تاسیسات ذخیرهسازی پارس جنوبی پایانه اصلی توزیع میعانات گازی است
وی با بیان اینکه تامین مستمر و پایدار خوراک تاسیسات پاییندست از جمله پالایشگاه ستاره خلیج فارس به مقدار روزانه ۳۶۰ هزار بشکه از طریق این مخازن انجام میشود، افزود: طرح ساخت این مخازن همسو با هدف کاهش خامفروشی میعانات گازی پارس جنوبی و ایجاد ارزش افزوده این کالا که معادل نفت خام سبک و مرغوب است، اجرا شد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: میعانات گازی پارس جنوبی بهطور عمده در پالایشگاههای پاییندستی به فرآوردههای ارزشمند باکیفیتی نظیر بنزین یورو ۴ و با اکتان بالا تبدیل میشود که نقشی مهم در خودکفایی در تامین بنزین مورد نیاز کل کشور، قطع وابستگی به واردات و امکان صادرات ایفا میکند.
مشکینفام با بیان اینکه این تاسیسات مهمترین پایانه توزیع میعانات گازی کشور برای تغذیه پالایشگاههای پاییندستی است، افزود: رقم سرمایهگذاری در این پروژه حدود ۳۰ میلیون یورو و ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بوده است.
وی اظهار کرد: در این طرح، هشت مخزن هر یک به ظرفیت ۵۰۰ هزار بشکه (در مجموع ۴ میلیون بشکه) به صورت سقف شناور و ۲ مخزن آتشنشانی و مخازن سوخت، شبکه لولهکشی و سیستمهای برق و ابزار دقیق، سامانههای اندازهگیری و پمپهای انتقال میعانات و ساختمانهای صنعتی و اداری ساخته شده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه در سه سال گذشته دو شرکت داخلی ماشینسازی اراک و ناردیس به عنوان پیمانکاران اصلی همراه با دهها شرکت کوچک و بزرگ به عنوان مشاور، سازنده تأسیسات، پیمانکاران اجرایی در این پروژه فعالیت داشتند، گفت: بهطور مستقیم و میانگین بیش از ۴۰۰ نفر بهصورت مستمر در این طرح فعال بودند و پس از بهرهبرداری نیز اشتغال پایدار برای حداقل ۵۰ نفر ایجاد میشود.