/
۰۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۵

پالایشگاه ستاره خلیج فارس ،بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی دنیا

فاز دوم پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس امروز با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
کد خبر : ۸۵۰۷

نبض نفت - این پالایشگاه به عنوان نخستین پالایشگاه طراحی شده بر اساس خوراک میعانات گازی با ظرفیت ۳۶۰ هزار بشکه در روز است که مراحل ساخت آن در زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار از سال ۱۳۸۵ در کنار پالایشگاه فعلی بندرعباس آغازشده است .

این پالایشگاه شامل واحدهای تقطیر، تصفیه گاز مایع، تبدیل کاتالیستی، تصفیه نفتا، ایزومریزاسیون، تصفیه نفت سفید و نفت گاز با هدف تولید بنزین، گازوییل، گاز مایع و سوخت جت است. خوراک مورد نیاز این پالایشگاه از طریق یک خط لوله به طول بیش از ۴۸۵ کیلومتر از پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی تأمین می شود.

به گفته مدیر پروژه ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس اکنون روزانه 240 هزار بشکه میعانات گازی از عسلویه با یک خط انتقال به این پالایشگاه منتقل می شود که این خط ظرفیت انتقال تا 800 هزار بشکه را نیز دارد.

با بهره‌برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه ۳۵ میلیون لیتر بنزین (عدد اکتان ۹۵) و ۱۴ میلیون لیتر گازوئیل به ظرفیت تولید فرآورده‌های نفتی ایران اضافه می‌شود. تولید روزانه ۴ میلیون لیتر گاز مایع، ۳ میلیون لیتر سوخت جت و ۱۳۰ تن گوگرد از دیگر محصولات تولیدی این واحد پالایشی هستند. ظرفیت ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی این پالایشگاه در حدود ۱۱ میلیون بشکه است.

به گفته ‌مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس اکنون تولید بنزین یورو چهار و و یورو پنج در پالایشگاه ستاره خلیج فارس 24 میلیون لیتر در روز است که تا پایان سال به 36 میلیون لیتر خواهد رسید.

‌محمدعلی دادور، ‌با بیان اینکه با بهره برداری از فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس تولید بنزین یورو 5 در این پالایشگاه به روزانه 24 میلیون لیتر می رسد، عنوان کرد: همچنین تولید روزانه 120 هزار بشکه میعانات گازی نیز به ظرفیت این پالایشگاه اضافه می شود.

مدیرعامل این پالایشگاه امیدوار است تا امسال کشور در تولید بنزین خودکفا شده و زمینه برای صادرات بنزین در نیمه دوم امسال فراهم شود.

علیرضا صادق آبادی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی هم در این باره گفته: پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس مجموع این تولیدات، ارزشی حدود ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار داشته که به همین میزان، از خروج ارز جلوگیری شده است.با بهره‌برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ایران از نظر تولید بنزین و گازوییل خودکفا می‌شود.

این پالایشگاه یکی از محدود طرح های پالایشگاهی کشور است که مراحل طراحی و ساخت آن به دست متخصصان داخلی انجام شده است.

سردار سرتیپ پاسدار عبادالله عبداللهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء به عنوان پیمانکار اصلی اجرای این پروژه عظیم می گوید:۷۰ درصد تجهیزات این پالایشگاه تولید داخل است و این در حالی است که در اجرای فازهای نخست پارس جنوبی که ازجانب شرکت‌های خارجی اجرا شد، تمام تجهیزات این فازها حتی اسکلت فلزی آنها هم از کشورهای خارجی خریداری و تأمین شده است.

۴۰ درصد سهام شرکت نفت ستاره خلیج فارس متعلق به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران ، ۳۵ درصد شستا (شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی) و ۱۰ درصد صندوق بازنشستگی صنعت نفت و ۱۵ درصد شرکت SPC اندونزیایی است.

بر اساس برآوردهای انجام شده برای ساخت این واحد پالایشی حدود 3.8 میلیارد یورو منابع مالی هزینه است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر