار کرد: وقتی دولت سیزدهم روی کار آمد چیزی حدود ۱۵ هزار مگاوات ناترازی میان تولید و مصرف برق کشور وجود داشت که مدیریت این ناترازی کار چندان آسانی نبود.
منصوری با تأکید بر اینکه عبور از این شرایط بدون تدبیر و کار جهادی میسر نبود، گفت: همکاران ما در وزارت نیرو و صنعت برق کشور با اتخاذ تدابیر هوشمندانه و دقیق شرایط را به نحو احسن مدیریت کردند.
معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه تمرکز وزارت نیرو روی توسعه صنعت برق و افزایش تولید سبب شد تا در این دو سال به اندازه تمام دولت قبل نیروگاه ایجاد شود، اظهار کرد: ٦٠٠٠ مگاوات برق باید از طریق نیروگاههای جدید به شبکه سراسری کشور تزریق شود.
وی با بیان اینکه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کنار مدیریت برق صنایع و ایجاد تعهد برای صنایع بزرگ به منظور خودکفایی در تولید برق از جمله اقدامات بود، گفت: این موضوع سبب شد تا وضعیت صنعت برق به ثبات برسد.
منصوری با بیان اینکه اقدام دیگر اجرای طرحهای و پروژههای بزرگ توسط وزارت نیرو در سفرهای استانی رئیس جمهور بود که بسیاری از آنها در همین بازه زمانی کوتاه به ثمر رسیده و نتایج آن قابل مشاهده است، گفت: امروز دیگر برق تنها یک موضوع اقتصادی و خدماتی نیست.
وی ادامه داد: اکنون در جامعه ما برق یک موضوع سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نیز شده است و به همین دلیل لازم است با برنامه ریزیهای همه جانبه نسبت به مدیریت آن اقدام شود.
منصوری با انتقاد از برخی که تلاش میکنند در حوزه مدیریت مصرف برق دو گانه برق خانگی و یا صنعتی را ترویج دهند، گفت: مدیریت مصرف برق در هر دو بخش مهم است و باید نسبت به مدیریت مطلوب مصرف در هر دو بخش اهتمام داشته باشیم.
وی با اشاره به ضرورت آغاز طرحهای مدیریت مصرف برق از دستگاههای دولتی اظهار کرد: در سال گذشته مدیریت مصرف برق تابستان از خود دولت شروع شد و برق بسیاری از دستگاههای پرمصرف قطع شد، امسال نیز باید از خود دولت طرحهای مدیریت مصرف را شروع کنیم تا همراهی بیشتر مردم را داشته باشیم.
به گفته وی باید نهایت تلاش خود را در حوزه تولید انرژی برق به کار بگیریم و به گونهای در آینده حرکت کنیم که در سطح نیاز کشور شاهد تولید برق کافی باشیم و ناترازیها را از بین ببریم.
منبع:ایسنا