/
۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۷
رئیس سازمان ملی بهره‌وری:

ایران بیشترین مصرف انرژی را در جهان دارد

رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران گفت: براساس داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی، ایران در سال ۲۰۲۲ در شاخص مصرف انرژی در جایگاه آخر دنیا قرار دارد.
کد خبر : ۵۸۶۴۱

 نبض نفت-  میرسامان پیشوایی امروز (چهارشنبه، ۲۲ آذرماه) در نشست با کارکنان شرکت گاز خراسان شمالی اظهار کرد: کشور ایران با اینکه دومین منابع نفت و گاز دنیا را در اختیار دارد، اما به‌دلیل مصرف زیاد انرژی همچنان دچار ناترازی است.
وی افزود: موضوع نگران‌کننده‌تر این است که میانگین مصرف انرژی در جهان کاهشی است اما در کشور ما روبه بالا قرار دارد.
رئیس سازمان ملی بهره‌وری تصریح کرد: وضع نگران‌کننده در مصرف انرژی نیازمند تدابیر جدی است، به‌گونه‌ای که ما باید پارادایم خود را تغییر دهیم از رویکرد تأمین انرژی به سمت مدیریت مصرف انرژی حرکت کنیم.
پیشوایی گفت: طی فصل سرد سال مصرف گاز ما به روزانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد که در مقایسه با دیگر کشورها از این نظر شرایط مناسبی نداریم، روسیه از جمله کشورهایی است که در این زمینه به بهره‌وری مناسب رسیده و روزانه به کل اروپا ۳۵۰ میلیون مترمکعب گاز صادر می‌کند.
وی افزود: صنعت برای ما ارزش افزوده ایجاد می‌کند و سعی داریم ناترازی انرژی در این بخش را بشکنیم و به شرایط مطلوبی دست یابیم. نگاه دولت این است که اگر اقدام‌های هدفمندی در حوزه بهره‌وری انجام شود، ظرفیت خوبی برای خلق ثروت ایجاد خواهد شد.
رئیس سازمان ملی بهره‌وری با بیان اینکه تحولات زیرساختی خوبی بعد از انقلاب در حوزه برق و گاز رخ داده است، گفت: در حوزه گازرسانی به دورترین نقاط کشور و روستاها اقدام‌های قابل افتخاری انجام شده است، باید در حوزه بهره‌وری نیز اقدام‌های زیادی انجام شود.
پیشوایی با بیان اینکه در حوزه گاز طبیعی مایع شده (ال‌ان‌جی) باید کار زیادی انجام شود، تصریح کرد: آمریکا جزو کشورهایی است که در این حوزه و صادرات آن به اروپا سود قابل‌توجهی به‌دست آورده است.
وی‌ با بیان اینکه باید طرح بهینه‌سازی را جدی بگیریم، افزود: یزد به‌عنوان پایلوت بهره‌وری گاز انتخاب شده است؛ استانی که هشت درصد گاز آن را کوره‌های آجرپزی مصرف می‌کند، دلیل مصرف بالای انرژی در کوره‌های آجرپزی قیمت ناچیز انرژی در کشور و فناوری قدیم این کوره‌هاست.
رئیس سازمان ملی بهره‌وری اظهار کرد: انرژی در ایران تقریباً رایگان است و باید برای بهره‌وری مناسب چاره‌ای اندیشیده شود.

 

 

 

منبع:شانا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر