احیای ظرفیتهای پتروشیمی و پالایشگاهی ابرقدرتهای نفتی در سفر رئیسی به آمریکای لاتین
نبض نفت- محمد مهدی مفتح رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ونزوئلا درباره دستاوردهای روابط ایران و ونزوئلا در سفر اخیر آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان به کاراکاس پایتخت ونزوئلا اظهار کرد: کشورهای هدف در این سفر، از کشورهایی هستند که هم از نظر سیاسی و هم اقتصادی برای ایران حائز اهمیت هستند.
وی با اشاره به صادرات محمولههای بنزین تولید کشورمان به ونزوئلا در سالهای اخیر و نیز قرار داشتن ایران و ونزوئلا در جمع کشورهای دارای بالاترین ذخایر طبیعی نفت بیان کرد: علاوه بر تبادل سوخت میان ایران و ونزوئلا و صادرات بنزین به این کشور، در حوزههای پالایشگاهی هم سرمایه گذاریهای مشترک داریم همچنین در حوزه صنعت هم زمینه این همکاریهای اقتصادی دو جانبه فراهم است.
وی ادامه داد: یکی از اقداماتی که کشورمان در بخش کشاورزی پیگیری میکند، کشت فراسرزمینی است؛ این امکان خصوصاً در ونزوئلا بسیار فراهم است و فعالان اقتصادی ما میتوانند از این ظرفیت بهره مند شوند؛ همچنین در بخش تولید دارو کوبا یکی از کشورهای پیشرفته است و میتواند در زمینه همکاریهای متقابل با ایران، اثرگذار باشد.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس یادآور شد: در زمینههای سیاسی نیز میتوانیم با توجه به اشتراکاتی که با کشورهای مقصدِ سفر جاری رئیس جمهور داریم، از همکاریهای سیاسی آنها بهره مند شویم و با آنها مواضع مشترک اخذ کرده و در حوزههای بین الملل به پیشرفتهای خوبی دست یابیم.
وی تأکید کرد: قطعاً سفر آیت الله رئیسی به این ۳ کشور آمریکای لاتین به تحقق این اهداف کمک شایان و اثرگذاری خواهد کرد. امیدواریم این سفر پُرموفقیت باشد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به مواضع ضد امپریالیستی و ضد آمریکایی برخی از کشورهای مقصد سفر رئیس جمهور به آمریکای جنوبی، تصریح کرد: توجه به این موضوع در روابط بین الملل کشورمان با کشورهای همسو مانند ونزوئلا، کوبا و برخی از کشورهای آمریکای لاتین به تقویت جبهه مقاومت و گسترش اهداف ما کمک کند.
همکاریهای نفتی ایران و ونزوئلا همزمان با روی کار آمدن دولت سیزدهم رونق بیشتری گرفته است. این همکاریها که از پارسال با امضای قرارداد اولیه برای توسعه پالایشگاههای این کشور با دانش فنی و تجهیزات ایرانی وارد مرحلهای تازه شد، اکنون با سفر سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری، و امضای چند سند همکاری توسعه مییابند.
ایران و ونزوئلا در جریان این سفر، چند قرارداد نفتی در زمینه توسعه میدانها و پایانههای نفتی، احیای ظرفیت پالایشگاهی و پتروشیمی امضا کردند.
ایران و ونزوئلا در مجموع حدود ۴۰ درصد از ذخایر نفت جهان را در اختیار دارند اما هر دو کشور با تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه صنعت نفت روبهرو هستند.
با وجود این تحریمها، ایران توانسته ۸۵ درصد از تجهیزات لازم برای صنعت نفت را بومیسازی کند تا افزون بر تأمین نیاز داخلی، در صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای منطقه و دیگر کشورهای نفتی از جمله ونزوئلا وارد شود.
منبع:ایرنا