/
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۱

کاهش قابل توجه هزینه گل حفاری در صنعت نفت ایران

افزایه­‌های حفاری پژوهشگاه صنعت نفت ایران می‌تواند تا یک ششم هزینه‌های مربوط به گل حفاری را کاهش دهد.
کد خبر : ۶۸۷۸

نبض نفت - جعفر توفیقی امروز (چهارشنبه، ۱۹ اردیبهشت ماه) در حاشیه آیین رونمایی از افزایه‌های حفاری در بیست‌وسومین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان این که افزایه‌های حفاری تولید شده در پژوهشگاه صنعت نفت به صورت عملیاتی در ۵ چاه اکتشافی کشور با موفقیت ۱۰۰ درصدی به کار گرفته شده است، گفت: امروزه گل حفاری از مسائل مهم مربوط به افزایش سرعت حفاری به شمار می‌رود.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت افزود: این مرکز با همکاری پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران با ساخت این افزایه‌های حفاری به شدت جلوی هرزروی گل حفاری در چاه‌های نفتی و گازی را گرفته که این موضوع برای ایران صرفه اقتصادی زیادی در صنعت نفت به همراه خواهد داشت.

همچنین در این مراسم ابراهیم طالقانی، سرپرست مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر این که این مدیریت پژوهش را با هدف ایجاد ارزش افزوده در بخش‌های عملیاتی صنعت نفت انجام می‌دهد، گفت: امروزه یکی از موارد هزینه‌بار در صنعت حفاری کشور گل حفاری است. خوشبختانه پژوهشگاه صنعت نفت با افزودن افزایه‌های حفاری به گل معمولی از خروج میلیاردها تومان پول از کشور جلوگیری کرده است.

وی ادامه داد: افزایه‌های حفاری ساخته شده از سوی پژوهشگاه صنعت نفت می‌تواند در زمینه اقتصادی، محیط زیست، هرزروی و اشتغال در صنعت حفاری تاثیر بسزایی داشته باشد، وانگهی مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران با پژوهشگاه صنعت نفت در زمینه‌های دیگری همچون مدل‌سازی حوزه‌های رسوبی و استفاده از فناوری نانو در حوزه محیط زیست همکاری دارد که به زودی از دستاوردهای این بخش رونمایی خواهد شد.

طالقانی با اشاره به علاقه‌مندی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت برای استفاده از افزایه‌های حفاری تولید شده گفت: این مدیریت برخی چاه‌های اکتشافی کشور را برای استفاده از این افزایه‌ها کاندیدا کرده است، از این رو گام بعدی ما در این حوزه تولید صنعتی این افزایه‌هاست.

محمدرضا حر، معاون فنی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران نیز در این مراسم تاکید کرد: هر یک از افزایه‌های حفاری امروزه در دنیا برای حوزه رسوبی خاصی ساخته می‌شود، به عبارت دیگر، امروز پژوهشگاه صنعت نفت ایران این افزایه ها را برای چاه‌های نفت و گاز ایران ابداع کرد.

وی با بیان این که امروزه هر بشکه سیال حفاری برای کشور به طور میانگین ۴۰۰ هزار تومان هزینه دارد، گفت: با به‌کار­گیری این افزایه‌ها سالانه از خروج ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار یورو ارز از کشور جلوگیری می‌شود.

بر اساس این گزارش، علیرضا نصیری، مدیر پروژه ساخت افزایه‌های حفاری در پژوهشگاه صنعت نفت نیز در این مراسم با بیان­ این­‌که ایران برای حفظ تولید نفت و گاز خود نیاز به افزایش راندمان در بخش حفاری خود دارد، گفت: هرزروی گل حفاری، عبور از لایه‌های شیل و سب‌ سازی سیال‌های حفاری از جمله مشکلات کنونی صنعت حفاری به شمار می‌آید.

نصیری تصریح کرد: افزایه‌های حفاری ساخته شده در پژوهشگاه صنعت نفت در پنج چاه اکتشافی کشور همچون چاه ۵ گردان، آغار ۲۰ و چاه چارک با موفقیت تست شده است. جالب است بدانید استفاده از این افزایه‌ها تا یک ششم هزینه های مربوط به گل حفاری را کاهش داده، زیرا در این افزایه‌ها از فوم‌های سبک و محیط زیست‌دوست استفاده شده است.

منبع: شانا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر