/
۱۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۱
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی

بنزین در صدر صادرات به اقلیم کردستان

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: دولت مرکزی عراق 700 هزار بشکه در روز ظرفیت پالایشی دارد و استانداردی که برای ورود فرآورده‌های نفتی در نظر گرفته یورو 4 و 5 است. علاوه بر آن وزارت نفت عراق بخاطر تحریم آمادگی خرید از ایران را ندارد
کد خبر : ۳۲۰۲۸

نبض نفت - سیدحمید حسینی با اشاره به افزایش رقم صادرات به عراق طی سال جاری اظهار داشت: در ششم ماه ابتدایی امسال 2 میلیارد و 907 میلیون دلار به عراق صادرات داشته‌ایم. در 5 ماه ابتدایی سال رقم صادرات در هر ماه حدود 450 تا 560 میلیون دلار بود اما در شهریور ماه با توجه به باز شدن مرزهای عربی و فعالیت هر روزه مرزها اوضاع صادرات بهتر شد و به رقم 550 تا 560 میلیون دلار رسیدیم. 

وی عمده صادرات به اقلیم کردستان عراق را بنزین سپس گاز، برق، مصالح ساختمانی، مواد غذایی، مواد شیمیایی، پتروشیمی و بقیه اقلام صنعتی عنوان کرد.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در ادامه درباره دلیل اینکه بیشتر حجم صادراتی ایران به اقلیم کردستان عراق است و نه دولت مرکزی این کشور، توضیح داد: دولت مرکزی عراق 700 هزار بشکه در روز ظرفیت پالایشی دارد و استانداردی که برای ورود فرآورده‌های نفتی در نظر گرفته یورو 4 و 5 است. علاوه بر آن وزارت نفت عراق بخاطر تحریم آمادگی خرید از ایران را ندارد و بیشتر نیاز خود را از هند و اروپا تامین می‌کند، البته امسال واردات فرآورده‌های نفتی خود را بخاطر کرونا کم کرده است.

وی افزود: بنابراین اقلیم کردستان مشتری عمده ما است، بعضا بارها به دولت مرکزی عراق هم ارسال می‌شود. در کل از 10 سال تاکنون صادراتی به دولت مرکزی عراق نداریم و بیشتر مراودات تجاری ما با اقلیم است.

وی خاطرنشان کرد: اقلیم قوانین و مقررات خود را دارد و در بحث تحریم اختیاراتی دارد و بر اساس آن عمل می‌کند. اقلیم واردات چیزی را ممنوع نمی‌کند، معمولا سیاست‌های تجاری خود را با تعرفه‌ها تنظیم می‌کند و هر زمان که بخواهد کالایی وارد نشود تعرفه‌ها را افزایش می‌دهد و مانند دولت مرکزی ممنوع نمی‌کند.

حسینی با بیان اینکه بنزین صادراتی ایران با اکتان 87 و 91  و بالاترین کیفیت در منطقه است، گفت: البته عمده بنزین یورو 4 و آنچه ستاره خلیج‌فارس تولید می‌کند داخل کشور و در شهرهای بزرگ مصرف می‌شود. در منطقه، بنزین با این کیفیت تولید نمی‌شود و غیر از هند هیچ کشوری بنزین با استاندارد یورو 4 و 5 تولید نمی‌کند.

منبع: ایلنا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر