/
۱۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۱

راه‎اندازی سامانه تصفیه پساب صنعتی به روش الکتروانعقادی در چاه اکتشافی مینو

رئیس اداره بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل مدیریت اکتشاف از راه‌اندازی سامانه تصفیه پساب صنعتی به روش الکترو انعقادی در چاه اکتشافی مینو خبر داد.
کد خبر : ۹۸۰۳

به گزارش نبض نفت به نقل از شرکت ملی نفت ایران، حمید طاوسی گفت: امروزه پسابهای صنعتی در زمره مهم‌ترین پسابهای آلاینده محیط زیست و منبع آلودگی هستند. تخلیه این پسابها در محیط زیست، افزون بر تخریب، آلودگی منابع آبهای زیرزمینی و سطحی و آلودگی خاک و گیاهان، هزینههای سنگینی را به کشور تحمیل میکند.

وی با تاکید بر اهمیت و ضرورت مدیریت پسماند گل حفاری افزود: آلودگیهای ناشی از حفاری چاههای نفتی و پسماندهای گل حفاری مقادیر زیادی از ترکیبات شیمیایی را از طریق کنده‌ها و گل حفاری وارد محیط زیست میکند که این موضوع میتواند آثار جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد. از طرفی به علت کمبود آب در ایران بهویژه در مناطق جنوبی و نفتخیز و نیاز مبرم عملیات حفاری به آب به‌منظور تامین گل حفاری، مدیریت پسماند گل حفاری ضروری است.

طاوسی از همکاری مشترک با یک شرکت فعال داخلی در حوزه مدیریت و تاسیسات صنعت آب، پساب، فاضلاب صنعتی، نفتی و پالایشگاهی و یک شرکت معتبر خارجی که دارای سابقه طولانی در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات تصفیه انواع پسابهای صنعتی، پالایشگاهی و نفتی است، خبر داد.

به گفته وی، واحد HSE مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با پشتیبانی و مشارکت جوینت داخلی و خارجی خود، پس از بررسی‌ها و مطالعات میدانی و آزمایشگاهی از گودال‌های پساب حفاری، سیستمی بر اساس روش الکتروانعقادی در قالب کانتینر ۴۰ فوتی طراحی کرد تا با قرارگیری آن در کنار دکلهای حفاری و حوضچههای گل حفاری، تصفیه پساب‌های حفاری را بهخوبی انجام دهد.

طاوسی توضیح داد: با بهکارگیری سامانه تصفیه گل حفاری، مواد آلاینده شیمیایی، آلی، معدنی، روغنی و فلزات سنگین به‌طور  خیره‌کننده‌ای حذف میشود و پساب تصفیه شده بر اساس استانداردهای سازمان حفاظت از محیط زیست ایران آماده بازگشت و تخلیه در آبهای سطحی یا استفاده دوباره است.

به گفته وی، سیستم تصفیه پساب صنعتی در چاه اکتشافی مینو، با توجه به مشخصات پساب ورودی، قابلیت تصفیه از ۱۰۰ تا ۲۴۰ متر مکعب در روز پساب را دارد.

طاوسی در مورد مزایای سیستم تصفیه پساب گل حفاری در چاه اکتشافی مینو در مقایسه با سامانه‌های مشابه گفت: این سیستم به صورت پکیج و با حمل‌ونقل آسان به محل تصفیه منتقل و نصب می‌شود و نیاز به فونداسیون بتنی پیچیدهای ندارد.

وی نبود نیاز به حضور دائمی اپراتوار در زمان راهاندازی و بهرهبرداری از سامانه تصفیه پساب را از دیگر مزایا برشمرد و گفت: سیستم در یک شیفت کاری ۶ ساعته حداکثر به یک اپراتور برای خاموش و روشن کردن سیستم و کنترل کیفیت نیاز دارد.

طاوسی ادامه داد: با استفاده از روش الکتروانعقادی بهکار رفته در سامانه تصفیه گل حفاری چاه مینو، لجن تولیدی نسبت به دیگر روشهای متداول و به ویژه روشهای بیولوژیک، کاهش قابل توجهی پیدا میکند، همچنین  لجن تولید شده در این روش آماده دفع و دپو است.

وی کاهش خیره‌کننده مصرف مواد شیمیایی و در بسیاری از پروژهها حذف آن در این سیستم تصفیه را از دیگر مزایا اعلام کرد و ادامه داد: با این اقدام، پساب تصفیه شده خروجی از آثار منفی باقیمانده مواد منعقدکننده شیمیایی مانند پلیمر و PAC عاری میشود.

به گفته طاوسی، ساماندهی گودال گل (Mud Pi)که هزینههای بسیاری را به پروژههای حفاری تحمیل میکند و همچنین مدیریت گودالها پس از اتمام عملیات حفاری میتواند از جمله مزیت‌های این سیستم تصفیه گل حفاری باشد.



مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر