/
۲۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۴

افزایش خطر رکود در اقتصاد جهان به دلیل شیوع ویروس کرونا

اقتصاددان ها نسبت به افزایش خطر رکود همه جانبه اقتصادی در جهان به دلیل شیوع کرونا هشدار دادند و گفتند این ویروس اقتصاد جهان را مختل کرده و به زودی به بازارهای مالی همراه می یابد.
کد خبر : ۲۶۷۳۶

 به گزارش نبض نفت به نقل از بلومبرگ، با اعمال محدودیت‌های روزافزون بر حمل و نقل کالاها، خدمات و مردم و سقوط بازارهای مالی، احتمال رکود اقتصاد جهان در نتیجه همه گیر شدن ویروس کرونا افزایش می یابد. طی چند روز گذشته دونالد ترامپ سفر به آمریکا از اروپا را محدود کرده است، دولت ایتالیا دستور داده تقریباً تمام مغازه ها تعطیل شوند، هند اکثر ویزاها را رد کرده و ایرلند نسبتاً بسته شده است. توییتر به جمع شرکت‌هایی  پیوسته که از کارکنانشان می‌خواهند دور کاری کنند و لیگ ملی بسکتبال آمریکا در این فصل تعطیل شده است.

 در حالی که این اقدامات در جهت مهار ویروس کرونا اتخاذ شده اند، ولی هر شهری که قرنطینه شود، هر پروازی که لغو شود، هر رویداد ورزشی که به تعویق بیفتد، هر کنفرانسی که برگزار نشود، همه به تقاضای جهانی در سه ماهه اول سال جاری میلادی و حتی پس از آن ضربه می زند.

 با روند کاهشی بازار جهانی سهام و مشکلات به وجود آمده در بازار های اعتباری، سرمایه‌گذاران نگرانند که سیاست‌گذاران اقدامات لازم را انجام نمی دهند و دورنمای اقتصاد جهان تیره و تار شده است. بازار سهام در آسیا پس از هفته وحشتناکی که وال استریت داشت، در روز جمعه بیش از پیش سقوط کرد.

 اقتصاددان های مورگان استنلی در گزارشی به مشتریانشان نسبت به افزایش خطر رکود همه جانبه اقتصادی در جهان هشدار دادند و گفتند:«این ویروس اقتصاد جهان را مختل کرده و به زودی به بازارهای مالی هم راه می یابد. مقامات بهداشتی و مالی باید پاسخی سریع و مناسب به این شرایط بدهند».

 شرکت جی پی مورگان هم در این هفته به مشتریان خود اعلام کرد خطر رکود اقتصادی افزایش یافته و برای بازگشت دوباره اطمینان باید شاهد پایان شیوع این ویروس و پاسخ قوی تر و خلاقانه ترسیاستگذاران اقتصادی باشند. شرکت ها و بانک ها هم نباید کارکنان خود را اخراج کنند و وام دهی را کاهش دهند.

چین هنوز مشخص نکرده اقتصاد آن در سه ماهه اول سال جاری میلادی چقدر کوچک تر شده است. اقتصاددان های بلومبرگ در آمریکا 53 درصد احتمال می‌دهند توسعه اقتصادی 11 ساله آنها طی همین سال پایان یابد. اقتصاد های ژاپن، آلمان، فرانسه و ایتالیا قبل از شیوع ویروس هم رو به رکود گذاشته بودند و انگلیس هنوز هم درگیر بی ثباتی های برگزیت است.

 هنوز اطلاعات اقتصادی کاملی از میزان ضربه وارد شده به اقتصاد جهان منتشر نشده است. ولی به نظر می‌رسد تأثیر شیوع ویروس کرونا نگران کننده تر از بحران مالی باشد چون به کانال های تجاری و مشتریان آسیب زده و دورنمای رونق در برخی بخش ها را از بین برده است.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر