/
۰۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۰

امضای قرارداد ساخت مخازن ذخیره‌سازی نفت خام جاسک

قرارداد ساخت مخازن ذخیره‎سازی نفت خام و تاسیسات جانبی در بندرجاسک با ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه، در قالب روش ساخت، بهره‌ برداری و واگذاری (BOT) میان شرکت متن و شرکت‌‌های پتروامیدآسیا و گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید امضا شد.
کد خبر : ۱۱۳۷۵

نبض نفت - قرارداد فاز نخست طرح ساخت مخازن ذخیرهسازی نفت خام بندرجاسک به عنوان بخشی از برنامه راهبردی وزارت نفت در توسعه این بندر و انتقال نفت خام از گوره به جاسک، عصر یکشنبه (هشتم مهرماه) بین تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) و اصغر گرزین، مدیرعامل شرکت پتروامیدآسیا و احمد ابراهیمی، مدیرعامل شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید امضا شد.

این قرارداد که در قالب روش( BOT) Build-Operate-Transfer امضا شده است، با 200 میلیون یورو سرمایه‌گذاری اولیه در مدت زمان سه سال اجرا خواهد شد و پس از آن، به مدت 15 سال دوره بهره‌برداری تعیین شده است.

بر اساس اعلام وزارت نفت، شرکت ملی نفت ایران حدود 5000 هکتار از اراضی ساحلی واقع در 65 کیلومتری غرب شهر جاسک، نزدیکی‌های کوه مبارک را به منظور احداث طرح‌های ویژه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تحصیل و جانمایی کرده است. با توجه به تصویب احداث خط لوله 42 اینچ انتقال نفت خام گوره/جاسک، بخشی از اراضی تحصیل شده غرب جاسک به منظور احداث پایانه صادرات نفت خام و احداث مخازن ذخیره‌سازی نفت خام در بندر جاسک تخصیص یافته و ساخت مخزنگاه یادشده در دستور کار قرار گرفته است.

این مخازن ذخیره‌سازی نفت خام دارای ظرفیت 10 میلیون بشکه نفت خام سبک و سنگین و شامل 20 مخزن فلزی سقف شناور، هرکدام به ظرفیت 500 هزار بشکه خواهد بود. مخزنگاه یادشده نفت خام ارسالی از خط لوله 42 اینچ انتقال نفت خام گوره جاسک را در انتهای خط دریافت و ضمن ذخیره‌سازی و نگهداری نفت صادراتی، آن را به خطوط لوله دریایی و گوی‌های شناور نفت خام پمپاژ می‌کند.

مخزنگاه در زمینی به مساحت تقریبی 600 هکتار احداث می‌شود و قابلیت توسعه ظرفیت ذخیره‌سازی تا 30 میلیون بشکه نفت خام را خواهد داشت.

مطابق مفاد و شرایط پیمان امضا شده، سرمایه‌گذار باید در مدت سه سال تامین سرمایه، طراحی، تأمین کالا و تجهیزات، ساخت و راه‌اندازی مخزنگاه و در مدت 15 سال تعمیر، نگهداری و بهره‌برداری از آن را انجام دهد. مالکیت مجموعه در پایان سال هجدهم (پایان دوره 15 ساله بهره‌برداری) به شرکت ملی نفت ایران منتقل می‌شود.

در اجرای طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک و احداث پایانههای صادراتی، احداث هزار کیلومتر خط لوله 42 اینچی، مخازن ذخیرهسازی و اسکله صادراتی در دستور کار است که لولههای مورد نیاز از محل تولیدات سه شرکت لولهساز ایرانی تامین خواهد شد. با اجرای این طرح روزانه یک میلیون بشکه نفت خام از پایانه نفتی گوره در استان بوشهر به منطقه جاسک در ساحل دریای عمان منتقل میشود و جاسک به عنوان دومین پایانه صادراتی نفت خام کشور، اهمیت راهبردی می‌یابد.

منبع: تسنیم

ما را در کانال تلگرامی نبض نفت دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر