/
۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۱
وزارت نیرو:

ایران جزو ۵ کشور برتر سازنده توربین نیروگاهی در جهان است

وزارت نیرو اعلام کرد: تلاش متخصصان داخلی کشورمان در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی موجب شده تا در میان پنج کشور برتر سازنده توربین نیروگاهی جهان قرار گیرد و بیش از ۹۵ درصد قطعات موردنیاز صنعت نیروگاهی خود را بومی‌سازی کند.
کد خبر : ۵۲۰۲۲

نبض نفت-  صنعت برق یکی از صنایع زیربنایی و مادر محسوب شده و نقش بی‌بدیلی در توسعه سایر صنایع و رشد اقتصادی کشور ایفا می‌کند.

در ایران به دلیل ساختار و سبد انرژی کشور عمده برق کشور از طریق منابع فسیلی تأمین می‌شود و نرخ تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی همواره نقش تأثیرگذاری در تأمین برق مطمئن کشور به‌ویژه در روزهای پیک مصرف ایفا می‌کند.

نگاهی به روند توسعه نیروگاه‌های حرارتی در کشور نشان می‌دهد که ظرفیت منصوبه این واحدها در طی سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی با رشد ۱۶ برابری به ۷۳ هزار و ۶۹۵ مگاوات رسیده است که این میزان افزایش ظرفیت نیروگاهی موجب شده است تا ایران در میان ۱۰ کشور برتر دارنده نیروگاه‌های حرارتی جهان قرار بگیرد.

در حال حاضر ۶۱۲ واحد تولید برق حرارتی در ۱۳۴ نیروگاه وظیفه تولید ۹۲ درصد برق موردنیاز کشور را بر عهده دارند و میزان تولید انرژی سالانه این واحدها نیز با رشد ۳۵ برابری نسبت به ابتدای انقلاب به بیش از ۳۵۰ میلیارد کیلووات‌ساعت رسیده است.

باتوجه‌به اهمیت تولید برق پایدار نیروگاه‌های حرارتی، تلاش متخصصان ایرانی در طی این سال‌ها موجب شده است تا کشوری که در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی کوچک‌ترین اجزای موردنیاز صنعت نیروگاهی خود را از خارج کشور تأمین می‌کرد، امروز در میان پنج کشور برتر سازنده توربین نیروگاهی جهان قرار بگیرد.

پیش‌ازاین دانش و فناوری ساخت قطعات نیروگاهی در انحصار کشورهای آمریکا، آلمان، ایتالیا، سوئیس و ژاپن بود که اکنون باهمت و تلاش جوانان این مرزوبوم، ایران به جمع پنج کشور دارنده فناوری ساخت قطعات نیروگاهی نیز پیوسته است.

در حال حاضر ۹۵ درصد قطعات نیروگاهی بومی‌سازی شده و تنها در طی پنج سال اخیر بیش از ۷۲۴ هزار قطعه نیروگاهی توسط متخصصان داخلی ساخته و در نیروگاه‌های تولید برق مورداستفاده قرار گرفته است.

راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشورمان نیز نسبت به ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ۱.۵ برابر افزایش‌یافته است و ازاین‌حیث نیروگاه‌های ایران پس از کشورهایی همچون ایتالیا، انگلستان، اسپانیا، ژاپن، آمریکا و کره جنوبی با راندمان ۳۹.۲ درصد در جایگاه پانزدهم دنیا قرار دارد.

طبق آمار جهانی کشورهای کانادا با راندمان۳۸.۱ درصد، آلمان با راندمان ۳۷.۵ درصد، چین با راندمان ۳۵.۶ درصد، هند با راندمان ۳۵.۶ درصد، آفریقای جنوبی با راندمان ۳۴.۷ درصد، اندونزی با راندمان ۳۴.۵ درصد، استرالیا با راندمان ۳۴ درصد، امارات متحده عربی با راندمان ۳۳.۹ درصد، عربستان با راندمان ۳۲.۲ درصد، فرانسه با راندمان ۳۱.۸ درصد و روسیه با راندمان ۲۴.۶ درصد در رتبه پایین‌تری قرار دارند.

منبع:ایرنا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر