/
۳۱ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۴

وقت نشناسی کار دست سعودی‌ها داد

عربستان سعودی تحت فشار دولت آمریکا، برای بالا بردن تولید نفت خود شتاب به خرج داد اما گویا سعودی‌ها دریافته‌اند که بازار جهانی ممکن است هنوز به عرضه بالاتر نیاز نداشته باشند.
کد خبر : ۹۳۲۰

به گزارش نبض نفت به نقل از بلومبرگ، تولید نفت عربستان سعودی ماه گذشته که ترامپ از این کشور خواست برای پایین بردن قیمت بنزین و جبران کمبود عرضه ناشی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران کمک کند، بیشترین افزایش را در سه سال گذشته ثبت کرد. با این حال سعودی‌ها برای فروش نفت اضافی خود به مشکل برخوردند و به گفته منابع آگاه، ظاهرا در بین خود این طور نتیجه گرفتند که شاید سریعتر از حد لازم، شیرهای نفت را بازکرده اند.

به گفته مارتین ریتس، یکی از مدیران مورگان استنلی، عربستان سعودی و چندین کشور عضو اوپک در آستانه بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران، صادراتشان را به میزان چشمگیری افزایش دادند و با توجه به اینکه هنوز تحریم‌ها به اجرا درنیامده‌اند اقدام آنها قیمت‌های نفت را با کاهش روبرو کرد.

بیانیه کم سابقه وزارت انرژی عربستان که اواخر هفته گذشته از کاهش صادرات در اوت خبر داد، می‌تواند علامت نارضایتی آنها شمرده شود. این وزارتخانه نگرانی‌ها نسبت به اینکه عربستان بازار نفت را دچار اشباع عرضه می کند را رد کرد. صادرات عربستان در ماه میلادی جاری ثابت خواهد بود و در اوت کاهش پیدا می‌کند.

عربستان و متحدانش شامل کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و همچنین روسیه که عضو اوپک نیست، در نشست ژوئن اوپک وعده دادند تولیدشان را برای جبران اختلالات عرضه در ونزوئلا و لیبی و همچنین افت احتمالی صادرات ایران، حدود یک میلیون بشکه در روز افزایش دهند.

این تولیدکنندگان تسلیم فشارهای ترامپ شدند که پس از صعود قیمت نفت برنت به بالای ۸۰ دلار در هر بشکه در ماه مه، در حساب توییتری خود اوپک را هدف حمله قرار داد. قیمت‌ها از آن زمان، تا حدودی به دلیل این که بخشی از تولید لیبی احیا شده و جنگ تجاری آمریکا و چین نگرانی‌ها را نسبت به قوی ماندن تقاضا برانگیخته است، به حدود ۷۳ دلار در هر بشکه عقب نشینی کرده اند.

مایک ویتنر، مدیر تحقیقات بازار نفت در بانک "سوسیته جنرال" در این باره چنین گفت: آنها نفت بیشتری را به بازار عرضه می‌کنند و نگران فشار نزولی روی قیمت‌ها هستند.

قیمت نفت در واکنش به بیانیه وزارت انرژی عربستان افزایش یافت و نفت برنت در معاملات روز جمعه با ۴۹ سنت یا ۰.۷ درصد افزایش، در ۷۳.۰۳ دلار در هر بشکه بسته شد.

به گفته منابع آگاه، عربستان سعودی در ابتدا قصد داشت در ماه میلادی جاری ۱۰.۸ میلیون بشکه در روز نفت تولید کند. سطح مذکور همواره به تقاضای داخلی و خارجی بستگی داشته؛ بنابراین تولید این کشور ممکن است بین ۱۰.۶ تا ۱۱ میلیون بشکه در روز برسد.

عربستان سعودی چهارشنبه گذشته اعلام کرد تولیدش در ژوییه همانند تولید ژوئن پایین ۱۰.۵ میلیون بشکه در روز خواهد بود.

تاثیر تحریم‌های آمریکا روی صادرات نفت ایران که همچنان مبهم است، نقش بزرگی در تعیین نتیجه نهایی خواهد داشت.

از زمانی که دولت ترامپ توافق هسته ای با ایران را ترک کرد، سیگنالهای متضادی ارسال کرده است از جمله ماه گذشته که اعلام کرد قصد دارد صادرات نفت ایران را به طور کامل به صفر برساند. اخیرا اظهارات مایک پامپئو، وزیر خارجه و استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا نشان داده که این کشور رویکرد انعطاف پذیرتری در پیش می‌گیرد.

طبق برآورد آژانس بین‌المللی انرژی، صادرات ایران به اروپا در ژوئن حدود ۵۰ درصد کاهش داشت. تاثیر تحریم‌های آمریکا علیه نفت ایران تا زمانی که در نوامبر به اجرا گذشته نشوند، مشخص نخواهد شد.

در نتیجه به نظر می‌رسد عربستان در حال حاضر برای فروش تولید بیشتر خود مشکل دارد. مشکل مذکور با کندی تقاضای آسیا پیچیده شده است.

به گفته آمریتا سن، تحلیلگر نفت در شرکت "انرژی اسپکتس"، افزایش عرضه نفت کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و روسیه در زمانی روی داده که فقدان تقاضای پالایشگاهی وجود دارد.

طبق آمار بلومبرگ، صادرات نفت عربستان در نیمه اول ژوییه حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با مدت مشابه ژوئن کاهش یافت و به ۶.۷ میلیون بشکه در روز رسید.

بنا بر بیانیه وزارت انرژی عربستان، صادرات این کشور در ماه میلادی جاری مشابه سطح ژوئن خواهد بود و به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز در اوت کاهش پیدا می‌کند.

 ما را در کانال تلگرامی نبض نفت دنبال کنید

برچسب ها:

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر