/
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۵

توجه جدی شرکت نفت فلات قاره ایران به مقوله سلامت کارکنان

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: وجود امکانات مناسبی از جمله هلی‌کوپتر شب‌پرواز برای انتقال بیماران در هر ساعت از شبانه‌روز و انجام هزینه‌های هنگفت درمانی نشان‌دهنده میزان توجه این شرکت به مقوله سلامت کارکنان است.
کد خبر : ۱۶۸۳۸

به گزارش نبض نفت به نقل از روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره ایران، مهندس حمید بورد در پنجمین نشست کمیته تخصصی سلامت این شرکت که روز یکشنبه 8 اردیبهشت‌ماه در ستاد تهران برگزار شد، افزود: این شرکت تنها شرکت نفتی است که خدمات گسترده پزشکی و درمانی به همکاران خود ارائه می‌دهد به طوری که با بسیاری از بیمارستان‌های بزرگ کشور طرف قرارداد بوده و در سکوهای بهره‌برداری به عنوان آخرین نقطه عملیاتی خود پزشک و کادر درمانی مستقر کرده است.

وی گفت: بحث سلامت از دیرباز در شرکت ملی نفت ایران مورد توجه قرار داشته به طوری که نخستین بیمارستان‌های کشور توسط شرکت نفت ساخته شده است. شرکت نفت فلات قاره ایران نیز با توجه به ماهیت کار بین‌المللی خود باید به مقوله سلامت نگاه جهانی داشته باشد، بنابراین از حدود 20 سال گذشته که HSE مطرح شده موضوع سلامت مورد توجه جدی شرکت نفت فلات قاره ایران قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران به موضوع درمان آزاد همکاران اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با وجود گسترده‌تر و بهتر بودن این طرح، هزینه انجام شده کمتر از سایر بخش‌های صنعت نفت است و به همین دلیل تلاش‌های زیادی برای حفظ و گسترش این طرح انجام شده است.

وی همچنین به اجرای طرح مشاوره و درمان از راه دور (تله‌مدیسین) اشاره و ابراز امیدواری کرد این طرح در سال جاری نهایی شود.

به گفته مهندس بورد، شرکت نفت فلات قاره ایران تلاش می‌کند بر مبنای اصول علمی و امکانات کشور بهترین خدمات درمانی را به همکاران ارائه نماید و در این راه از خدمات و راهنمایی‌های مراکز درمانی معتبر بهره‌مند خواهد شد.

در آغاز این نشست، مهرشاد جانبازخوی مدیر منابع انسانی شرکت نفت فلات قاره ایران به ارائه گزارش کوتاهی از عملکرد کمیته تخصصی این شرکت پرداخت و گفت: بنده افتخار همکاری در مجموعه‌ای را دارم که روسا و همکاران در بخش‌های مختلف به مقوله سلامت اهمیت می‌دهند و ما به این نتیجه رسیده‌ایم که با کنار هم بودن می‌توان مسیر را برای بهبود سلامت همکاران هموار کرد.

وی افزود: شرایط کار اقماری و حضور همکاران در میان آب‌های خلیج‌فارس در سازه‌هایی فلزی به نام سکو، خود به خود مخاطراتی را برای همکاران این شرکت ایجاد می‌کند که با سایر بخش‌های صنعت نفت متفاوت است بنابراین هماهنگی بین مدیریت منابع انسانی، HSE، درمان، آموزش، حراست و ... برای رفع این چالش‌ها و مخاطرات اجتناب‌ناپذیر است.

وی گفت: بر این اساس، اقدامات ارزشمندی چون برگزاری کارگاه‌های آموزشی غربالگری سرطان، دیابت، قلب و عروق و ... انجام شده که با استقبال خوب همکاران مواجه شده است. این شرکت علاوه بر مقوله محیط زیست، ایمنی و سلامتی در مقوله بحران و پدافند غیرعامل نیز وضعیت خاصی دارد که واحد HSE برای این موضوع برنامه‌ریزی ویژه‌ای انجام داده است. البته برای انجام بهتر این اقدامات همکاری با سازمان‌های بیرونی از جمله دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز شده است.

وی گفت: مدیریت منابع انسانی به دنبال گسترش آموزش در میان همکاران است و در این بخش صرفه‌جویی هیچ جایگاهی ندارد. در زمینه پیشگیری هم اگر اقدامات پیشگیرانه را بین همکاران ترویج دهیم می‌توانیم از بروز بسیاری از اتفاقات جلوگیری نماییم.

وی در پایان بر ضرورت هماهنگی با سایر واحدها از جمله HSE برای پیشبرد اهداف شرکت در زمینه سلامتی همکاران تاکید کرد.

ایمان شیریان‌پور رییس HSE نیز توضیحات کلی در مورد کمیته تخصصی سلامت این شرکت ارائه کرد. وی گفت: بر اساس دستورالعمل ابلاغ شده از سوی وزارت نفت، از زمستان سال 96 کمیته سلامت در این شرکت تشکیل شده است. اهداف این کمیته برنامه‌ریزی معاینات دوره‌ای، آموزش، ورزش، ارزیابی ریسک شغلی و ارتقا سطح سلامت همکاران است.

وی افزود: ما در شرکت نفت فلات قاره ایران به دنبال نگرش سیستمی به موضوعات هستیم. در این زمینه کمیته تخصصی سلامت در سال گذشته بحث بهداشت و تغذیه همکاران را متناسب با ریسک‌های موجود ممیزی کرده و دستورالعمل‌های غربالگری سلامت عمومی را ابلاغ نموده است.

ایمان شیریان‌پور افزود: این شرکت با دارا بودن بیش از 10 هزار نفر نیرو، اعتقاد خاصی به بحث سلامت روان دارد و با توجه به مشکلات موجود پیشنهاد می‌کنم کمیته تخصصی سلامت در این حوزه فعالیت کند.

وی گفت: تلفیق بین حوزه‌های فنی و سلامت از برنامه‌های این شرکت است برای نمونه در طرح توسعه میدان فروزان برای نخستین بار مطالعات فاکتورهای انسانی و ارگونومی برای طراحی سکو و اتاق کنترل اجرا کردیم که در کل صنعت نفت بی‌سابقه بوده است.

وی در پایان گفت: خوشبختانه ما برای ارتقا سلامت کارکنان، ایده‌های بزرگ و همکاران خوبی داریم و بستر آن هم در شرکت نفت فلات قاره ایران فراهم است.

دکتر ایمان عموزاده رییس بهداشت و درمان شمیرانات و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این جلسه آمادگی مجموعه مدیریتی خود را برای ادامه همکاری در جهت ارتقا سلامت کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران اعلام کرد.

رییس خدمات درمانی و پزشک مشاور این شرکت نیز در سخنانی به ارائه گزارش عملکرد این واحد در زمینه ارتقا سلامت همکاران پرداخت. به گفته وی، ارتقا سواد سلامت در بین همکاران از برنامه‌های این واحد در حوزه بهداشت و سلامت است چرا که با این کار می‌توانیم از عوارض و پیامدهای ناشی از به خطر افتادن سلامت و هزینه‌های آن جلوگیری نماییم.

دکتر لولاور افزود: یکی از دغدغه‌های اصلی و گلوگاه‌هایی که می‌توان سلامت همکاران را بررسی کرد طب صنعتی است. هر چند در این زمینه با چالش‌هایی از جمله استقبال نکردن همکاران مواجه هستیم ولی با تهیه دستورالعمل مربوطه و تایید مدیرعامل محترم همه کارکنان شرکت اعم رسمی، قراردادی و پیمانکاری باید طب صنعتی را انجام دهند. 

وی در ادامه به چالش‌ها و مشکلات این واحد اشاره و ابراز امیدواری کرد با اقدامات انجام شده شاهد ارتقا سلامت همه همکاران شرکت نفت فلات قاره ایران باشیم.

در پایان این مراسم، لوح‌های تقدیر از سوی شرکت نفت فلات قاره ایران و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به افراد دست‌اندرکار در این طرح داده شد.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر