/
۲۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۳

مذاکرات پاکستان برای خرید دومین محموله نفت روسیه

وزیر نفت پاکستان اعلام کرد که این کشور، سرگرم مذاکره برای خرید دومین محموله نفت تخفیف‌دار روسیه است.
کد خبر : ۵۵۶۶۲

به گزارش نبض نفت به نقل از رویترز مصدق مالک به خبرنگاران گفت: سناریویی که تحت آن این کشور از نفت روسیه منفعت نمی‌برد، وجود ندارد. ما در حال نهایی کردن یک محموله دیگر هستیم.

وزیر نفت پاکستان اعلام کرد که نخستین محموله نفت اورال روسیه به میزان ۱۰۰ هزار تن، با وجود محدودیت‌هایی مانند هزینه‌های بالاتر حمل و بیمه، در شرکت دولتی "پالایش پاکستان" با موفقیت آزمایش شده و پس از پالایش در مقایسه با گرید نفتی سبک عربی، نفت کوره بیشتری تولید کرده است.

وی درباره نفت روسیه گفت: این نفت همچنان به نفع ما است. وزیر نفت پاکستان به میزان نفتی که قرار است تحت محموله دوم، خریداری شود اشاره نکرد. پاکستان همچنین جزئیات قیمت یا تخفیف محموله اول را منتشر نکرده است.

نخستین محموله نفت روسیه که در آوریل مورد توافق قرار گرفت، ماه گذشته در بندر کراچی لنگر انداخت و به یوان چین تسویه شد.

پاکستان در راستای صرفه‌جویی در ذخایر ارزی خارجی که عمدتا برای واردات نفت استفاده می‌شود، به دنبال خرید نفت از روسیه است. این کشور با بحران جدی تراز پرداخت روبرو شده و ذخایر بانک مرکزی این کشور برای پوشش یک ماه واردات کنترل شده، کفایت نمی‌کند. پاکستان پیش از این که ماه گذشته، سه میلیارد دلار کمک مالی از صندوق بین‌المللی پول دریافت کند، در آستانه نکول بدهی قرار داشت.

درخواست پاکستان، به روسیه که مسیر صادرات نفت خود را از زمان آغاز جنگ در اوکراین، از بازارهای غربی به شرق تغییر داده است، بازار جدیدی می‌دهد تا به فروش رو به رشد به هند و چین اضافه کند.

تحلیلگران می‌گویند با وجود این که پاکستان همواره یک متحده غربی بوده و رقیب هند است که از نظر تاریخی به مسکو نزدیک بوده، اما نفت تخفیف‌دار در شرایط اضطرار مالی، یک فرصت برای پاکستان است.

مالک گفت: شرکت خصوصی "پاک عرب ریفاینری لیمیتد" هم برای واردات نفت روسیه درخواست کرده است.

واردات انرژی، بخش عمده پرداخت‌های خارجی پاکستان را تشکیل می‌دهد. طبق آمار شرکت تحلیلی کپلر، اسلام آباد در سال ۲۰۲۲، به میزان ۱۵۴ هزار بشکه در روز نفت وارد کرد که مشابه سال قبل بود.

عربستان سعودی و امارات متحده عربی بزرگترین صادرکنندگان نفت به پاکستان بودند.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر