/
۰۹ تير ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۱

همکاری مشترک اتحادیه عرب و چینی‌ها برای ایجاد زنجیره تولید برق

اتحادیه عرب قصد دارد برق را برای کشورهای عرب زبان به صورت زنجیره یک پارچه تولید و از آن به عنوان انرژی جایگزین نفت بهره ببرد.
کد خبر : ۸۵۶۵

نبض نفت - اتحادیه عرب و سازمان انرژی جهانی به منظور همکاری مشترک در خصوص توسعه انرژی پاک در کشورهای عرب تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

در جلسه ای که روز پنجشنبه بین مسئولان این دو سازمان برگزار شد مقرر شد تا کمربند انرژی های نو و تجدید پذیر در کشورهای عربی تشکیل شود و این کشورها از وابستگی به انرژی های فسیلی رها شوند.

در این جلسه تاکید شد ه است که کشورهای توسعه یافته مانند چین باید تجارب خود را در این زمینه در اختیار کشورهای عربی قرار داده و برای ایجاد این شبکه کمک کند.

اتحادیه عرب معتقد است کمک چینی ها می تواند منجر به تغییر الگوی مصرف انرژی در کشورهای عربی شود و این کشور  ها به سمت انرژی مثل برق حرکت کنند.

در همین رابطه مقرر شد در ماه اکتبر (مهر ماه) سال جاری کلاس آموزشی در ارتباط با انرژی های نو در قاهره با حضور مسئولان چینی برگزار شود و نمایندگان کشورهای عربی باید در این جلسه حضور داشته باشند.

مسئولان اتحادیه عرب معتقدند کشورهای عربی به دلیل دارا بودن پتانسیل بالا می توانند در تولید برق از انرژی های تجدید پذیر مانند آب، خورشید، باد بیشتر از آنچه که اکنون مورد استفاده قرار می گیرد بهره ببرند.

لی چنگ اون، نماینده چین در این جلسه گفت همکاری در حوزه انرژی   می تواند به بهبود روابط بین چین و کشورهای عرب کمک کند هر چند که چین نیازمند نفت کشورهای عرب است و در سال 2017 حدود 157 میلیون تن نفت خام از این کشورها وارد کرده است اما انتظار دارد که در سال 2020 این میزان به 540 میلیون تن برسد.

اما از سوی دیگر چین کمک خواهد کرد تا کمربند تولید و اتصال پیوسته برق بین کشورهای عرب راه اندازی و توسعه پیدا کند

درحال حاضر مطالعاتی این پروژه در حال انجام است و کشورهای عرب زبان از این که قرار است چنین انرژی مشترکی بین آنها راه اندازی شود ابراز تمایل کرده اند و معتقدند پتانسیل بالایی برای ساختن شبکه انرژی متصل در کشورهای عربی وجود دارد.

کمال حسن علی، معاون دبیرکل اتحادیه عرب در این جلسه اعلام کرد  ایجاد بازار مشترک عربی برای برق انتقال پیام مهم به جهان است.

کشورهای عربی می توانند کارهای بزرگی را انجام دهند و حتی بخش اعظمی از برق جهان را تامین کنند و آن را به دیگران نیز صادر کنند.

منبع: خبرگزاری فارس

 ما را در کانال تلگرامی نبض نفت دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر