/
۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۳

کمبود ۳۳۰۰ مگاواتی نیروگاه‌های برقابی/ رشد ۱۴ درصدی برق نیروگاه‌های حرارتی

معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي با تاکید بر اینکه شرکت‌های برق منطقه ای و توزیع هماهنگی کاملی با هم داشته باشند، گفت: تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی ۱۴ درصد افزایش داشته اما نیروگاه‌های برقابی ۳۳۰۰ مگاوات کمبود تولید دارند.
کد خبر : ۷۲۴۱

نبض نفت - همایون حائری در گردهمایی مدیران عامل شرکتهای برق منطقه ای که به منظور پیگیری سیاستهای مدیریت مصرف و مدیریت تقاضا و به منظور ایجاد تمهیدات لازم برای گذر از پیک سال جاری و هماهنگی‌های مربوطه برگزار شد،گفت: سال گذشته در زمان پیک بار 9300 مگاوات از ظرفیت نیروگاههای برق آبی استفاده کردیم که این میزان در ابتدای سال جاری حدود 54 هزار مگاوات بوده و با بارشهای اخیر به حدود 6 هزار مگاوات رسیده و این یعنی 3300 مگاوات در این بخش با کمبود تولید مواجهیم و باید آن را با مدیریت مصرف جبران کنیم.

وی با بیان اینکه بخش نیروگاهی تعهدات لازم در این بخش را انجام داده و از آبان ماه 96 تاکنون حدود 7/3 میلیارد کیلووات ساعت ذخیره انرژی داشته است، افزود: با توجه به پیش بینی هایی که در سال قبل مبنی بر کاهش بارندگی و تولید نیروگاه‌های برق آبی بود بخش تولید با هماهنگی بین نیروگاههای بادی و حرارتی بسیاری از این کمبودها را جبران کرد و انرژی مورد نیازی که باید از نیروگاههای برق آبی دریافت می کردیم از نیروگاههای حرارتی گرفتیم.

حائری میزان افزایش تولید در نیروگاه‌های حرارتی از ابتدای سال جاری تاکنون را نسبت به سال گذشته حدود 14 درصد اعلام کرد و گفت: در این واحدها تعمیرات لازم انجام شده و جهت فصل تابستان آمادگی کامل دارند.

وی با اشاره به اجرای طرح ذخیره عملیاتی در سال گذشته و مدیریت مصرف حدود هزار مگاواتی از این طریق اظهار امیدواری کرد: امسال نیز با شدت بیشتری اجرای این طرح ادامه یابد و تمامی مشترکان دیماندی در این طرح مشارکت داشته باشند و در بخش مدیریت چاههای کشاورزی و مصارف عمومی نیز از ظرفیتهای موجود در این زمینه استفاده شود.

وی بر استفاده حداکثری از ظرفیت تولید نیروگاههای تولید پراکنده (DG) و مولدهای خودتامین از طریق دیسپاچینگ های توزیع، دیسپاچینگ شرکت مدیریت شبکه برق ایران و برقهای منطقه ای تاکید کرد و گفت: در این زمینه باید پایش انجام شود تا از اثرگذاری نیروگاههای تولید پراکنده در پیک بار مطمئن شویم.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی امسال را با توجه به شرایط ویژه ای که دارد فرصت مناسبی جهت تغییر در رویه ها و اصلاح بدمصرفی دانست و افزود: مصرف انرژی کشور با استانداردهای جهانی قابل انطباق نیست و باید از این فرصت برای ایجاد فضایی جهت کنترل بدمصرفی ها استفاده کرد.

وی همچنین برق‌های منطقه ای را نیز به عنوان نماینده حاکمیت در استانها دانست و افزود: شرکتهای برق منطقه‌ای باید به عنوان نماینده عالی وزارت نیرو و توانیر عمل کنند و نقش هماهنگی با سایر بخشهای صنعت برق را در استانها داشته باشند.

معاون وزیر نیرو در عین حال از شرکت‌های برق منطقه ای و توزیع خواست تا هماهنگی کاملی با هم داشته باشند.

حائری بهره گیری از پتانسیل‌های بودجه را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: در شرایط کنونی باید پیچیده فکر کنیم تا بتوانیم راهکارهای بهینه ای را اجرا کنیم.

وی تصریح کرد: باید از نگاه اقتصادی و بر مبنای نیازهای خودمان به مسائل نگاه کنیم و صرف داشتن یک تکنولوژی بدون نیازسنجی و استفاده بهینه از آن مناسب نیست.

وی خاطرنشان کرد: باید بررسی شود که سرمایه گذاری‌های انجام شده در یک بخش چه نتیجه ای برای ما حاصل می کند و احساس ما از انجام این موضوع به چه شکلی است.

وی تاکید کرد: این فرهنگ باید در مجموعه صنعت برق ایجاد شود که کل برنامه ریزی‌ها و طراحی براساس نیازهای داخلی انجام شود، چه بسا اگر در کشور به نیازهای واقعی مان توجه می کردیم برای خیلی از این تجهیزاتی که بلااستفاده داریم سرمایه گذاری انجام نمی شد.

وی همچنین افزود: طرح ها و راهکارها در همه زمینه ها و بخصوص مدیریت مصرف که بحث روز است باید از نظر اقتصادی و شرایط موجود تحلیل و مشخص شود با توجه به تنوعی که در طرح‌ها وجود دارد و سرمایه گذاری‌هایی که در بحث تولید پراکنده و مولدهای مقیاس کوچک و انرژی های نو انجام شده کدام طرح به صرفه تر است.

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر