سواپ سه ماهه نفت از ترکمنستان به ۶۷ هزار تن رسید
به گزارش نبض نفت - سیاوش رضوانی در نشست خبری معرفی همایش توسعه صادرات از مسیر دریای خزر که ۲۰ و ۲۱ تیرماه در بندر امیرآباد برگزار می شود، گفت: نمایندگان بخش بنادر ۵ کشور ساحلی ایران، ترکمنستان، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و روسیه در این همایش حضور خواهند داشت.
وی افزود: بندر امیرآباد بزرگترین بندر در میان کل بنادر حاشیه دریای خزر با ۱۵ پست اسکله عملیاتی است که یکی از اسکله ها به صورت row-row بوده و قطار در این اسکله وارد کشتی می شود که پس از بارگیری مجدد به شبکه ریلی بر می گردد. از این نوع اسکله صرفا ایران، روسیه و قزاقستان در میان کشورهای حاشیه دریای خزر دارا هستند.
مدیرکل بندر امیرآباد با بیان اینکه اسکله row- row با ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی تا شهریور ماه امسال به بهره برداری می رسد، ادامه داد: در حال حاضر دولت در بندر امیر آباد ۶۷۰ میلیارد تومان و بخش خصوصی ۱۲۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده است که شامل ۳۰ سرمایه گذار می شود و تاکنون ۴ کارخانه افتتاح شده است.
رضوانی بندر امیرآباد را بزرگترین بندر تخلیه و بارگیری غلات در شمال کشور عنوان و تصریح کرد: ۲۶۰ هزار تن ظرفیت سیلو در این بندر است که ۷۰ درصد تخلیه و بارگیری غلات در استان های شمالی از طریق این بندر انجام می شود.
به گفته این مقام مسئول در سازمان بنادر و دریانوردی، بندر امیرآباد ۱۰۶۰ هکتار وسعت داشته و ۶۷ درصد صادرات بنادر شمالی کشور شامل ۵ بندر درحاشیه دریای خزر از بندر امیرآباد انجام می شود.
وی با اشاره به همجواری دو جزیره توریستی میان کاله و آشوراده در شرق استان مازندران با بندر امیرآباد، اظهار داشت: زون ۲۵ هکتاری گردشگری در شرق بندر امیرآباد به دست بخش خصوصی اجرا شده که به فعالیت خدمات گردشگری در این بندر می پردازد.
مدیرکل بندر امیرآباد با اشاره به فعالیت بندر نکا به عنوان یکی از بنادر زیرمجموعه اداره کل بنادر امیرآباد، یادآور شد: این بندر پس از توقف ۴ ساله، مجدداً سوآپ نفتی را از سر گرفته که از ۱۲ مردادماه سال گذشته، سوآپ نفتی به کشورهای عراق و افغانستان انجام می شود. در این عملیات از ترکمنستان در سه ماهه گذشته، ۱۰ فروند شناور حامل فرآورده های نفتی مشتمل بر ۶۷ هزار تن نفت خام به بندر امیرآباد انجام شده و معادل همین میزان نفت از نفت خام ایران به کشورهای عراق و افغانستان صادر می شود.
رضوانی با اشاره به احداث ۲۵ کیلومتر ریل در داخل اراضی بندری امیرآباد و احداث خطوط ریلی به داخل کارخانه های موجود در این بندر گفت: کارخانه تولید گچ ترکیه ای چند سال است که در این بندر افتتاح شده و با استفاده از معافیت های گمرکی و مالیاتی منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد، اقدام به واردات مواد اولیه و سپس صادرات محصول تولیدی خود به کشورهای آسیای میانه می کند.
مدیرکل بندر امیرآباد عمق اسکله اصلی این بندر را ۶ متر عنوان کرد و اظهار داشت: کشتی های با ظرفیت ۶۵۰۰ تن می تواند در این بندر تحویل بگیرند. همچنین ظرفیت کل اسکله های بندر امیرآباد ۷.۵ میلیون تن است که قرار است به زودی ۹ پست اسکله دیگر به ۱۵ اسکله فعلی اضافه شود.
وی خاطر نشان کرد: سال گذشته ۳۸۰۰ هزار تن انواع کالا از بندر امیرآباد تخلیه و بارگیری شد و قرار است در همایش ۲۰ تیرماه ظرفیت های جدید بندر امیرآباد برای سرمایه گذاری به سرمایه گذاران داخلی و خارجی معرفی شود.
منبع:مهر