پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت حفاری شمال زمینه همکاریها و توسعه دانش را بررسی کردند
نبض نفت-پژوهشگاه صنعت نفت، عظیم کلانتریاصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در این نشست با اشاره به اقدامها و دستاوردهای این مرکز تحقیقاتی گفت: انجام بسیاری از فعالیتهای پژوهشی و فناورانه وزارت نفت جزو اولویتهای کاری پژوهشگاه قرار دارد و این مجموعه همواره تلاش دارد اهداف خود را با نیازهای کشور تطبیق دهد و از این رو اجرای برنامههای آموزشیِ کاربردی، ارائه خدمات فناورانه آزمایشگاهی و توسعه دانش فنی از مهمترین فعالیتهای در حال انجام است.
وی نگاه آیندهنگرانه در حوزه بالادست را بسیار حائز اهمیت برشمرد و افزود: پژوهشگاه صنعت نفت در سالهای پیش همواره تلاش کرده در زمینه اکتشاف، زمینشناسی، مطالعه در زمینه شیلهای نفتی و گازی، هیدراتها، سیالات حفاری، ارائه خدمات ژئوشیمی و استفاده از روشهای نوین ازدیاد برداشت گامهای موثری برای اهداف وزارت نفت و کشور بردارد که خوشبختانه نتایج این اقدامها تاکنون مثبت بوده است.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت تصریح کرد: توسعه دانش فنی در زمینه خوردگی فلزات، حفاظت صنعتی، محیط زیست، سنسورهای تشخیص آلایندههای محیط زیستی و بهینهسازی مصرف انرژی از مهمترین اقدامهای پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه است.
کلانتریاصل به عملکرد پژوهشگاه در حوزه پاییندست اشاره کرد و گفت: شیرینسازی میعانات گازی، راهاندازی واحد تولید ادورانت، طراحی واحدهای کک اسفنجی و سوزنی، تولید انواع کاتالیستها و مواد شیمیایی بخشی از اقدامهایی است که با دانش فنی پژوهشگاه صنعت نفت تکمیل شده و در بسیاری از بخشهای صنعت از آن استفاده میشود.
وی به همکاری پژوهشگاه و شرکت حفاری شمال در زمینه توسعه دانش فنی تأکید کرد و افزود: این مرکز تحقیقاتی در زمینه سیالات حفاری و انواع افزودنی مورد نیاز صنعت نفت، دارای دانش فنی قابل قبولی است که میتواند در این حوزهها و دیگر بخشها با شرکت حفاری شمال همکاری کند.
پژوهشگاه صنعت نفت امین وزارت نفت است
در ادامه این نشست، علیرضا سلمانزاده، مدیرعامل شرکت حفاری شمال ضمن معرفی دستاوردهای این شرکت، با اشاره به همکاری دو مجموعه گفت: همواره صنعت نفت، پژوهشگاه را سازمانی امین و مرجع میداند و این نگاه نسبت به پژوهشگاه در طول سالهای فعالیت نهادینه شده است.
وی افزود: پژوهشگاه صنعت نفت میتواند در بسیاری از حوزههای بالادست بهعنوان شریک و همراه شرکت حفاری شمال در نظر گرفته شود و این دو مجموعه در زمینههای زیادی مانند اکتشاف و تولید، طراحی سیالات و افزایهها، تحول دیجیتال و حوزههای مختلف حفاری نظیر مانیتورینگ، سیالات حفاری، بهینهسازی، رنگ و پوشش، ساخت داخل و مطالعات میدانها با یکدیگر همکاری داشته باشند.
در پایان این نشست سلمانزاده و مدیران شرکت حفاری شمال از پایلوتها و آزمایشگاههای پردیس بالادستی، انرژی و محیط زیست بازدید کردند.
منبع:اقتصاد نیوز