/
۲۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۳

هدف آمریکا از تحریم ایران نگران کردن مردم از آینده است

رئیس جمهور هدف آمریکا از تحریم ایران را نگران کردن مردم از آینده دانست و با تاکید بر اینکه این تحریمها جنایت علیه بشریت است اما آمریکا بداند ملت ایران در صف واحدند و سر فرود نخواهند آورد، گفت: آمریکا فکر می کرد تحریم، پیشرفت ما را متوقف می کند؛ ملت تاریخ ساز و ایثارگر ایران، آنها را مایوس کرد.
کد خبر : ۱۵۷۸۰

نبض نفت - حجت الاسلام و المسلمین  حسن روحانی عصر یکشنبه در  آیین افتتاح ۴ فاز میدان گازی پارس جنوبی، با قدردانی از وزارت نفت، قرارگاه خاتم و همه مدیران، مهندسان و کارکنان بابت این افتخار آفرینی، اظهارداشت: از ۱۰ فاز، به فعالیت ۲۵ فاز در پارس جنوبی رسیدیم و با این ۴ فاز، روزانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب بر تولید گاز افزوده شد.

روحانی با بیان اینکه بهره‌برداری از این فازها برای ملت ایران مبارک و خوشحال‌کننده است، گفت: این بهره‌برداری ضربه محکمی به دشمنان این مرز و بوم بویژه آمریکا است که با اعمال تحریم های غیرانسانی و غیرقانونی، تصور می‌کردند تمامی طرح‌ها و پیشرفت‌های ملت ایران متوقف می‌شود.

روحانی افزود: آنها خیال می‌کردند با اعمال تحریم مردم ایران را چنان در فشار اقتصادی قرار می‌دهند که عجز خود را نشان دهند، اما ملت بزرگ، تاریخ‌ساز، فداکار و ایثارگر ایران در همه مقاطع تاریخی بویژه در سال جاری ایستادگی و مقاومت خود را در برابر زیاده‌خواهی دشمنان به خوبی نشان داد.

رئیس جمهور با بیان اینکه در طول دولت یازدهم و دوازدهم، 5 بار برای بهره‌برداری از فازهای مختلف پارس جنوبی به این منطقه سفر کرده‌ام، گفت: بهره‌برداری از فازهای گسترده پارس جنوبی، نشان‌دهنده این است که ملت ایران مسیر پیشرفت و تعالی خود را به حول و قوه الهی به خوبی انجام داده و ادامه خواهد داد.

روحانی اظهارداشت: بهره‌برداری از چندین طرح مهم زیربنایی و اقتصادی در هفته‌های اخیر در کشور و ایجاد پیوند مستحکم با کشور عراق، مایه خرسندی است.

رئیس جمهور بهره‌برداری از پالایشگاه عظیم ستاره خلیج فارس و طرح افزایش کیفیت تولید پالایشگاه بندرعباس را مایه افتخار دولت و ملت ایران دانست و اظهار داشت: اینکه تولید بنزین از ابتدای دولت یازدهم تاکنون 2 برابر شده، نشان از تحرک فعالیت‌ها، ایثار ملت و فعالان صنعت نفت است که توانسته‌ایم میزان تولید بنزین را از 52 میلیون لیتر به بیش از 101 میلیون لیتر در سال برسانیم.

 روحانی ادامه داد: دشمنان ملت ایران و آمریکایی‌ها بدانند بر فرض اینکه در این 5 سال، هیچ اقدامی انجام نگرفته است، اما همین که تولید بنزین را از 52 میلیون لیتر در سال 92 به بیش از 101 میلیون لیتر رسانده‌ایم، افتخاری برای صنعت نفت و ملت ایران است. البته شاید برخی خوش‌شان نیاید که بگوییم این افتخار دولت است، اما همه مسئولان رده بالای کشور از طرف مردم این بار مسئولیت را برعهده دارند و اگر افتخاری وجود دارد، متعلق به مردم است.

رئیس جمهور افزایش واحدهای پالایشگاهی و دریایی در پارس جنوبی از 10 فاز در سال 92 به 25 فاز در حال حاضر را اقدامی بزرگ و موجب افتخار دانست و گفت: با افتتاح فازهای پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز در کشور 100 میلیون متر مکعب افزایش یافته که این نشان از قدرت ملی ماست.

روحانی با اشاره به قدرت فرهنگی، تاریخی، جغرافیایی، اقتصادی، فنی و انرژی ملت ایران و بهره‌مندی کشور از منابع گسترده خدادادی، گفت: امروز از لحاظ منابع خدادادی، در سطح اول و در زمینه تولید در سطح چندم جهان قرار داریم و این در حالی است که قدرت نظامی در کنار قدرت فرهنگی، تاریخی و تأثیرگذاری در منطقه و جهان معنا پیدا می‌کند.

رئیس جمهور اظهار داشت: هنگامی که تولید نفت و گاز در کشور افزایش پیدا می‌کند در حقیقت قدرت ملی ما بالا رفته است.

 روحانی با اشاره به ضرورت و اهمیت خوداتکایی در کشور، ‌گفت: پیش از این در بخش نفتِ گاز، بنزین و گاز نیاز به واردات داشتیم، اما در چند سال اخیر توانسته‌ایم در بنزین، گازوییل و گاز، روی پای خود بایستیم که این موجب استقلال و خوداتکایی شده و در این صورت هیچ کس نمی‌تواند به ملت ما زورگویی کند. 

رئیس جمهور با بیان اینکه پیش از این هنگامی که می‌خواستند ملت ایران را تحریم کنند، واردات بنزین را مورد تحریم قرار می‌دادند، اما امروز خبری از تحریم واردات بنزین در صدر تحریم‌ها نیست، گفت: دشمنان ملت ایران، امروز به خوبی می‌دانند، که ما نیازی به واردات بنزین و نفتِ گاز، نداریم و توانسته‌ایم روی پای خود بایستیم.

 روحانی با اشاره به اینکه در دولت گذشته در ایامی در فصل زمستان که کشور نیاز به واردات گاز داشت، هنگامی که می‌خواستیم آن را از کشوری بگیریم به دلیل نیاز، قیمت گاز را 9 برابر، افزایش دادند و دولت هم در آن زمان چاره‌ای جز خرید نداشت، گفت: هنگامی که روی پای خود بایستیم قدرت، جایگاه و تأثیرگذاری ما افزایش خواهد یافت.

رئیس جمهور فشارهای حاصل از تحریم‌های اقتصادی را علیه ملت ایران ناجوانمردانه برشمرد و خاطر نشان کرد: امروز در موضوع محیط زیست بخاطر اعمال تحریم برای حل برخی مشکلات زیست محیطی و کاهش تبعات آن دچار مشکل هستیم و در این راستا تحریم آمریکا علیه ایران یک جنایت علیه بشریت است.

 روحانی افزود: تحریم پیش از آنکه جنگ اقتصادی باشد، جنگ روانی است و در این راستا هنگامی که می‌خواهیم کالایی را برای رفع نیاز کشور وارد کنیم، آنها به سیستم بانکی جهان فشار می‌آورند و مانع از ورود برخی کالاهای مورد نیاز می‌شوند که کمبود این مواد تبعات روانی را در جامعه به دنبال دارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه در سال 92 و در آغاز کار دولت تدبیر و امید به واسطه آنکه مردم نسبت به توانمندی دولت و اینکه دولت می‌تواند مشکلات را حل و فصل کند، امیدوار شده بودند، قیمت‌ها کاهش یافت و سرمایه‌گذاری‌ها آغاز شد و میزان اشتغال در کشور افزایش پیدا کرد، اظهار داشت: امیدواری و امید به آینده در مردم موجب شد تا این روند در کشور شکل بگیرد.

روحانی با بیان اینکه امروز دشمنان برای آنکه مردم نسبت به آینده خود ناامید و دلسرد شوند، توطئه تحریم را در پیش گرفتند، گفت: هنگامی که مردم نسبت به آینده و چند ماه دیگر خود نگران باشند مطمئناً در سرمایه‌گذاری، تولید، آرامش روانی جامعه و اشتغال تأثیرگذار خواهد بود.

رئیس جمهور تأکید کرد: آمریکایی‌ها باید بدانند که هرگز به اهداف خود نخواهند رسید و اینکه تصور می‌کنند ملت ایران با اعمال فشار در برابر مسیر غلط و زیاده‌خواهی آنها سر فرود خواهد آورد، امکان ندارد چرا که ملت ایران در کنار مسئولان و رهبری شجاع در برابر آنها ایستاده‌اند.

روحانی خاطر نشان کرد: آنهایی که می‌خواهند در صف واحد ملت ایران فاصله بیندازند، مخالف فرمان خدا و قرآن که مؤمنین را به مانند بنیان مرصوص می‌داند، عمل کرده‌اند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه به هر حال در کشور از لحاظ زیربناهای اقتصادی با مشکلاتی مواجه هستیم که سابقه آن به پیش از انقلاب برمی‌گردد و اگر مشکلی داریم به فرد، مدیر و دولتی خاص مربوط نمی‌شود، گفت: در شرایط تحریم و فشار اداره و مدیریت کشور سخت‌تر می‌شود اما امروز همه مسئولان بار مدیریت را برعهده دارند و در راستای توسعه کشور، تلاش می‌کنند.

 روحانی در پاسخ به کسانی که مدیریت دولت را ضعیف می‌دانند، گفت: اگر مدیریت ضعیف بود، چطور توانستیم در طول این مدت 15 فاز پارس جنوبی را به بهره‌برداری رسانده و تولید بنزین را 2 برابر کرده و کمک‌های شایانی به حفظ محیط زیست کنیم؛ چطور این دولت توانست کاری کند که اتکاء نیروگاه های  کشور به سوخت مایع از 43 درصد به کمتر از 10 درصد برسد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در منطقه پارس جنوبی اقدامات بسیار خوبی در زمینه محیط زیست انجام شده، گفت: همانطور که در جمع مردم کنگان عنوان کردم، باید کمیته‌ای متشکل از وزرا و مسوولان مربوطه تشکیل شده و طرح خود را برای کمک به حفظ محیط زیست در این منطقه به دولت ارایه کند.

روحانی تأکید کرد: باید ضمن استفاده از فناوری برای انجام پروژه‌ها در راستای کاهش تبعات زیست محیطی نیز تلاش کنیم، چرا که مردم عسلویه، نخل تقی، کنگان، جم و دیر که اطراف این منطقه هستند، مانند مردم همه جای ایران بوده و نباید بگذاریم که آنها در رنج و مشقت باشند.

رئیس جمهور با بیان اینکه سلامت مردم برای دولت بسیار حائز اهمیت است، افزود: طرح تبدیل گاز به گاز بودار که امروز به بهره‌برداری رسید، طرحی مهم در راستای حفظ سلامت مردم است. 

روحانی سفر خود به کشور عراق را سفری تاریخی و نقطه عطف در روابط دو کشور و دو ملت دانست و گفت: این سفر به خوبی نشان داد که می‌توانیم با همسایگان خود بهترین روابط صمیمی را داشته باشیم.

رئیس جمهور ادامه داد: بدخواهان ایران و عراق، 30 سال اجازه لایروبی رودخانه اروند را نمی‌داند و هرگاه این موضوع می‌خواست به نتیجه برسد، شیطنت‌هایی می‌کردند که موانعی را در این مسیر ایجاد می‌کرد تا مردم نتوانند از مزایای آن بهره‌مند شوند، اما در این سفر دو دولت با قاطعیت و در بیانیه‌ای رسمی بیان کردند که این اقدام انجام خواهد شد و این بدان معناست که دو ملت همسایه به خوبی می‌توانند همدیگر را یاری کنند.

روحانی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران خواستار توسعه مناسبات و همکاری‌های دوستانه با همه همسایگان  است، گفت: توسعه روابط نزدیک ایران با همسایگان به نفع ملت‌های منطقه و البته به ضرر آمریکا و رژیم صهیونیستی است.

رئیس جمهور اظهار داشت: آمریکایی‌ها نمی‌خواستند که امسال، دولت هیچ پروژه‌ای را به بهره‌برداری برساند، اما با همت و تلاش متخصصان همه پروژه‌ها براساس زمان‌بندی انجام شده، به بهره‌برداری رسید و این نشان‌دهنده شکست توطئه آمریکایی‌ها است.

روحانی با بیان اینکه دستیابی به موفقیت علاوه بر سرمایه و تکنولوژی، نیاز به اعتماد دارد، گفت: افتتاح فازهای پارس جنوبی به معنای اعتماد میان متخصصان، مدیران و کارگران ما و این اعتماد سرمایه بزرگی در راستای پیشرفت کشور خواهد بود.

رئیس جمهور حفظ انضباط، دلسوزی، تلاش، فداکاری و مدیریت جهادی در امور را حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: باید ضمن انجام کار انضباطی بوجود بیاید که کارگر ایرانی برتر از کارگرهای دیگر کشورها باشد و باید در کیفیت، ساعت و نحوه انجام کار به جایی برسیم که برتر از دیگران باشیم.

روحانی ضمن ابراز امیدواری از اینکه مراحل اجرای سه فاز دریایی دیگر پارس جنوبی با تلاش متخصصان و کارگران کشور به زودی و با سرعت بیشتری انجام شود و پارس جنوبی با 27 فاز به فعالیت خود ادامه دهد، از تلاش‌های ارزنده‌ای که شرکت ملی گاز ایران بویژه در روستاها انجام می‌دهد تقدیر کرد.

رئیس جمهور بهره‌برداری از 15 فاز پارس جنوبی و نیز 15 طرح پتروشیمی، در دولت‌های یازدهم و دوازدهم را افتخاری ملی دانست و گفت: ملت ایران قدردان این تلاش‌ها هستند و این تلاش‌ها نشان می‌دهد دولت، سپاه، بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران در این امور، هنگامی که کنار هم قرار می‌گیرند، پیروزی‌ها و موفقیت‌ها زودتر حاصل خواهد شد.

پیش از سخنان رئیس جمهور مهندس بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت گزارشی از برنامه‌ها و اقدامات این وزارتخانه در راستای بهره‌برداری از فازهای مختلف پارس جنوبی و طرح‌های توسعه‌ای در این میدان گازی ارایه کرد.

منبع: ایسنا

 

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر