/
۲۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۶

کمبود شدید آب از مشکلات مرزنشینان شیروان در خراسان شمالی

مشکل کم آبی و مهاجرت روستائیان مرز نشین به شهرعکس خبر تزئینی است. فرماندار شیروان گفت: مرزنشینان شیروان هیچ گاه از مزایای مرزی برخوردار نشده‌اند.
کد خبر : ۱۵۶۴۲

 نبض نفت - مرآتی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان خراسان شمالی با اشاره به اینکه شیروان 70 کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد، افزود: مرزنشینان این شهرستان با مشکلات شدید آب شرب و کشاورزی مواجه هستند و نیاز است که از اعتبارات مرزی برای مهار آب های مرزی به این منطقه اختصاص یابد.

وی ادامه داد: در زمینه آب های مرزی تلاش های زیادی انجام شده است اما مجموعه وزارت نیرو همکاری لازم را در این خصوص نداشته‌اند.

مرآتی با بیان اینکه در اختصاص سهمیه سوخت در مناطق مرزی این شهرستان مشکل داریم، اظهار کرد: در حال حاضر بیشتر استان های مرزی سهمیه سوخت دارند و این امر برای آنها تبدیل به درآمد شده است اما شهرهای مرزی خراسان شمالی فاقد چنین سهمیه‌ای است.

وی در رابطه با واحدهای تولیدی فعال در این شهرستان اظهار کرد: 27 واحد تولیدی در این شهرستان تعطیل، 19 واحد نیمه تعطیل هستند و 22 واحد نیز به صورت فعال در حال فعالیت هستند. بیشتر این واحدهای تولیدی مشکل در تامین سرمایه در گردش و فراهم کردن ضمانت نامه‌های بانکی دارند.

صادق، فرماندار فاروج نیز در ادامه اظهار کرد: 73 رشته قنات در این شهرستان وجود دارد که 25 رشته از این تعداد نیاز به لایروبی دارند. اختصاص سه میلیارد تومان برای لایروبی و وارد مدار شدن این قنات‌ها لازم است.

وی با بیان اینکه گفته شده که این شهرستان در حوزه دام خودکفا شده است، اظهار کرد: اتفاقات اخیر نشان داد که هنوز به پرورش دام بیشتر نیاز است، در نتیجه ساخته نشدن دامداری های صنعتی توجیه ندارد و علاوه بر آن تمایل در میان مردم این شهرستان برای ایجاد این نوع واحدهای تولیدی وجود دارد.

محمد علی شجاعی، استاندار خراسان شمالی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی که با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور برگزار شد اظهار کرد: مسئولان به خاطر مردم تنطیم بازار را جدی بگیرند و این موضوع حتما برای آن ها اهمیت داشته باشد. کاسبی که هم اکنون در شرایط، شرایط مردم را درک نمی کند، هیچ دلیلی ندارد که بخشیده شود.

وی با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت این استان در روستاها زندگی می‌کنند، اظهار کرد: جمعیت موجود در روستاهای استان جمعیت فعال هستند اما زمینه برای اینکه زحمت های آن ها تبدیل به مزیت شود، فراهم نشده است. توان تولید در روستاهای خراسان شمالی بالاست اما باید فعالیت آن ها در قالب صندوق های تعاونی و تعاونی صورت گیرد.

نماینده عالی دولت در استان در ادامه اظهار کرد: سهم امهال تسهیلات در خراسان شمالی 30 میلیارد تومان بوده است اما این رقم عادلانه نبوده و تقاضاهای خود را برای افزایش این رقم تا 100 میلیارد تومان ارائه کرده‌ایم.

منبع: ایسنا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر