افزایش صادرات نفت آمریکا به هند در آستانه تحریمهای ایران
به گزارش رویترز، صادرات نفت آمریکا به هند در ماه ژوئن ۲۲۸ هزار بشکه در روز بود که بنا بر آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، بیش از دو برابر رکورد قبلی ۹۸ هزار بشکه در روز در سپتامبر سال گذشته بود.
به گفته تحلیلگران و معاملهگران، برخی از پالایشگاههای هندی تست نفت آمریکا را امسال به اتمام رسانده و به خرید آن روی آورده اند.
دولت دونالد ترامپ -رییس جمهور آمریکا - متحدانش را برای کاهش واردات کالاهای ایرانی به صفر تا ماه نوامبر تحت فشار قرار داده است و رشد واردات نفت هند از آمریکا، منعکس کننده تلاشهای واشنگتن برای استفاده از انرژی به منظور پیشبرد اهداف سیاسی خود است.
طبق جدیدترین آمار رسمی، آمریکا به یک صادرکننده بزرگ نفت خام تبدیل شده و در ماه آوریل ۱.۷۶ میلیون بشکه در روز نفت خام صادر کرده است.
تولیدکنندگان و بازرگانان در آمریکا امسال بیش از ۱۵ میلیون بشکه نفت را به هند صادر خواهند کرد، در حالی که حجم صادرات آمریکا به این کشور جنوب آسیا در کل سال ۲۰۱۷ به هشت میلیون بشکه رسید.
اگر چین به تلافی تعرفههای آمریکا، روی واردات نفت این کشور تعرفه وضع کند، ممکن است نفت بیشتری از سوی آمریکا به هند روانه شود.
ای کی شارما، مدیر مالی شرکت "ایندین اویل" که بزرگترین پالایشگاه نفت هند است، اظهار کرده که نفت آمریکا به دلیل هزینه کمتر، جذابیت بیشتری پیدا کرده و ممکن است در صورت کاهش واردات چین، صادرات به هند توسعه بیشتری پیدا کند.
وزارت نفت هند ماه گذشته از پالایشگاهها خواست در آستانه به اجرا درآمدن تحریمهای آمریکا علیه ایران در ماه نوامبر، برای محدود کردن خرید نفت از ایران آماده شوند.
آمریکا پس از خروج از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ با تهران، تحریمهای اقتصادی خود را مجددا به اجرا خواهد گذاشت.
از سوی دیگر صادرات نفت ونزوئلا به هند نیز در نتیجه سقوط تولید، سرمایهگذاری ناکافی، سومدیریت و تحریمهای آمریکا ۲۱ درصد در نیمه اول امسال کاهش یافته است.
ایران و ونزوئلا از بزرگترین تامین کننده نفت هند هستند.
واردات نفت هند از ایران ماه میلادی گذشته ۱۶ درصد کاهش یافت و رشد چشمگیری که از ابتدای امسال تاکنون داشت را ضعیف کرد.
دولت ترامپ قصد دارد در ماه های آینده هیاتی را به منظور گفت و گو درباره مسائل نفتی و تحریمهای ایران به هند اعزام کند. یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفت: تمرکز ما این است که تا حد امکان بسیاری از کشورهای خریدار نفت ایران، وارداتشان را تا چهارم نوامبر (۱۳ آبان) به صفر برسانند.
ما را در کانال تلگرامی نبض نفت دنبال کنید